KAFIĆ |  FORUM |  ROMANSE |  RAZGLEDNICE |  OGLASNIK   


upit     kontaktirajte nas VIDI kao prva stranica prijavi u bookmark
  Naslovna
  Hrvatska
  Svijet
  Zanimljivosti
  Računala
  Znanost
  Automobili
  Sport
  Financije i posao
  Zdravlje i medicina
  Kultura
  Showbiz

  Forum
  Kafić
  Romanse
  Razglednice
  Oglasnik


Na ovoj stranici možete pratiti popis svih do sada prijavljenih web stranica na natječaj Vidi Web Top 100 - 2006 raspoređenih po kategorijama. .


Auto-moto

Financijske institucije

Internet prodaja

Korporativne stranice

Mediji i novosti

Sport i zdravlje

Turizam i putovanja

Vladine organizacije i drzavne institucije

Zabava, moda i glazba

Znanost, obrazovanje i kulturaZnanost, obrazovanje i kultura
Naziv stranicaKratki opis
Ćumez online - klub studenata PMF-aĆumez je pilot projekt Studentske sekcije Hrvatskog fizikalnog društva. Idejno je započet na forumu 15.12.2003. iako je to relativno stara ideja i nije bilo dovoljno entuzijasta i budala da zasuče rukave i prijeđe s riječi na djelo. Cilj nam je otvoriti klub studenata na razini čitavog PMF-a. Otvoriti mjesto gdje brucoši neće dolaziti samo visiti i gubiti godine nego mjesto gdje bi studente i brucoše motivirali za znanost kroz različite seminare i prezentacije znanstvenih dostignuća. Seminare na popularno-znanstvenom nivou. Jer nas znanstvenike plaćaju porezni obveznici, i ako znamo naše znanje prestaviti na takvom nivou, onda će i oni i mi i brucoši moći razumjeti što je znanost i o čemu se tu radi. Mjesto u kojem će svi biti dobrodošli i gdje će svatko tko želi bilo što raditi moći doći i to napraviti. Gdje će studenti, između ostalog moći raditi i nešto što nije usko vezano sa studijem i znanošću, gdje će moći napraviti izložbu svojih umjetničkih djela, čitati poeziju, slušati glazbu, otići na koncert. Zašto pilot projekt? Pilot, jer želimo vidjeti reakcije studenata i njihovu potvrdu za potrebom postojanja takvog mjesta. Jer, ako nema odziva studenata nema smisla se truditi i otvarati veći klub. Zato treba razlikovati dvije stvari:Pilot projekt "Ćumez" i projekt koji bi nastao kao nadogradnja "Zastupnik" (ZAgrebački STUdentki PrirodoslovNo Istraživački Klub) što bi bio veći klub i po površini i po sadržaju. Sa dnevnim i noćnim rasporedom. Sa razvijenim sekcijama. Trend u svijetu i znanosti je interdisciplinarnost, a razvoja interdisciplinarnosti nema bez komunikacije. Cilj nam je omogučiti mjesto gdje je komunikacija poželjna, i gdje bi se još u studentskim danima stvorili temelji za interdisciplinarnost i poznanstva.
Časopis GRAĐEVINARviše od 50 godina redovito mjesečno izlazi ovaj stručni časopis, a od 1996. i na Internetu!
časopis GRAFIKA
"CAD u škole!"Projekt "CAD u škole!" pokrenut je s namjerom uvođenja CAD programa u nastavu. Cilj ovih stranica je informirati posjetitelje o projektu "CAD u škole!". Ovdje će biti dane sve informacije i ostali dodatni sadržaji čiji cilj je olakšati uvođenje CAD programa u nastavu. Stranice su nastale iz potrebe informiranja sudionika projekta o njegovom razvoju i napretku.
"Moderna vremena Info" - portal za knjigu i kulturuPortal za knjigu i kulturu "Moderna vremena Info" zamišljen je kao kombinacija nekoliko međusobno povezanih segmenata: elektroničkog magazina za knjigu (i kulturu u širem smislu), te nakladničko-autorskog info-servisa. Prioritetni cilj portala je prikupljanje i sistematiziranje informacija o novotiskanim knjigama hrvatskih nakladnika, kao i predstavljanje pojedinih nakladnika i autora, te njihovo marketinško predstavljanje najširoj publici zainteresiranoj za knjiško-kulturne teme.
"Svibor" - računala i edukacijaSite u zametku koji si je za cilj postavio propagiranje domaćih programski uradaka (prvenstveno edukativnih) te ostalih edukativnih programa i sadržaja namijenjenih maloj i velikoj djeci. Recenzije i prikazi programa, internet stranica i ostalih digitalniih izdanja edukativne prirode. Linkovi i forum.
+CERT.hrCARNet je +CERT.hr osnovao 1996. godine s ciljem posredovanja u rješavanju računalno sigurnosnih incidenata u kojima je barem jedna uključena strana iz Hrvatske, prikupljanja i distribucije sigurnosnih savjeta, preporuka i alata, edukacija i informiranje korisnika i javnosti o značaju i poboljšanju sigurnosti računalnih sustava.
..:: sheshnjak ::..
/ Karolina Riječka /Dobrodošli na web stranice Društva Hrvatskih pjesnika Rijeka!Welcome to Croatian Haiku web pages of Rijeka haiku poets! Ako voite Haiku, Senryu, Tanka, Renga, Haibun, Sijo, Sedoka, Haiga ovo je pravo mjesto za Vas! Haiku shop, haiku linkovi, informacije, novosti i još mnigo toga...
1185 Photos of CroatiaNajveca privatna kolekcija fotografije Hrvatske na svijetu, trenutno blizu 11,000 fotografije, imam fotografije od 160+ destinacije.
13 KONGRES EUROPSKE UNIJE ZA ŠKOLSKU I SVEUČILIŠNU MEDICINUStranice potpore za 13 KONGRES EUROPSKE UNIJE ZA ŠKOLSKU I SVEUČILIŠNU MEDICINU.
16. gimnazijaXVI. gimnazija - engleska gimnazija. Povijest i organizacija škole.
3D Future Bits
:::::::::::cyber renaissance:::::::::::::digitalni slikarski eksperiment umjetnice Natalije Hromin izazvan poplavom renesansne subkulturekoja nastavlja svoj buran život i u 21. stoljeću. Riječ je o tarot kartama koje tradicionalno služe kao atraktivno pomagalo gatarama ali su bile i ostale veliki izazov brojnim umjetnicima i kreativcima svih kategorija uključujući i slavnog Salvadora dalija, da se okušaju u stvaranju 78 slika koliko sadrži standardni špil
A Thousand Kisses Deep - www.leonardcohencroatia.com (hrvatska stranica Leonarda Cohena)Hrvatska web-stranica posvećena kanadskom pjesniku, kantautoru i romanopiscu Leonardu Cohenu (The Croatian Leonard Cohen Site, with English section). Stranica donosi redovite vijesti o Cohenovu radu, te bibliografiju, diskografiju, hrvatske prepjeve i prijevode, ulomke iz djela, te arhiv koji sadrzava radove i tekstove o Cohenu objavljene u Hrvatskoj, kao i prijevode s engleskog jezika. Posebna stranica predstavlja sve prijevode s podrucja bivse Jugoslavije. Engleskio dio posvecen je medjunarodnim projektima Cohenovih fanova koje vode webmasteri hrvatskog sajta: intervju sa Sharon Robinson, analiza albuma Dear Heather, Blue Alert, galerija svih svjetskih izdanja Cohenovih knjiga, svjetske stranice Cohenove nove knjige "Book of Longing" (sa posebnom redirekcijskom domenom www.bookoflonging.com). Ovaj site autorizirao je Leonard Cohen osobno.
a4a.info portalInteraktivan arhitektonski portal; Informacije i baze podataka iz oblasti arhitekture, dizajna, i ostalih vizuelnih umjetnosti; Sadrzi module : Clanci, Dogadjaji, Linkovi, InfoTeka, ArhiRet, VizArh, Oglasi, Forumi, Ankete...; Izdaje 1-2 puta InfoLetak-newsleter; kvartalno www.a4a.info/magazin - elektronski magazin u pdf formatu.
abracadabraPDFStranice međunarodno priznatog stručnjaka za PDF Jean-Renaud Boulayja (Adobe Certified Expert) posvećene PDF dokument formatu sa stručnim člancima, tutorijalima, dokumentacijom, stručnim forumom. Zasad samo na francuskom jeziku, u pripremi hrvatska i engleska verzija.
abracadabraPDFHrvatsko-francuska koprodukcija međunarodno priznatog stručnjaka za PDF Jean-Renaud Boulayja (Adobe Certified Expert) iz Avignona i dizajnerskog studija Dvotočka iz Zagreba - web magazin posvećen PDF dokument formatu sa stručnim člancima, tutorijalima, dokumentacijom, stručnim forumom. Zasad samo na francuskom jeziku, u pripremi hrvatska i engleska verzija.
Abteilung fuer Germanistik - Odjel za germanistikuUniv. of Osijek - German Department: Study program features classes in German language, literature and history. Read staff profiles and learn about foreign study programs. Find details on courses, degrees, faculty, and internships. Includes contact information.
Academia CravaticaAcademia Cravatica je neprofitna ustanova koja se bavi proučavanjem, čuvanjem i unapređivanjem kravate kao pokretne hrvatske i svjetske baštine.
Academia CravaticaAcademia Cravatica je neprofitna ustanova koja radi na promociji kravate u Hrvatskoj i svijetu i širenju svijesti o njenom porijeklu. Na ovim je stranicama obrađena uloga kravate kao medija i to na više razina: kravata u kulturi, kravata u medijima, kravata u povijesti, kravata u povijesti, kravata na internetu. Ovo je jedino mjesto na webugdje se mogu dobiti kompletnije informacije o kravati.
Acta pharmaceuticastranice znanstvenog casopisa Acta pharmaceutica
Acta Stomatologica Croatica (on-line)Znanstveno stručni časopis iz stomatologije i dodirnih područja. Ciljani korisnici: doktori stomatologije, doktori medicine, znanstvenici u području biomedicine.
adagioU početku je bio adagio, a nasuprot njega na drugome kraju spektra, dolazi largo?
AED CroatiaCroNGO - program razvoja nevladinih organizacija u Hrvatskoj
aistranica super
AIESEC ZagrebStranice za studente i mlade ljude o radu i djelovanju najveće svjetske studentsle organizacije AIESEC. Ovo je stranica lokalnog odbora Zagreb. Vrlo je praktično sređena i informacije su potptuno i kvalitetne.
Akademija dramske umjetnosti, Odsjek snimanjaSve o studiju Filmskog snimanja i profesiji snimatelja
Alan FordPopularni strip " Alan Ford "
ALAN FORD FAN CLUBNajbolji ALAN FORD portal u Hrvatskoj!
ALGORITAMInternet stranica tvrtke Algoritam koja sadrži više od 35.000 artikala i preko 10.000 opisa od navedenih. U svakom trenutku možete pronaći npr. određenu knjigu i saznati njen isbn, dimenzije, izdanje, broj stranica, ukoričenje, ilustratora, prevoditelja ukoliko je prevedena itd. te pročitati opis i odlomak. Osim navedenog razvili smo i "online support" gdje možete postavljati pitanja našim operaterima i u kratkom vremenu dobiti odgovor. Algoritam online daje naglasak kvaliteti usluge i pružanju što većeg broja informacija svakom posjetitelju.
Alternativne stranice Lovačkog muzejaOve stranice Lovačkog muzeja u Zagrebu više nisu službeno on-line (na glavnoj adresi), ali mi ih održavamo na alternativnoj domeni jer smatramo da su zanimljivije i bolje od aktivnih stranica... Stranice je zadesila tužna priča, svima poznata na ovim područjima...Neka žive barem na ovaj način Publika neka procijeni da li se slaže s time!!!
Amina Konate - porečka umjetnicaVirtualna izložba radova porečke umjetnice.
AMOIC, Poliklinika Paracelzus i Medicus ParacelzusStranice prezentiraju djelatnosti i usluge tri pravna subjekta: AMOIC-a :Akademsko medicinski i ontološko istraživački centar, Poliklinike Paracelzus, te firme Medicus Paracelzus koja se bavi prodajom medicinske opreme i lijekova
anamaria massageTantra masaža.
Andavtonia AntiqvaStranica namjenjena numizmatičarima u Hrvatskoj i onima koji to tek namjeravaju postati. Stranica prvenstveno funkcionira odgovorima na upite neupučenim posjetiteljima, koji nemaju numizmatičarskog iskustva no služe se internetom. Na žalost, u Hrvatskoj numizmatičari nisu internetski osviješteni pa moje stranice nisu naišle na veliki odaziv korisnika numizmatičkog faha koji bi svojim tekstovima i ostalim mogli nadopunjavati sadržaj. koji b
Andrea Musa - galerija slikaOnline galerija
Ansambl narodnih pjesama i plesova Hrvatske LadoLADO je arhaična slavenska riječ često korištena kao pripjev u starim obrednim pjesmama sjeverozapadne Hrvatske, a sinonim je riječima dobar, mio, drag. Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO osnovan je 1949. godine u Zagrebu kao državni profesionalni ansambl. Njegovih 36 vrhunskih plesača, koji su istodobno i izvrsni pjevači, s lakoćom se transformira iz folklornoga plesnog ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a 15 odličnih glazbenika svira na četrdesetak različitih instrumenata. U svojem impozantnom koreografskom i glazbenom repertoaru Ansambl LADO prije svega poštuje izvornu narodnu umjetnost, po čemu je prepoznatljiv i poznat širom svijeta. Uz jedinstvenu kolekciju autentičnih narodnih nošnji iznimne vrijednosti (više od 1000 kompleta), svaki koncert Ansambla LADO svojevrsna je revija originalnog hrvatskog tradicijskog ruha.
AquafuturaWeb portal neprofitne organizacije za zaštitu voda, baziran na CMS sustavu.
Architectural visualizationArhitektura, dizajn, grafika ...
Arheološki muzej u ZagrebuZavirite u postav muzeja...
Arheološki muzej u Zagrebu - Edukativni portalOd 1994. u Arheološkome muzeju u Zagrebu djeluje i Odjel za muzejsku pedagogiju, koji se trudi približiti arheološku građu raznovrsnim skupinama posjetitelja. Njegova se djelatnost temelji na različitim specijalnim programima: predavanjima, vodstvima, radionicama, izložbama, igrama i drugim sličnim aktivnostima.
arhitekt, dizajner, slikar, pjesnik i ostaloNa stranici je vitrualna galerija arhitektonskih projekata, slika, grafičkog i produkt dizajna, poezije i proze te izreka i sentencija kao i kolekcija viceva, a sve je to moj autorski rad. Na stranici je također relink za FRIEND-ZIN, nedjeljnu E-tiskovinu koju izdajem od početka 2004. (izašlo do sada 12 brojeva) Na stranici su kontaktni podaci putem kojih savjetujem sve zainteresirane posjetitelje iz domene poslova kojima se bavim.
Arhitektura kvadrataInteraktivni web art engine za on-line stvaranje likovnih kompozicija; jednako umjetnički kao i didaktički projekt. Upotreba raznobojnih animiranih pozadina i kolaž-ploha u raznim bojama, veličinama i transparencijama.
Ariela SkazlićVirtualna galerija akademske slikarice Arijele Skazlić
AroundCroatiaWeb stranice na kojima je pomoću panoramskih VR 360 fotografija moguće razgledati hrvatske gradove, crkve, parkove, kulturne spomenike na nov i atraktivan način koji vas doslovno vodi na mjesta koja želite razgledati.
Art studio VarzićWeb galerija likovnog umjetnika Eugena Varzića.Pregled umjetničkog rada od 1993 do danas.Glerija sa preko 400 fotografija umjetničkih slika, pisani osvrti likovnih kritičara, životopis... također stranice promoviraju autorsku galeriju ART STUDIO VARZIĆ u ulici Sv.Maura 12 u Poreču.
asp385.comasp385.com je prvi hrvatski site posvećen isključivo Microsoft tehnologijama ASP, ASP.NET, te općenito .NET Frameworku. Osim novosti s ovog područja na siteu postoje članci, vodiči, savjeti & trikovi, downloads, katalog ...
Astronomija
Astronomija - Aleksandra Cikota
Astronomska udruga Vidulini
Astronomsko društvo KoprivnicaStranice Astronomskog društva Koprivnica. Pored informacija o aktivnostima društva ima i dosta dodatnih sadržaja.
Atanor ArtOnline art galerija, slike, projekti, istraživanja
audio zbirka mp3istraSvi zvukovi Istre ... glazba ... priče ... raznoliki govori ... Trenutno je dostupno nekoliko zvučnih zapisa s pričama iz Raklja, Sv. Petra u šumi, Krasice, Presike ... glas Toneta Peruška koji govori o Mati Baloti ... prvi glas Radio Pule iz prve noći emiotiranja 1961. godina. Dostupne su i pjesme za koje su autori osobno dali dopuštenje za besplatno downloadanje ... etc.
Auto škola "Auto Stop"Službene stranice prve privatne autoškole u Republici Hrvatskoj.
Autorska kućaStranice umjetničke organizacije čiji su članovi ugledni pisci i ilustratori. S knjižarom i galerijom, kronikom prvog hrvatskog festivala knjige za djecu i mlade i još mnogo toga...
Autoškola PRIGORJE-S.M.novootvorene web stranice autoškole Prigorje - Savski Marof
B.a.B.e.Stranice feminističke grupe za ženska ljudska prava: aktivnosti, projekti, odrađene kampanje, publikacije, informacije o ženskim ljudskim pravima.
BaćinaStranica posvećena selu Baćina. Trenutno najveći lokalni rječnik lokalnog narječja i govore.
BERLITZ.hrSvjetski poznati tečajevi učenja stranih jezika
Bernard Baranašič Home PageProgrami vlastite izrade(freeware), informacije o programiranju i robotici!
Bertijeve stranice fizikeStranice su namijenjene učenicima gimnazija i drugih srednjih škola, ali i svima koje fizika zanima. Prate nastavni plan i program i nastoje olakšati učinje fizike. Fizikalni sadržaji nastoje se učiniti razumljivim i zabavnim kroz animacije i linkove koji se odnose na učenje fizike. Na njima je dan veliki broj pitanja i zadataka za produbljivanje znanja. Stranice je sastavio i održava ih prof. Berti Erjavec želeći unaprijediti nastavu uvođenjem moderne informacijske tehnologije u nastavu.
Besplatne elektroničke knjigeDruštvo za promicanje književnosti na novim medijima, skraćeno DPKM, početkom 2001. pokrenulo je projekt Besplatne elektroničke knjige. U ovom trenutku na mrežnim stranicama projekta dostupni su tekstovi Stanka Andrića, Tomislava Bogdana, Ive Brešana, Zorana Ferića, Rujane Jeger, Miljenka Jergovića, Jurice Pavičića, Roberta Perišića, Ede Popovića, Borivoja Radakovića, Đermana Senjanovića - Ćiće, Romana Simića, Ante Tomića, Nevena Ušumovića i drugih hrvatskih autora mlađe i srednje generacije, te već u ovoj fazi razvoja projekt Besplatne elektroničke knjige predstavlja vrlo zanimljiv presjek suvremene hrvatske književne produkcije, posebice onima kojima hrvatska tiskana knjiga nije dostupna. Na mrežnim stranicama je dostupno 44 naslova, a do kraja 2006. bit će objavljeno još sedam novih naslova. Od svih dostupnih naslova potrebno je istaknuti knjigu Noama Chomskog "Mediji, propaganda i sistem" koja je objavljena u lipnju 2003. godine u suradnji sa "Što čitaš?" i koja je postala veliki hit: u mjesec dana ju je čitalo više od 3100 posjetitelja, a u sljedeće tri godine broj čitatelja je premašio 28.000. Prvom fazom projekta bilo je predviđeno objavljivanje 20 besplatnih elektroničkih knjiga. Prva faza projekta dovršena je koncem 2004. Što se tiče oblikovne strane projekta, elektroničke knjige su osmišljene kao izvorne elektroničke knjige, a ne samo tekstovi dostupni u PDF ili HTML formatu. Što se tiče sadržajne strane projekta, posebni naglasak će biti stavljen na autore mlađe i srednje generacije, kao i na najmlađe autore (Dubravko Zebić, Mario Berečić, Sanjin Đukić i dr.). Za te dvije skupine autora osmišljene su dvije posebne biblioteke, "Online" i "Mali rakun". Nakon završetka prve faze projekta izvršena je evaluacija koje je bila polazište za osmišljavanje i planiranje druge faze. Za drugu fazu projekta je odlučeno da se, kao prvo, poveća broj objavljenih naslova na najmanje deset novih naslova godišnje, te da se poveća broj naslova koji će biti dostupni samo u ovom obliku. Izdavački plan za 2006. obuhvaća čak 20 novih naslova koji se kontinuirano objavljuju tijekom cijele godine. Projektom "Besplatne elektroničke knjige" ostvaruje se istovremeno nekoliko ciljeva koji bi se najkraće mogli opisati kao promicanje suvremene hrvatske književnosti i povećanje dostupnosti književnih djela suvremenih hrvatskih autora. Posebno je važno istaknuti sljedeća tri cilja. Kao prvo, trenutna dostupnost: knjige su trenutno dostupne svim zainteresiranim korisnicima Interneta. Kao drugo, besplatni pristup: knjige su dostupne bez naknade, što ih čini posebno atraktivnima s obzirom na visoke prosječne cijene tiskanih knjiga. Kao treće, povećanje raznovrsnosti: moguće je objaviti i naslove koji teže nalaze put do komercijalnih izdavača. Ako je pak riječ o knjigama koje su rasprodane (out-of-print), one postaju dostupnima jedino na ovaj način. Korištenje novih informacijskih i komunikacijskih tehnologija omogućuje projektu nacionalnu pokrivenost, ali istodobno i širu regionalnu i svjetsku dostupnost suvremene hrvatske književnosti. Besplatne elektroničke knjige u prvih devet mjeseci tekuće godine čitalo je 122.784 posjetitelja. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je zabilježeno 75.392 posjetitelja, posjećenost je porasla za 47.392 čitatelja, odnosno 63 posto. Dodatnu težinu tom porastu broja čitatelja besplatnih elektroničkih knjiga u prvih devet mjeseci tekuće godine daje i činjenica da je riječ o nastavku tendencije iz prethodnih godina: u 2004. godini mrežnim stranicama projekta pristupilo je više od 75.000 posjetitelja, a tijekom 2005. besplatne elektroničke knjige čitalo je više od 105.000 posjetitelja, što predstavlja porast posjeta od 40 posto na godišnjoj razini. O projektu "Besplatne elektroničke knjige" i Društvu za promicanje književnosti na novim medijima izvještavali su svi relevantni masovni mediji, i elektronički (televizijske kuće s nacionalnom pokrivenošću [HTV, Nova] i lokalnom pokrivenošću [Z1, STV], mnogobrojne radio postaje, nacionalne [HR] i lokalne [Sljeme, Pula, Osijek itd.], gotovo svi news portali [Iskon, T Portal, Index, Internet Monitor, VIP Online itd.]), i tiskani (Večernji list, Vjesnik, Nacional, Zagreb News, Jutarnji list, Novi list, Glas Istre, Glas Slavonije itd.), kao i Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA).
Bieco - zaštita okolišaSlužbene stranice tvrtke Bieco za zaštitu okoliša.
Biljni uređajiWeb stranice, ekološkog proizvoda za pročišćavanje otpadnih voda.
Blacani.net :: Približimo Blato svijetu
Bonsai '00Stranice za opis uzgoja i održavanja Bonsai drveća.
Bonsai '00Stranice namjenjene za uzgajivaće i ljubitelje bonsai drveća. Otkrivanje malih tajni uzgoja i održavanja.
Brzo okidanje / SnapshotGalerija Klovićevi dvori u suradnji s Globalnetom je započeo novi ciklus brzih fotografskih izložbi pod zajedničkim naslovom Snapshot/Brzo okidanje. Izložbe trajatu kratko, desetak dana i uz minimalnu reprezentativnost teže maksimalnoj informativnosti. Pokazuju sasvim recente i manje poznate fotografije poznatih i nepoznatih. Ideja da izložbe budu brze i jeftine i da profitiraju od specifične low budget izložbene produkcije koja je za fotografiju moguća. Zamišljene samo s pozivnicom, internet prezentacijom, te u digitalnom izdanju publiciranim katalogom.
BsWirelessHomepage korisnika bezicne racunalne mreze iz Baske. Stranice sadrze osnovne informacije o nasoj mrezi, forum, a u pripremi je galerija slika i link na nas "lokalni" chat koji ima izlaz na internet.
Bugenvila - uzgoj i prodaja cvijećaWeb stranica priznatog uzgajatelja bugenvile i drugih sorti Denisa Bojčiča.
Capoeira - Grupo AmazonasCapoeira je afro-brazilska borilačka forma u kojoj se isprepliću ples, muzika i tehnike samoobrane kroz igru u nenasilnom okruženju. Kombinira borilačke tehnike izvođene u skladu s pokretima koji liče na ples, te u ritmu s muzikom. Dodatni elementi capoeire su i samba - samba de roda i maculele - ratnički ples sa štapovima. Povijest capoeire je prilično maglovita - postoje različite legende i nemože se sa sigurnošću tvrditi koja je od njih najbliža istini. Capoeira je, zahvaljujući mestre Bimbi (tvorac regional stila) i mestre Pastinhi (čuvar tradicionalne capoeire) krenula u dva pravca, dva osnovna stila capoeire; angola i regional.
CBA Business School ZagrebCBA Business School je vodeća poslovna škola u Hrvatskoj. Naši stručnjaci, izvrsni poznavatelji poslovnih trendova u svijetu, svojim klijentima smisleno i sadržajno nude najnovija i najbolja znanja, i to uvijek iznad njihova očekivanja. Posebno se ponosimo svojom kreativnošću i nekonvencionalnom pristupu edukaciji, što je u prvom redu rezultat sljedećeg: Radimo s najeminentnijim stručnjacima i s vodećim ljudima uglednih institucija Organiziramo inovativne programe na najsuvremenije teme 21. stoljeća Sva su naša predavanja interaktivna i stimulirajuća, a radionice "žive" i praktične Polaznicima naših programa kroz međusobno bolje upoznavanje i razmjenu poslovnih iskustava omogućujemo izvrstan networking "CBA je najprogresivnija međunarodna poslovna škola u regiji." Otto Scharmer
Centar CedrusNa stranicama Centra Cedrus, osim detaljne prezentacije djelovanja Centra (edukacija u podru?jima aromaterapije, fitoterapije i aromamasaže putem te?ajeva, škole i radionica, kao i knjiga u vlastitoj nakladi) posebnu pažnju privla?i rubrika ZANIMLJIVOSTI koja se redovito obnavlja s novim prakti?nim tekstovima s podru?ja aromaterapije. Stranica je vrlo informativna, a osim toga dio stranica je posve?en umjetni?kim slikama stvaranih s posebnom namjenom.
Centar za Mir i nenasilje, OsijekCentar za Mir i nenasilje, Osijek
Centar za politološka istraživanjaPolitološki web portal je online vodič za nalaženje podataka i informacija iz područja politologije, srodnih društvenih i humanističkih znanosti i politike koji je kreirao Centar za politološka istraživanja. To je ujedno i prvi sistematizirani znanstveni web portal u području društvenih i humanističkih znanosti u Hrvatskoj. Stranica se gotovo svakodnevno obnavlja s novim sadržajima, a trenutno je oko 10 000 linkova na portalu. Važno je naglasiti da se na portalu nalazi mnoštvo cjelovitih tekstova kao i knjiga koje se mogu pronaći samo na stranicama CPI-a. Portal Centra za politološka istraživanja ujedno je i referalni centar za e-politologiju u 2006. godini.
CesarićDobriša Cesarić
CESIStranice Centra za edukaciju i savjetovanje žena: aktivnosti, projekti, publikacije.
Christie***************************************************************************** Mala riznica mojih likovnih i književnih ostvarenja, mojih pogleda na život i duhovnost, ljubav, magiju, religiju,... *****************************************************************************
Clearing houseMed Coastal Management Clearing House je projekt kojeg provodi Priority Actions Programme Regional Activity Centre u svrhu poboljšanog informiranja na temu Integrated Coastal Area Management (ICAM) na Mediteranu. Stranice sadrže popis projekata sa svim njihovim karakteristikama, napravljena je baza podataka o ekspertima na području ekoloških akcija s mogućnostima pretraživanja, a pretraživati se mogu i knjige, izvješća i različiti pravni dokumenti. Dostupne su i strategije i planovi za budućnost. Postoji forum, redovni newsletter, kalendar s događanjima…
Code-it!Hrvatski programerski portal na kojem možete pronaći vodiče iz puno različitih kategorija u vezi programiranja. Stranica nudi mogućnost registracije tako da svi članovi mogu slobodno pitati i razgovarati o svemu što ih zanima iz programiranja. Na stranici se mogu naći i zadaci pomoću kojih članovi mogu provjeriti svoje vještine. Tu se također nalazi baza kodova te fotogalerija sa slikama iz računalne grafike ili novim programima / operacijskim sustavima. Ima tu još dosta toga, za sve po malo...
Code-it!Novi hrvatski programerski site na kojem možete pronaći vodiče iz svih kategorija programiranja. Svi koji žele, mogu se registrirati i poslati svoj vodič. Na stranici također ima i forum na kojem nas možete pitati što god želite u vezi programiranja, ali i ostaloga....
Creativa
creativa i creativatest d.o.o.
CroAstro - Amaterska astronomija i astrofotografijaAmaterska astronomija i astrofotografija u Hrvatskoj tek u zadnjih desetak godina doživljava procvat veći negu o u prijašnjih 50. "Uhvatiti" ljepotu i ostala cuda nebeskih objekata koja nas okružuju je izazov, a prezentirati ih ljubiteljima zvjezdanog neba cijele naše planete - zadovoljstvo. Stranice su arhiva snimaka nebeskih tijela - planeta, maglica, galaksija, Sunca i Mjeseca - , astronomskih pojava i događaj, zabilježenih unazad 10-tak godina amaterskom astronomskom opremom.
Croatian Amateur Astronomy and Astrophotography - Hrvatska amaterska astronomija i astrofotografijaStranice koje populariziraju astronomiju i astrofotografiju kao hobi. Cilj im je približiti ljepote neba (noćnog i dnevnog) i prezentirati svemirske pojave obićnim ljudima, kojima je zbog današnjeg svjetlosnog zagađenja nedostupan čak i pogled na zvijezde golim okom. Sve snimke učinjene su amaterskom astronomskom opremom iz privatne Zvjezdarnice u srcu Hrvatskog zagorja.
Croatian Lesbian SitePrva stranica za lezbijke u Hrvatskoj, u kojoj se mogu pronaci vrlo korisne informacije o mjestima za izlaske, novostima u svijetu i Hrvatskoj, o aktivizmu na LGBT sceni, upoznati mnogo dobrih ljudi te se savrseno zabaviti
Croatica Chemica Actastranice znanstvenog casopisa Croatica chemica acta
CroEOS .net
CroEos .net - Znanstveni portalCroEos.net je portal koji redovito objavljuje zanimljivosti i novosti iz svijeta fizike, astronomije i znanosti općenito. Na portalu možete pronaći i čitav niz dodatnih edukativnih sadržaja poput biografija velikih znanstvenika te kvalitetnih članaka o kvazarima, kometima, kvarkovima, broju pi i sl. Dio portala posvećen je praćenju važnijih svemirskih misija, te tako možete saznati sve o misijama Cassini Huygens, Apollo, Mars Reconnaissance Orbiter… Putem originalnog „Virtualnog kontrolnog centra“ možete uživo pratiti događaje poput lansiranja ili posebnih uspjeha navedenih misija. CroEos.net je za posjetitelje otvoren i putem foruma, na kojem možete raspravljati o temama vezanima uz fiziku, astronomiju i ostale znanosti, a možete i predložiti teme o kojima biste željeli saznati više. CroEos.net u budućnosti za svoje posjetitelje priprema i čitav niz atraktivnih i interaktivnih sadržaja kojima će se obogatiti ponuda ovog zanimljivog i edukativnog portala.
CroEos .net - Znantveni portalPortal s brojnim zanimljivostima i edukativnim sadržajima iz svijeta znanosti i tehnologije. Praćenje brojnih svemirskih misija i prirodnih pojava, arhiva multimedijalnih vijesti, RSS feed i redovno osvježavanje sadržaja u kombinaciji s inovativnim pristupom i sadržajima - samo su neke od karakteristika CroEos .net Portala.
CroGateNajstariji je hrvatski site posvećen iznimno popularnoj Stargate franšizi koju trenutno čine kino film te serije "Stargate SG-1" i "Stargate: Atlantis". Za sve one koji žele saznati nešto više o Goa'uldima, Asgardima, Orijima, Ancientsima, Wraithima, Apophisu, Anubisu, Tok'rama, Jaffama, O'Neilu, Samanthi Carter, Sheppardu, Stargate Stožeru i sl., Crogate je pravo mjesto za njih. Site posjeduje detaljne sadržaje epizoda na hrvatskom, životopise desetaka likova, kao i enciklopediju s obiljem članaka o rasama, planetima, brodovima, tehnologiji i drugim Stargate posebnostima. Tu su i odjeljci posvećeni Stargate filmu, stripovima i knjigama, te download sekcija s wallpaperima i trailerima.
CrometeoWeb stranica udruge Crometeo - motrenje i prognoziranje vremena. okuplja ljubitelje vremena, meteorologije i prirode iz Hrvatske i okolice.
CroVB.netHrvatska Visual Basic stranica
Cudesna fauna hrvatskeStranice predstavljaju faunu Hrvatske te znanstveni i istraživački rad na polju biologije ekologije koji se provodi u Hrvatskoj. Koristeći autorske tekstove, fotografije, ilustracije i animacije, uz također autorsku seriju dokumentarnih filmova produciranih ekskluzivno za ovu potrebu, Fauna.hr spaja učenike i studente sa stručnim biolozima i ekolozima i upozorava na potrebu za zaštitom prirode. Povremeno se organiziraju javna predavanja koja se fizički održavaju u Profil Megastore-u u Zagrebu, a na stranicama Fauna.hr svi zainteresirani mogu virtualno pratiti predavanja i postavljati pitanja predavačima.
Culturelink WWW Resource CentreDjelatnost Culturelinka, svjetske mreže za proučavanje kulturnog razvoja i suradnje sa sjedistem u Institutu za međunarodne odnose (IMO) u Zagrebu obuhvaća međunarodna istraživanja u kulturi, uspostavljanje i razvoj baza podataka o kulturnom razvoju i suradnji, te redovito izlaženje časopisa Culturelink. Članovi su mreže koje se bave kulturnim razvojem i međunarodnom kulturnom suradnjom, istraživačke institucije, sveučilišta, kulturne institucije, informacijski i dokumentacijski centri, kulturni centri, fondacije, umjetnička udruženja, itd. Mreža Culturelink obuhvaća više od 1000 institucija u 100 zemalja na svim kontinentima.
CybersplitWeb stranice informatičkog sajma Cybersplit, napravljene su u Macromedia Flashu. Interaktivni sadržaj prikazan je kroz priču o svemirskoj misiji u kojoj posjetitelj nakon identifikacije postaje članom posade broda koji putuje kroz svemir.
Dalmacija.infoNekoć turistički portal, danas opći informativni portal koji nudi svakodnevne novosti iz Dalmacije, vremensku prognozu, forum, tečajnu listu i sl.
DALMALINO-dječja igraonicaOrganizacija dječjih rođendana,čuvanje djece,razne kreativne radionice...
DALMALINO-dječja igraonicaOrganizacija proslava rođendana,kreativne igraonice,i druge zabavno-edukativne aktivnosti za djecu...
Damirova WEB stranicaRacunala, SMS, Mobiteli, WEB, Slike, Humor, DivX, Titlovi...
Dani kajkavske riječi, ZlatarProjekt Srednje škole Zlatar o Danima kajkavske riječi od samih početaka do danas.
Danijel Turina homepageStranice učitelja daršana-yoge, na kojima je moguće pronaći knjige, upute i tehnike, web forum za podršku učenicima, te foto album.
Deniver Vukelic KorvinKnjizevna stranica koja ukljucuje osobne stranice autora te Drustva pjesnika Stepski Vuk. Uskoro stalne kolumne i forum.,
Deseta gimnazija - stranice 4.j razredaStranica 4.j razreda desete gimnazije koja je isprva sluzila samo kao popis termina za testove,sada se gore nalaze i skripte.Site je preuredjen i sad sluzi kao svakodnevna destinacija surfera x. gimnazije.
Desinićke mažoretkinje
DietpharmKorporativni web tvrtke koja se bavi proizvodnjom ljekova. Sustav se bazira na CMSu.
DJEČJI VRTIĆ "TRATINČICA" -ZAGREBSve što vas zanima o radu vrtića. Informacije o programima, upisima, preporukama za roditelje, sadržajima za djecu, aktualna događanja u vrtiću i još mnogo toga!
Dječje kazalište u OsijekuDječje kazalište u Osijeku osnovano je 1950. godine kao profesionalno javno kazalište za djecu, s odraslim profesionalnim glumcima i djecom do 14 godina starosti kao amaterskim suradnicima. Igraju se pretežito lutkarske predstave u ''živoj'' sceni.
dječji vrtićSve što vas zanima o radu vrtića. Informacije o programima, upisima, preporuke za roditelje, sadržaji za djecu, aktualna događanja u vrtiću, foto i likovna galerija i još mnogo toga!
Dječji vrtić ČigraOvo je stranica dječjeg vrtića "Čigra". U njemu djeca provode vrijeme u igri, smijehu i učenju; oni njamlađi rade prve korake, a oni stariji pišu prva slova. ..
Dječja igraonica Snjeguljica
Dječji vrtić Sisak stariStranice dječjeg vrtića Sisak stari...
djumbox.com kviz opće kultureInteraktivni kviz znanja i opće kulture. Pitanja su podijeljena u 15 kategorija, tjedno se osvježavaju. Svaki tjedan formiraju se top liste najboljih igrača na 3 razine kviza.
Dom kulture "Kristalna kocka vedrine"Sisački Dom kulture - kino predstave, teatar, glazbeni događaji. Pogledajte što se danas dešava u "Kristalnoj kocki vedrine"
Dom kulture Kristalna kocka vedrineKulturna događanja u Gradu Sisku. Kino, glazba, kazalište, izložbe i recenzije.
Domagović (naselje kraj Jastrebarskog)Sve o naselju Domagović kraj Jastrebarskog.
DOP PRODUKCIJATvrtka za izdavaštvo, poslovno poredovanje, organizaciju pop kulturnih eventa i događanja, koncertni management, produkciju, public relations i ine djelatnosti s područja pop kulture.
Državna maturaDržavna matura u hrvatskim srednjim školama je razvojni projekt koji za potrebe Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa priprema Centar za istraživanje i razvoj obrazovanja pri Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu. Osnovni cilj projekta je ustrojiti sustav za učinkovito i kvalitetno planiranje, organiziranje i provođenje državne mature u hrvatskim srednjim školama. Državna matura se uvodi u školskoj godini 2008/2009, a već u 2006. počinje se s provođenjem prvih nacionalnih ispita. Na web stranicama projekta prezentiran je projekt - objašnjena njegova misija, strategija, metodologija i dosadašnji rezultati. Na stranicama će biti objavljivani rezultati nacionalnih ispita, a bit će postavljeni i probni testovi, koje će zainteresirani nastavnici moći koristiti. Očekuje se da će stranice biti važan izvor informiranja učenika, nastavnika i javnosti o projektu te da će poslužiti kao prostor komunikacije i izmjene ideja.
Dubrovačke ljetne igreSlužbene stranice Dubrovačkih ljetnih igara
Dubrovacki TramvajDubrovnik je u razdoblju od 1910. do 1970. godine imao elektricni tramvaj koji je u neizmjenjenom obliku vozio svih 60 godina (sve do ukinuca su vozila cak i kola iz 1910.g.) sto je doprinjelo njegovoj atraktivnosti. O tramvaju je ostalo jako malo zapisano, najvise je u sjecanjima. Ova stranica pokusava sacuvati uspomene na tramvaj... Ja, nize potpisani autor, ne smatram da ova stranica ima kvalitetu za nacionalni izbor naj web stranica (prvenstveno stoga sto je cisto amaterski uradak i prvi pokusaj autora), ali svaka promocija i nova publika je dobro dosla. Napominjem i da su stranice nekomercijalne i nesponzorirane na bilo koji nacin.... Damir Fejzagic
DUBROVNIK FESTIVALWeb stranice Igara predstavljaju najznačajnije web odredište u hrvatskoj kulturi, što potvrđuju brojne posjete. Osim što novosti na web portalu DLjI-a sadrže nove opcije kao što su podcasting, galerija slika, chat i internet prodaju, cjelokupan izgled stranice je promjenjen. Dizajn potpisuje međunarodno priznati dizajner Orsat Franković. Prvi u Hrvatskoj DLjI i Perpetuum mobile d.o.o. i SEDNA...Podcast pokrenule su kanal s audio i video sadržajem na site-u kuluture, registriran na i Tunes servisu tvrtke Apple.
DUBROVNIK FESTIVALVeć četiri godine web portal Dubrovačkih ljetnih igara pokretan je iSiteom, proizvodom za dinamičko upravljanje web portalima kojeg je razvila hrvatska tvrtka Perpetuum Mobile. Stranica nudi niz zanimljivih sadržaja vezanih uz Igre i Dubrovnik. NIz fotografija, kritika, video clipova, panoramski pregledi lokacija... dočaravaju festivalsku atmosferu svojim virtualnim posjetiteljima. Posjetitelji također mogu koristiti i uslugu CHAT, ili kupiti ulaznice za programe nekoliko mjeseci ranije.
Duh u močvariPrvi hrvatski dječji film nakon sto godina / Supersajt by skin29
DVD Jurovski Brod on lineInternet stranice dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Jurovskog Broda
Dvorci.hrWeb stranice o dvorcima u Hrvatskoj. U prvoj fazi su obuhvaćeni dvorci iz 5 županija.
Ea - hrvatski Tolkien portalPrvi hrvatski portal vezan iskljuèivo uz lik i djelo J.R.R. Tolkiena. Predugo je u ovom podruèju jedini izvor podataka bio samo na engleskom jeziku, pa je misao vodilja autora ovog portala da o Tolkienu i njegovom svijetu mogu èitati i oni koji njime ne vladaju, ili ne žele prevoditi. Utemeljitelji portala (i autori veæine èlanaka) èlanovi su dosad najveæeg internetskog okupljališta zaljubljenika u Tolkienova djela - HR Tolkien Board-a (http://www.soulsaver.hr/lotr/).
Časopis Građevinarčasopis Hrvatskog saveza građevinskih inženjera
ECDL Akademija RijekaECDL Akademija Rijeka, predavanja i polaganje ispita za stjecanje europske računalne diplome po osnovnom i naprednom programu. Klasična predavanja, E-learning, samostalna edukacija uz pomoć kompleta ECDL - box.
ECDL HrvatskaEuropska računalna diploma je međunarodno priznata potvrda informatičke pismenosti, koja jamči vlasniku poznavanje rada na računalu prema ECDL normi. Ovo su službene stranice nacionalnog nositelja licence za ECDL program na kojima možete pronaći sve informacije o ECDL programima, testnim centrima i ispitnim terminima.
ECDL HrvatskaSlužbene stranice nacionalnog nositelja ECDL licence, međunarodno priznate norme informatičke pismenosti, ECDL diplome, koja jamči poznavanje rada na računalu i potrebne korisničke vještine krajnjeg korisnika. Centralno mjesto ECDL diplome s opisom programa, popisom hrvatskih testnih centara i ispitivače, predstavlja za krajnjeg korisnika centralno mjesto informacija za dobivanje ECDL diplome koja vrijedi u 140 zemalja svijeta.
EduCentarEduCentar, www.EduCentar.net dio je portala MojPosao i prvi website ovakve vrste koji predstavlja jedinstveni pregled profesionalne edukacije u Hrvatskoj. Trenutno je u EduCentru predstavljeno oko 700 različitih programa 70-ak ponuđača profesionalne edukacije. Među ponuđačima su vodeće škole, poput:Algebra, Berlitz, Akademija poslovnih znanja, VERN', F+U Akademija Heidelberg, SOVA, SIC, Otvoreno učilište Agora, British Council, CBA Business School i mnoge druge.
EduCentarEduCentar (www.EduCentar.net) dio je web portala MojPosao te predstavlja izvor svih relevantnih informacija o profesionalnoj edukaciji u Hrvatskoj. Cilj ovog websitea je poticanje važnosti ulaganja u obrazovanje kako bi (p)ostali konkurentni na tržištu rada. Dnevno se može pogledati više od 500 edukativnih programa iz različitih područja edukacije, dok ga mjesečno posjeti više od 20 000 aktivnih tražitelja edukacije. Kao učinkoviti kanal za promociju edukativnog sadržaja, EduCentar koriste najbolji ponuđači edukacije u Hrvatskoj, kao što su Algebra, VERN, Akademija Poslovnih znanja, Octopus jezične usluge, Lancon English Language Consultancy, Lingua Grupa, Zagrebačka škola za menadžment, Sveučilište Dubrovnik, Suvremeno učilište u Splitu, WIFI Austria – Croatia, Adriatic Nautical – Academy, IGBS Zagreb, te mnogi drugi. EduCentar sadržajno pokriva relevantna znanja potrebna za kvalitetno obavljanje svakodnevnih radnih zadataka te omogućuje pristup željenoj edukaciji brzo i jednostavno još danas, bez obzira na specifičnosti pojedine grane poslovanja ili zahtjeve pozicije. Tečajevi iz raznih područja, različite kompleksnosti sadržaja i trajanja prilagođeni su svim skupinama korisnika.
Edukacija za početnikeEdukacija za početnike. Korak po korak do znanja uz tekst i slike. Forum Tips&Tricks, Word 2003, Excel 2003 sa svim funkcijama ..........
Edukacija.netEdukacija.net je prvi edukacijski portal u Hrvatskoj i prvo virtualno učilište na kojem je moguće kupiti i pohađati e-learning seminar, dobiti stručnu pomoć i uputu, komunicirati s ostalim polaznicima i mentorima online škole, dobiti potvrdu o uspješno savladanom seminaru kao i saznati najnovije vijesti iz područja e-learninga. Trenutno se na Edukacija.net portalu nudi više od 2.000 poslovnih i informatičkih e-learning tečajeva na hrvatskom i engleskom jeziku, a dostupni su i brojni besplatni sadržaji.
Edukacijski dječji centar "ARIS"Stranice novoosnovanog Edukacijskog dječjeg centra "ARIS" za za humani i etički odnos djece prema životinjama i prirodi. Informacije, dječje novine, kampanje, programi centra.
Edunet, Cisco Networking AcademyEdunet je najnovija akademija koja radi po Cisco® Networking Academy® programu. Akademija je osnovana u suradnji Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet i udruge Edunet. Na stranicama je moguće naći opis djelovanja akademije i dodatne informacije o Cisco® Networking Academy® programu.
Eko centar Zlatna Greda
Eko-centar Caput Insulae - BeliPitam javno u koju kategoriju staviti ovu vrstu djelatnosti? Obrazovanje za okoliš, znanstveno se proučavaju ptice i istodobno dobrovoljno/volonterski pomaže stanovnicima Cresa. I sve to rade mladi ljudi iz raznih zemalja. Primjer kako je moguće različite sadržaje prikazati ukratko, jednostavnim riječima i slikama - toliko da nas privuče u posjet lijepom otoku i plemenitom radu ljudi. Stranice ostaju poveznica onih koji su pridonijeli zajedničkom javnom dobru.
Ekocentar BeliEkocentar Beli je neprofitna organizacija kojoj je glavna uloga zaštita bjeloglavih supova na otoku Cresu. Do 01. travnja treba biti "stara" web stranica u upotrebi, a nakon toga datuma stavljamo na internet potpuno redizajniranu stranicu, preglednijeg sučelja, i većinom izvedenu u flash tehnologiji. Znamo da u Hrvatskoj takav način izrade web stranica nije niti u povojima, pa želimo dati primjer da kvalitetnom optimizacijom stranice i planiranjem se može napraviti dobra i funkcionalna web lokacija u toj tehnologiji. Na stranici ćete vidjeti ćime se sve bavimo i možda nam Vaš natječaj pomogne u popularizaciji zaštite ugroženih životinjskih i biljnih vrsta.
Ekološki sajt - ekobrcko.netUkoliko vas interesuju biljke, životinje i uopšte živi svijet oko nas ovo je pravo mjesto za vas. Ovde možete naći odgovore na pitanja poput: "Šta je to efekat staklene bašte?", "Koliki je značaj tropskih šuma?", zatim, "Može li se šuma uništiti?", "Koliko godina može da živi drvo?"... Saznajte sve o žirafama, slonovima, nilskim konjima i drugim životinjama i uživajte u našim bogatim fotogalerijama.. Ekološki pokret Brčko podružnica Ekološkog pokreta Zelenkovac
Ekonomski fakultet RijekaEkonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci je javno visoko učilište, koje od svog osnutka 1961. godine razvija djelatnost visokog obrazovanja i znanstvenoistraživačku djelatnost. Web stranice obiluju svježim informacijama, za studente ali i one koji će to tek biti. Web je baziran na sustavu za dinamično upravljanje sadržajem (CMS) - m:web rješenju.
EKONOMSKI FAKULTET U ZAGREBU
EKONOMSKI FAKULTET ZAGREB
Ekonomsko-birotehnička škola, SplitDobrodošli na web stranice Ekonomsko-birotehničke škole, Split !!! +++ (U konstantnoj izradi) +++
Ekran.hrStranice kino poduzeća Ekran d.o.o. iz Splita. Na njima možete naći tjedni i dnevni kino repertoar, dječje matineje, filmske najave, vijesti iz svijeta filma, korisne linkove, trailere itd. Svaki film je detaljno opisan sa kratkim sadržajem, ulogama, trajanjem i trailerom. Veliki izbor filmske glazbe za GSM aparate (mobitele), dok je svaki tjedan za posjetitelje organizirana nagradna igra.
ELEKTRO TEHNIKAPrvi online stručni časopis za hrvatsku elektroindustriju. Sadržaj u cijelosti besplatan za sve čitatelje - stručni tekstovi, predstavljanje proizvoda, publikacija, prezentacija specijaliziranog hardvera/softvera i sl. Web adresar tvrtki iz elektroindustrije.
Elektronka.comStranica o elektronici. Jedini hrvatski portal o elektronici.
Elektrostrojarska škola VaraždinSlužbene internet stranice Elektrostrojarska škola iz Varaždina
Elektrotehnika & InformatikaStranice namijenjene svima koje zanima elektrotehnika (elektronika, energetika), informatika i elektrotehničkom odjelu Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik - svim učenicima i studentima elektrotehnike i informatike.
Eltektrotehnička škola, ZagrebElektrotehniška škola je specijalizirana četverogodišnja škola za područje računalstva, računalnih mreža, internetskih tehnologija, elektronike, energetske elektronike, automatike, električnih strojeva, robotike sa vrhunskom nastavnom opremom koja omogućuje učeniku lako i konkretno savladavanje i izučavanje strukovnih sadržaja na lak način.
EludiumQgradska stranica Đakovačkog noćnog života, nedavno pokrenut MusicBox i na izgradnji stranice se radi, trenutno se pišu razni vodiči kroz web dizajn, PHP, C programske jezike, a kada krenu te rubrike biti će i brdo nagradnih igara, USB stickova, hosting paketa itd...
Enter-net online časopisEnter-net je online časopis o internet kulturi i poslovanju sa namjenom skretanja pozornosti na bitne segmente online prezentacije i edukacije korisnika i vlasnika internet stranica. Časopis je namijenjen poduzetnicima i svima onima koji žele iskoristiti prednosti novih medija kao osnovnog oruđa modernog poslovanja, a kreiraju ga stručnjaci sa područja web dizajna, programiranja, web arhitekture, usability-ja, marketinga, tekstopisci, poduzetnici vlasnici uspješnih web stranica i dr. stručnjaci.
Evolucija.comEvolucija.com je tematski portal, prisutan je na web prostoru skoro dvije godine i obrađuje teme iz raznih područja znanosti, prati najnovija istraživanja i u obliku vijesti ih predstavljamo na stranicama.Evolucija.com namijenjena je za sve dobne uzraste, od školaraca i studenata, do svih onih željnih informacija i najnovijih događaja iz različitih područja.
Fakultet ekonomije i turizma - PulaGlavni portal Fakulteta ekonomije i turizma u Puli, pruža informacije o fakultetu i studiju studentima, potencijalnim studentima, te ostalim zaineresiranim građanima. Također omogućava pristup ostalim fakultetskim web servisima (wiki, e-learning, studomat, webmail). Stranice su izrađene od strane djelatnika fakulteta uz suradnju s FWD Grupom (dizajn).
Fakultet elektrotehnike i računarstvaStranice FER WebWorld! su Internet zajednica studenata i djelatnika Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Stranice donose mnoge informacije o zbivanjima vezanim za FER, a stranice nastavnih predmeta često su mjesto udaljene komunikacije i suradnje nastavnika i studenata. Sustav posjeduje elemente asinkronog učenja na daljinu. Od dinamičkih funkcionalnosti tu su vijesti, forumi, repozitoriji datoteka i linkova, ankete, pretraživač, kalendar, simulacija razredbenog ispita, lokator djelatnika, rezervacija dvorana, FER intranet, sustav distribucije softvera, učeće komune, danas na FER-u, brojač slobodnih mjesta na parkingu itd. FER Webworld! je postao poznat po svojim ponekad duhovitim vijestima koje graniče s neukusom, te po šali na vlastiti račun. :-)
Fakultet elektrotehnike i računarstvaNove stranice Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, puštene u rad u veljači 2006., još su više orijentirane prema samim studentima i nastavnom procesu. Sada su one prerasle svoju ulogu "jednostavnog pružatelja informacija" i postale su dio cjelovitog informacijsko-obrazovnog rješenja „E-Campus“, čije je središte sustav za upravljanjem sadržajima „Quilt CMS“. Njegov je cilj objediniti cjelokupnu informacijsku i e-learning infrastrukturu Fakulteta i studentima i nastavnicima različite izvore informacija i znanja prikazati kao jedan integrirani prostor u koji se dolazi prijavom na sustav od strane studenata ili djelatnika Fakulteta. U ovom trenutku E-Campus je osim posluživanja samih Web stranica na www.fer.hr integriran s nekoliko Learning management sustava (LMS) kao što su „AHyCo“, koji je razvijen na Fakultetu, „Moodle“, koji je trenutno najbolje Open Source rješenje, te „WebCT“ koji je jedan od najboljih komercijalnih sustava. Ostvarena je integracija s e-knjižnicom (s prilagođenim Open Source rješenjem „EPrints“ i vlasničkim FER-ovim rješenjem), novom autentikacijskom i autorizacijskom infrastrukturom „AAI@EduHr“, kao i podacima iz Informacijskog sustava visokih učilišta RH „ISVU“. Novo sučelje www.fer.hr svakom predmetu ne posvećuje samo jednu stranicu, već cijelo web (pod)sjedište, s mogućnošću otvaranja neograničenog broja novih stranica s posebnom strukturom, vlastitim dizajnom te sustavom korisničkih prava. Time se, osim detaljnih informacija o predmetu, ostvaruje i mogućnost organizacije stranica predmeta, a one u pravilu sadrže obavijesti za studente, forum, te repozitorije datoteka i linkova. Web Fakulteta nije više samo Web: sve obavijesti studentima šalju se putem pretplata na pojedinim stranicama na njihovu elektroničku poštu (a putem SMS gatewaya i na mobilne uređaje), a pristup svim informacijama moguć je i putem nekoliko normi za feed-ove kao što su RSS, RDF, OPML i drugi. Karakteristika je i sve veće uključivanje engleskog jezika u sadržaje. U ovom su času sve informacije o predmetima poput naziva, opisa, imena i prezimena nositelja i njihovih izvođača, opterećenja, literature i uvjeta za upis pojedinog predmeta raspoložive i na engleskom jeziku. To je jedan od elemenata podrške bolonjskom procesu koji je uveden na Fakultetu prije više od godinu dana. Sadržaj većine stranica je karakterističan po tome što ih uglavnom „stvara“ veći broj ljudi. Tako je svaki student (4.000+), nastavnik i djelatnik (400+) potencijalni urednik ili novinar svog dijela informacijskog i obrazovnog prostora, što većina njih i aktivno koristi.
Fakultet prirodoslovno matematičkih znanosti i kineziologijeFakultet prirodoslovno matematičkih znanosti i kineziologije
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Farscape CentarAko želite zakoračiti u Neistražena područa, onda je Farscape Centar pravo mjesto za vas. Kao prvi hrvatski site posvećen hvaljenoj SF seriji "Farscape", FSC vas nastoji upoznati s pustolovinama astronauta Johna Crichtona, izgubljenog u dalekom kutku svemira, na živom brodu Moyi. Crichton i njegovi prijatelji - odmetnici i bjegunci - čekaju priliku d avas uvedu u svoj svijet. Na siteu možete pronaći detaljne sadržaje svih epizoda, eseje o brodovima i tehnologiji, kao i na desetke članaka o likovima i vrstama iz Farscape svemira, ali i opsežnu galeriju. Osim toga, tu su i nezaobilazni forum, kao i aktualnosti iz "Farscape" svijeta.
festival europske kratke pričeFestival europske kratke priče pokrenut je 2002. i jedan je od prvih festivala u Europi posvećenih ovoj književnoj formi. Ono po čemu se FEKP razlikuje od većine drugih hrvatskih festivala suradnja je s domaćim nakladnicima, stipendiranje i usavršavanje mladih prevoditelja, sistematski rad na tome da se preko kontakata proizašlih iz festivalskih druženja Europi predstave suvremeni hrvatski pisci... ukratko, svijest o tome da, ako želi biti živ, Festival ne može postojati mimo onih koji čine književnu scenu na kojoj diše.
Festival novog cirkusa
film.hrwww.film.hr - stranicu dobrog filma (on-line kinoteka, hrvatske, europske i regionalne filmske vijesti, natječaji i burze, velika baza podataka hrv.filma) www.film.hr Je javno dostupna besplatna stranica nastala suradnjom udruga hrvatskih autora, producenata i javnih ustanova.
Folklorni ansambl Zagreb-MarkovacPromocija hrvatskog folklora kroz rad ansambla. Veliki broj fotografija narodnih nošnji, instrumenata, plesova... Muzički uzorci karakterističnih napjeva i instrumentala. Opis narodnih običaja iz cijele Hrvatske....
Food Technology and Biotechnologystranice znanstvenog casopisa Food Technology and Biotechnology, sazeci i cjelovitii radovi od 2000.
Foto galerijaOn-line foto galerija amaterskog fotografa Davora Peić-Gavrana
foto.moljac.hrFoto galerija sa nekoliko stotina fotografija snimljenih širom Hrvatske. Fotografski forum, foto posteri, knjige o fotografiji.
Fotoamateri.hrHrvatska udruga fotografa amatera. Sjediste u Varazdinu. Cilj udruge je okupljanje svih zaljubljenika u fotografiju i podizanje opće likovne i fotografske kulture.
fotogalerija Bosko LucevGalerija fotografija turistički zanimljivih odredišta u Hrvatskoj.
Fotokemika.comFotografski materijali za c/b fotografiju, fotogrfaije
Frama Koprivnica
Francuska Alijansa ZagrebMeđunarodno priznata škola francuskog jezika. Ova škola namijenjena je prvenstveno manjim grupama i odraslim polaznicima, te jedina u Hrvatskoj daje diplome DELF/DALF koje izdaje Ministarstvo obrazovanja Republike Francuske.
FRANJEVCI U OSIJEKUFranjevački samostan u Osijeku. Stranica koja prezentira na hrvatskom i engleskom opsežan vjerski sadržaj vezan uz zadjednicu kojoj pripada.
FSB - onlineWeb stranica Fakulteta Strojarstva i Brodogradnje u Zagrebu. Stranica je designom ugodna oku, sadrzi pregrst korisnih informacija koje se konstantno nadopunjuju i zato mislim da ova stranice ne bi smijela proci ne zapazeno. Hvala!
Fundacija "Ružičkina kuća"Internet stranice Fundacije "Ružičkina kuća" za obnovu rodne kuće nobelovca Lavoslava Ružičke u Vukovaru.
Fundacija "Ružičkina kuća"Internet stranice Fundacije "Ružičkina kuća", za obnovu rodne kuće Lavoslava Ružičke u Vukovaru.
FUNKY BUSINESSNema svaka knjiga svoju stranicu, a Funky business nije samo knjiga! Na ovoj stranici može se naći splet novih ideja koje promovira sama knjiga, njihovi autori, izdavači i čitači. Vizualni identitet stranice prožet je duhom sadržaja knjige, te vizijom izdavača i prepuštanju mašti svakog tko želi, hoće, može i sanja o uspješnom poslovanja. Inovativnost, kreativnost, duhovitost temelji su ove stranice, a sve to i još više ostaje u umovima svih koji je posjećuju.
G.S. EdukatorG.S. Edukator je jedino ovlašteno društvo od strane MUP-a za izobrazbu zaštitara u Splitsko dalmatinskoj županiji. Na stranicama su prezentirani uvjeti upisa i programi, predavači, cjenici...
Galactica CentarPrvi je hrvatski site posvećen kultnoj SF seriji "Battlestar Galactica", namjenjenoj svima onima koji žele uroniti u fascinantan svijet borbene krstarice Galactica, kolonista i Cylona. Na siteu možete pronaći detaljne sadržaje epizoda obnovljene "Battlestar Galactice", kao i iscrpne recenzije navedenih. Ključni dijelovi GC-a su i Galacticopedia, gdje se možete upoznati s brojnim pojmovima iz Galactica svemira te odjeljak Dosijei koji sadrži na desetke opširnih životopisa likova. Odjeljak Intervjui donosi vam aktualne i zanimljive razgovore sa glumcima i članovima produkcijske ekipe, a valja spomenuti i nezaobilazan forum. Ekipa GC-a redovito vas izvještava o najnovijim aktualnostima iz svijeta "Battlestar Galactice" kroz iscrpne i oku ugodne vijesti na naslovnici sitea. Naš je Plan zadovoljiti vaše prohtjeve u potpunosti.
Galerija Anke BajurinNa tri jezika: hrvatski, engleski i talijanski predstavljene su izložbe slika, kompjutorska umjetnost, te referat akademske slikarice Anke Bajurin. Stranica se redovito dopunja novim sadržajima tako da posjetitelj može pratiti tok razvoja mlade umjetnice. Stranica je sama po sebi jedan osobni likovni izraz autorice jer ju je izradila sama od fotografija krovova i dimnjaka na koje gleda sa svoga prozora.
Galerija BADROVPrva hrvatska online galerija fotografija.
galerija mona lisapregled svih umjetničkih slika koje se u našoj galeriji u tom trenutku nalaze sa dimenzijama, nazivom slike, autorom, godinom nastanka i tehnikom. Uz to i pregled trenutnih događanja u galeriji i objavljenih publikacija
Galerija MoscatelloOve sam stranice izradio sam uz nužnu savjetodavnu pomoć dobrih ljudi. Služe mi za vlastitu promidžbu i najčešće na mjih upućujem svoje potencijalne poslodavce (honorarna suradnja). Glavni sadržaj su moje ilustracije i radovi u grafičkim programima a za dodatak donosim još nekoliko sadržaja vezanih uz područja koja me zanimaju.
Gastro.hrGastro.hr, portal za kulturu prehrane pokrenut je u travnju 2006. iz laboratorija tvrtke Vitaminoteka. Nakon uspjeha specijaliziranog nutricionističkog portala Vitamini.hr, lansiran je novi portal koji se okreće širem krugu korisnika. Gastro.hr je namijenjen pružanju informacija o različitim aspektima naše svakodnevne prehrane. Korisnicima pruža relevantne informacije i vijesti iz prehrambenog i gospodarskog sektora, najnovije znanstvene spoznaje, recentna dostignuća u prehrambenoj industriji i gastronomske trendove. Na portalu se uz bogatu bazu recepata mogu pronaći i recenzije restorana, vina, interviewi s poznatim gastro-znalcima te najave događaja iz područja gastronomije.
Gay.hrHrvatski QUEER portal U vremenu kada je kompjuter ono što je za naše stare bilo naliv-pero, internet je primarno mjesto povezanosti s ljudima i svijetom, odnosno središnji dio današnje kulture mlađe populacije. Vodeći se upravo tom činjenicom lako je zaključiti da je gay.hr prvo i jedino pravo mjesto odakle onih 10% gay populacije može "krenuti u svijet". Strah od nepoznatog, od homofobnog društva, od okoline… redovite su pojave koje prate mlade gay ljude i koje im uvelike otežavaju svakodnevno normalno funkcioniranje. Svojim dolaskom na gay.hr oni dolaze u svijet gdje se ne moraju bojati; među ljude koji ih shvaćaju i razumiju i koji su prošli isto što i oni. I sama ta spoznaja da nisu sami, da nisu prvi u toj izgubljenosti već je veliko olakšanje. I upravo tu oni upoznavajući ljude, razmjenjujući iskustva, stavove i mišljenja polako grade svoju ličnost, svoju stabilnost, učvršćuju svoje pravo JA, odnosno ono što jesu, a ne ono što im (eventualno) okolina nameće ili što su naučeni da moraju biti i ono najvažnije – dolaze do spoznaje da su oni potpuno ravnopravne i jednake individue svijeta u kojem žive te da nisu nimalo različiti. Od samog osnutka prije više od godinu dana gay.hr stranice postale su najvažnije i najprofesionalnije internetske stranice na hrvatskom jeziku namijenjene hrvatskoj gay populaciji. Osim samih korisnih informacija i raznih kolumni i drugih tekstova u sklopu gay.hr stranica nalazi se i popularni Forum te Profili koji prvi u Hrvatskoj barem on-line uspijevaju povezati cjelokupnu gay zajednicu. Osim sto su neprekidni izvor suradnje i razmjene mišljenja te sklapanja prijateljstva, Forum i Profili su mnogim gay osobama jedini i najbolji način komunikacije s drugim gay osobama u Hrvatskoj. Site je sadržajno iznimno obogaćen i govori o mnogo aspekata specifičnih za LGBT zajednicu, ali isto tako (što je još važnije) o sasvim običnim i stvarima od općeg interesa čime se na još jedan način promovira upravo uključivanje svih članova/ica u svakodnevni život, a ne izdvajanje iz njega radi različitosti svog spolnog usmjerenja.
Gentis - Organizacijski i osobni razvojFlash navigacija, dinamičko održavanje kalendara aktivnosti, detaljan formular za prijavu, dinamičke novosti, engleski i hrvatski jezik
Geografija.hrGeografija.hr je edukativni internet projekt Hrvatskog geografskog društva čiji je cilj unapređenje komunikacije između geografije kao znanosti, nastavnog predmeta i struke s jedne, te šire javnosti s druge strane. Očekujemo da ćemo time pridonijeti boljem razumijevanju svijeta u kojem živimo. Okosnicu projekta čine stručni članci pisani jednostavnim i razumljivim jezikom. Članci govore o aktualnim, svakidašnjim temama i problemima na koje se naši autori osvrću s geografskog aspekta. Popratni sadržaji obuhvaćaju izvore geografskih podataka (statistike, karte...), preporuke knjiga, časopisa i digitalnih izdanja, ideje za kreativniju nastavu geografije i zemljopisa u osnovnim i srednjim školama, rubriku «Pitaj geografa» te brojne sadržaje namijenjene studentima geografije u Zagrebu i Zadru. Osim geografima, stranice su posebno namijenjene učenicima i roditeljima, studentima, znastvenicima, novinarima, tijelima državne uprave i nevladinom sektoru.
Geologia Croatica OnlineWeb stranice časopisa "Geologia Croatica" omogućavaju pregled cijelog sadržaja aktualnog i prethodnih brojeva časopisa po sadržaju, ključnim riječima ili autorima (od 1993. god.), besplatni download potpunih članaka u pdf formatu (od 1999. god.), te najvažnije informacije o uredništvu i objavljivanju u časopisu. Tiskana verzija časopisa izlazi dva puta godišnje (u lipnju i prosincu) na engleskom jeziku i distribuira se na više od 300 adresa na svim kontinentima, dok je online verzija (s elektronskim ISSN-om) dostupna 3-4 tjedna ranije.
GeologijaOsobne stranice o geologiji...uz nedostatak sadržaja o znanosti geologije napravio sam ovu stranicu radi što boljeg upoznavanja i predstavljanja geologije budućim studentima i kao pomoć trenutnim studentima sa informacijama koje uspijem sam prikupiti...
Gimnazija "Matija Mesić" OnlineGimnazijske stranice. Sadrže ažurirane informacije o školi, djelatnicima, vijesti te svojevrstan e-zine učenika.
Gimnazija i ekonomska škola Benedikta Kotruljevića
Glazbena radionica Ars nova OsijekGlazbena radionica Ars nova djeluje u Osijeku i već dugi niz godina okuplja velik broj mladih koji svoje slobodno vrijeme provode stječući nova znanja i vještine. Osim glazbenih poduka koji se trenutno nude na našim stranicama, u mogućnosti smo organizirati poduku za gotovo svaki instrument. Pri izradi stranica, glavna nam je ideja bila osmisliti elegantni vizualni dentitet temeljen na jednostavnosti, preglednosti, a bez upotrebe svih mogućih tehničkih, grafičkih i pretjeranih koloritnih efekata.
glazbena skola pakracmultimedijalna stranica osnovne glazbene skole pakrac
GodfathersSve sto Vam treba da naucite nesto o kulturi , zabavi i jos necemu . . .
Goran Haršić - SlikarGoran Haršić rodjen je 1965. godine u Zadru. Slikarstvom se bavi posljednjih desetak godina. Vjeran tehnici ulja na platnu, Haršić slikarstvu pristupa strpljivo, marljivo i precizno. Njegove hiperrealističke kompozicije temelje se na mediteranskim motivima, sa gotovo redovitim prikazom mora, barki i maslina. Traženi oblik, vješto ispisan kistom, pronađen je u svakodnevnom životu u Dalmaciji. Haršićeve slike predstava su slikareva života i postojanja u svijetu.
Goran Sudžuka - official web sitestranice predstavljaju lik i djelo (vise djelo nego lik :)) Gorana Sudzuke, eminentnog hrvatskog strip crtaca.
GORwebBesplatne internet usluge za webmastere
Gradska knjiznica Zadar
Gradska knjižnica "Franjo Marković" KriževciStranice knjižnice - informacije - katalog knjiga - događanja - ...
Gradska knjižnica i čitaonica IlokStranice Gradske knjižnice i čitaonice Ilok pružaju članovima mogućnost pretraživanja knjižnog fonda te rezervaciju pojedinih naslova. Moguća je i prijava člana sa uvidom u pročitane naslove te preporukom novih naslova. Također je omiljena rubrika noviteti, gdje se konstantno dodaju novi naslovi kojima knjižnica obogaćuje svoj fond. Stranica sadrži i kratku povijest knjižnica u Iloku te izvadak iz pravila knjižnice.
Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner - LudbregInternet stranice knjižnice u Ludbregu, odskače od sebi sličnih stranica ljepotom dizajna i suvislom navigacijom, bez tisuću klikova itd.
Gradska knjižnica RijekaGradska knjižnica Rijeka središnja je narodna knjižnica Grada Rijeke i županijska matična knjižnica za narodne i školske knjižnice Primorsko-goranske županije s gotovo 25 000 korisnika. Pored središnjih odjela u mreži se nalaze i četiri ogranka te dva bibliobusa. Gradska knjižnica Rijeka prva je, među narodnim knjižnicama u Hrvatskoj svojim korisnicima ponudila besplatno pretraživanje interneta te uslugu samoučenja stranih jezika. Web stranice Knjižnice namijenjene su korisnicima Knjižnice te knjižničarskoj zajednici. Cilj je bio predstaviti Knjižnicu kao ustanovu te ponuditi sve korisne informacije o svakodnevnom radu i događanjima u Knjižnici. Korisnici mogu pretraživati katalog, saznati novosti i događanja, uvjete korištenja, cijene usluga, adrese i radno vrijeme pojedinih odjela i ogranaka, poslati upit ili komentar e-mailom te koristiti informacijske servise – putem linka na nacionalnu uslugu Pitajte knjižničare, u kojoj GKR sudjeluje, ili putem nekoliko tematskih popisa linkova koji se nude u Vodiču za korisnike.
Gradska knjižnica Slavonski brodJedna od najvećih narodnih knjižnica u Hrvatskoj pored informacija o uslugama i događanjima oko knjižnice na svojim web stranicama donosi i eksluzivne web sadržaje: digitalnu knjižnicu u sklopu projekta digitalizacije zavičajne zbirke te virtualnu referentnu zbirku odabranih područja informacijske znanosti.
Gradska knjižnica ZadarMrežne stranice GKZD nude svim posjetiteljima uvid u rad i funkcioniranje Knjižnice i sadrže linkove: O nama, Info, Katalog, Usluge, Odjeli, Forum i Kviz. Na naslovnoj stranici mogu se pročitati aktualnosti o događanjima u Knjižnici, najtraženija građa, preporuka knjižničara i glas korisnika. Kalendar događanja informira sve posjetitelje o trenutačnim aktivnostima u Knjižnici, a najavljuje buduće. Djelatnici su sami oblikovali i održavaju web stranice Knjižnice.
Gradski muzej Sisak
Gradsko kazalište TrešnjaDječje kazalište na Trešnjevci, osnovano pred više od 50 godina!
Gradsko kazalište Trešnja
Gradsko kazalište ZORIN DOM Karlovac - onlineSlužbene Internet stranice Gradskog kazališta ZORIN DOM Karlovac
Gradsko kazalište Žar ptica
graffitude.comGraffiti umjetnost.
Gramatika engleskog jezika on-line
H ProjektH-Projekt d.o.o. je privatno poduzeće osnovano krajem 2002. godine u Zagrebu. Tijekom kratkog razdoblja poslovanja i rada, poduzeće se profiliralo u projektantsku i konzultantsku tvrtku za radove u graditeljstvu, a osobito za radove u zaštiti okoliša i ekološkom inženjeringu gdje smo u mogućnosti svim sudionicima u gradnji ponuditi optimalna rješenja.
H-projektH-Projekt d.o.o. je privatno poduzeće osnovano krajem 2002. godine u Zagrebu. Tijekom kratkog razdoblja poslovanja i rada, poduzeće se profiliralo u projektantsku i konzultantsku tvrtku za radove u graditeljstvu, a osobito za radove u zaštiti okoliša i ekološkom inženjeringu gdje smo u mogućnosti svim sudionicima u gradnji ponuditi optimalna rješenja.
Haiku Kalamota
Harry Potter CroPrve i jedine hrvatske "Harry Potter" stranice.
HDZ comHrvatska Demonska Zajednica - obrazovanje opće korisnih kadrova
HomePage Zorana BabicaOsobne stranice koje sadrze dvije osnovne grupe podataka: duhovne i informaticke.
HousingHousing je primarno posvećen informatičkoj edukaciji, no, cilj poduzeća je pružanje cjelovite usluge.
HRphotocontestIako se o Internetu već može pisati povijest, a tu je i peta godina «Vidi web top 100» napisati za site da je «prvi» doista je nepopularno. Ali za HRphotocontest se to ipak s pravom može reći. Amateri ali i fotografski profesionalci dobili su mjesto za izlaganje svojih radova, učenje kroz komentare i rasprave, napeto iščekivanje rezultata za svoje fotografije i sve to na jednom mjestu. HRphotocontest je zamišljen kao natjecanje u fotografiji na zadanu temu. Korisnici odabiru u anketi jednu od tri ponuđene teme. Za odabranu temu pet dana se primaju fotografije, a nakon toga slijedi glasovanje. Za fotografije glasuju sami korisnici i što je jako bitno pišu komentare za fotografije. Pored komentara učenju fotografiranja može pomoći i naša «škola fotografije» kao i «škola digitalne obrade». Da bi sadržaj HRphotocontesta bio što zanimljiviji pokrenute su rubrike vijesti, flash novosti, recenzije foto-opreme i predstavljanje fotografa. HRphotocontest je izuzetno dinamičan site na kojem dnevno možete pogledati vise od 20 novih fotografija, a do sad je za preko 50 tema natjecanja objavljeno vise od 3000 fotografija. Na forumu možete raspravljati i predlagati teme natjecanja, zatražiti savjet o tehnikama fotografiranja itd. Site je jednostavan za korištenje, a za aktivno sudjelovanje zahtjeva registraciju koja se može obaviti u svega nekoliko jednostavnih koraka, a korisničku pomoć možete dobiti putem «live help-a», ICQ-a ili kao odgovor putem E-maila za manje od jednog sata. Posjetite nas i uživajte u fotografijama na www.hrphotocontest.com
Hrvati iz FrankfurtaPrva informativno zabavna stranica hrvatskog kluba mladih za Hrvate iz Frankfurta na Majni i okolice. Na ovoj stranici mogu se dobiti informacije o kulturnom političkom i sportskom zbivanju vezano za Hravate iz Frankfurta i okolice.
HRVATSKA DONORSKA MREŽAPromicanje transplantacijskog liječenja - edukacija u javnosti i u zdravstvenom sustavu.
Hrvatska Donorska MrežaStranice imaju svrhu informirati javnost i zdravstvene profesionalce o transplantacijskom liječenju, kao i o potrebi solidarnog darivanja organa nakon smrti. Stranice sadrže informacij i uputstva za sve razine stanovništva, ispitivanja javnog mnijenja, sadrže poglavlje o novostima, zakonskim standardima, povijesti presađivanja organa, o javnoj podršci, religijskim i etičkim aspektima, a sadrži i mnoge linkove na relevantne takve domene u svijetu. Ovo je jedini takav site u Hrvatskoj, a na ovim je stranicama po prvi puta krenula javna akcija u promicanju darivanja koštane srži. Ove stranice omogućile su višu razinu znanja za potrebe novinarske struke, političara, društvenih radnika i dr., kojima je to potrebno radi izjednačavanja s europskim standardima s obzirom na predstojeće integracije.
HRVATSKA GLAZBA MOSTARHrvatska glazba Mostar je najstariji puhački orkestar u BiH i jedno od najstarijih kulturno-umjetničkih društava osnovano daleke 1889.godine!!!
Hrvatska komora medicinskih sestaraHrvatska komora medicinskih sestara jest strukovna samostalna organizacija medicinskih sestara, osnovana na temelju Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o sestrinstvu. Glavna funkcija Komore je osiguravanje visokog standarda sestrinske prakse u cilju zaštite bolesnika i drugih korisnika zdravstvene njege u sustavu zdravstvene zaštite i drugim sustavima gdje rade medicinske sestre.
Hrvatska mreža zdravih gradova
Hrvatska protiv droge!Promicanje PREVENCIJE zlouporabe droga i prevencija ovisnosti. Detaljni opisi pojedinih droga, program prevencije, predavanja, tribine, članci, emisije, prijedlozi Hrvatskom Saboru.
Hrvatska udruga likovnih umjetnika - SplitSite Hrvatske udruge likovnih umjetnika napravljene klasičnom html tehnologijom postavljenje 15. listopada 2006. Site ima za cilj informirati o radu udruge i njezinih članova. Raskošna grafika je u ovom slučaju neumitna. Iako je maksimalno optimizirana za download, na sporim vezama traži malo strpljenja. Ažurira se redovito.
Hrvatska udruga producenataSlužbeni site Hrvatske udruge producenata HRUP -informacije o članovima -izvješća sa sastanaka -novosti o radu udruge -forum
Hrvatska Udruga za infracrvenu termografijuHrvatska Udruga za infracrvenu termografiju osnovana je u cilju promicanja, razvitka i unapređenja infracrvene termografije (termovizije) u Republici Hrvatskoj. Unutar HUICT osnovane su grupacije: • energetika • elektro-strojarstvo • zgradarstvo • procesna tehnika • medicina i veterina • znanstveni rad • specijalne namjene • razvoj, izobrazba, i izdavačka djelatnost
Hrvatska.netPočetna stranica/direktorij linkova na stranice vezane uz Hrvatsku. U direktoriju uz svaki link prikazani su i dinamički isječci stranica. Na naslovoj stranici nalaze se informacije o trenutnom vremenu u Hrvatskoj, te tečajna lista.
Hrvatski etno svijet
Hrvatski filmski savezStranice Hrvatskog filmskog saveza
Hrvatski i talijanski prevoditelj
Hrvatski matematički elektronski časopis math.eHrvatski matematički elektronski časopis math.e objavljuje članke iz svih područja matematike i njezinih primjena. Izlazi tri puta godišnje (u veljači, lipnju i listopadu) u elektroničkom obliku. Časopis izdaje Hrvatsko matematičko društvo, a namijenjen je prvenstveno učenicima srednjih škola te studentima matematike i srodnih fakulteta.
Hrvatski naturistički portalNamjena ovih stranica su obavijesti o aktivnosti Društva naturista Hrvatske i promocija naturizma u Hrvatskoj. Društvo naturista Hrvatske član je International Naturist Federation (INF). Sa njihove stranice vodi direktna veza (link) do naših stranica tako da su one ujedno i prvi kontakt naturista iz čitavog svijeta s naturizmom u Hrvatskoj.
Hrvatski ogranak CIGRE
Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologaNovosti i informacije kemičarima i kemijskim inženjerima o aktualnim događanjima iz područja kemije i kemijskog inženjerstva, organizaciji skupova i simpozija, časopisima i edicijama u izdanju "Kemije u industriji", s mogućnošću on-line učlanjenja u Društvo, kupnje časopisa ili edicija te prijave za skupove i simpozije itd...
Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Osijek i Galerija KazamatStranice Hrvatskog Društva Likovnih Umjetnika Osijek i Galerije Kazamat podjeljene su u dva dijela, ali ipak su povezane zbog njihovog međuodnosa. Donose novosti članovima HDLU Osijek, ali i građanima-posjetiteljima Galerije Kazamat...
Hrvatsko društvo medicinskih biokemičara
Hrvatsko društvo za biokemiju i molekularnu biologiju
Hrvatsko društvo za goriva i maziva
Hrvatsko društvo za robotikuHrvatsko društvo za robotiku okuplja zainteresirane za robotiku u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Osim podrške članstvu, praćenju stanja robotike u svijetu i Hrvatskoj, između ostalog organizira i Državnu školu robotike na kojoj se održavaju i natjecanja u robotici. Stranice su zamišljene kao netipične, pomalo futurističke i privlačno oblikovane s korisnim (podrška članstvu, dokumenti, prijave...), ali i s atraktivnim sadržajima koji mogu privući i mlade (slike, on-line igra...).
HRVATSKO KARDIOLOŠKO DRUŠTVO
Hrvatsko kartografsko društvoWeb-stranice Hrvatskoga kartografskog društva predstavljaju rad toga društva, ali i na popularan način žele približiti kartografiju širokom krugu ljudi. Stranice su u cijelosti na hrvatskom i engleskom jeziku.
Hrvatsko logopedsko društvoHrvatsko logopedsko društvo osnovano je kao znanstveno i strukovno udruženje, a okuplja logopede i druge stručnjake (kao pridružene članove) koji se bave znanstvenom i stručnom problematikom osoba s poremećajem jezično-govorne komunikacije.
Hrvatsko narodno kazalište u ZagrebuStranica HNK u Zagrebu nudi obilje podataka i fotografija o svim produkcijama drame, opere i baleta, svakodnevno je ažurirana, ima brojne interne i eksterne linkove, obiluje intervjuima s domaćim i gostujućim umjetnicima te izborom kritika, vrlo je pregledna i laka za korištenje, dobro izgleda i vrlo brzo se učitava
Hrvatsko numizmatičko društvoHrvatsko Numizmatičko Društvo je krovna hrvatska organizacija koja se bavi znanstveno istraživačkim radom na području numizmatike i medaljarstva, organizira međunarodne kongrese, izložbe i različite projekte vezane uz stari papirni i kovani novac, vrjednosne papire, medalje, plakete, značke i sl.
Hrvatsko Psihološko DruštvoWeb stranice Hrvatskog psihloškog društva. Mnoštvo informacija i referenci za sve hrvatske psihologe!
Hrvoje KusuljaNa stranici se može pronaći puno novih podataka u vezi tehnologije, takodjer ima sadržaja vezanog za srednju školu, za sada uglavnom prvi razred, ima i elektronike (sheme, primjeri), informatika (programiranje, internet (web), download, programi, pomoć).. stranica je vlasništvo Hrvoja Kusulje, a sadržaj su izraditili svi administratori na toj web stranici
HSA Portal Hrvatske svemirske agencijePozivamo vas da se s nama otisnete u prostranstvo svemira. Odlučili smo da i Hrvati imaju što reći na području istraživanja svemira. Ovo je početak jedne velike avanture nazvane Hrvatska svemirska agencija. Ovom prigodom apeliramo na sve zainteresirane da nam se pridruže. Učlanite se u Agenciju i s nama sudjelujte u organizaciji rada, u izradi projekata, predlažite vlastite ideje i zajedničkim snagama učinit ćemo ih ostvarivima.
http://www.tsrb.hr
hulk
I bi svjetlo...Osobne stranice Gorana Gizdavčića, višestruko nagrađivanog fotografa u SAD-u, Japanu itd. nude portfolio autorovih fotografija popraćen stihovima. Saznajte gdje autor izlaže, gdje su njegovi radovi objavljeni, naručite on-line fotografiju ili plakat. Za posjetitelje je organizirana i nagradna igra.
IDiMaSUIDiMaSU je Interaktivni - Multimedijalni digitalni sadržaj za samoučenje. Obrađuje temu iz matematike: Proporcionalnost i obrnuta proporcionalnost te postotni i kamatni račun. Svrha IDiMaSU-a je omogućiti učenicima osnovnih i srednjih škola učenje i provjeravanje gradiva iz zadane teme. Sadržaj može poslužiti studentima Ekonomskog fakulteta kao materijal za ponavljanje i utvrđivanje gradiva te odraslim osobama kao pomoć u razumijevanju svakodnevnih problemskih situacija kao što su na primjer - kredit i otplata kredita. IDiMaSU je namijenjen širokom krugu korisnika i zbog toga je sadržaj podijeljen u 3 razine učenja. U prvoj razini obrađuju se osnovni pojmovi i namijenjena je onima koji se prvi put susreću s temama: Omjeri, Razmjeri, Proporcionalnost, Postotci i Jednostavni kamatni račun. Druga razina namijenjena je onima koji su savladali početna znanja te žele proširiti i steći nova znanja iz zadanih tema (Omjeri, Razmjeri, Proporcionalnost i obrnuta proporcionalnost, Postotni račun, Jednostavni i složeni kamatni račun). Treća razina namijenjena je onima koji se detaljnije bave temama: Smjesa i dioba, Kapitalizacija, Kredit i Ulog. Cjelokupni sadržaj IDiMaSU-a je metodičko-didaktički obrađen kroz cjeline Uvod, Objašnjenje, Vježbe, Pregled i Provjera znanja te tako korisnicima omogućava cjelovito i uspješno učenje. Za izradu sadržaja koristili su se različiti interaktivni i multimedijalni elementi, te isprogramirane JavaScript funkcije uz pomoć kojih korisnici mogu mijenjati primjere, zadatke i provjere znanja te tako na zanimljiv i koristan način učiti zadane teme. Osim učenja, svrha IDiMaSU-a je primjerom pokazati kako treba izgledati učinkoviti obrazovni sadržaj te uputama i preporukama, pružiti pomoć budućim autorima obrazovnih sadržaja. Projekt je realiziran u suradnji Tehničke škole Šibenik i CARNet-a. voditeljica projekta Saida Deljac
IdiPaVidi odjel za mladežStranice Odjela za mladež IdiPaVidi u sklopu Knjižnice Medveščak. Riječ je o stranicu koju su stvorili sami članovi odjela svojim prijedlozima i prilozima. Stranice su vezanu uz knjižnicu i zbivanja na odjelu, ali i na ostale zanimljivosti vezane uz mladež.
IGOR RADEKAUredno ažurirane obavijesti znanstvenicima, nastavnicima i studentima znanstvenih područja i sveučilišnih kolegija didaktike, komparativne pedagogije i povijesti pedagogije.
imota.netTema stranica je ganga ! Staro vokalno izražavanje Dalmatinske zagore i zapadne Hercegovine. Pošto se ne može notno zapisati, važno je ponuditi zvučne zapise pojedinih vrsta pjevanja da bi se shvatila raznolikost ovog (ovakvog) načina pjevanja. Na stranicama možete poslušati 255 (u mp3) ganga iz svih krajeva gdje se pjeva.
IMPULS - Centar za učinkovita ljudska djelovanjawww.neuro-impuls.com su web-stranice Centra za učinkovita ljudska djelovanja IMPULS, ambicioznog i mladog Centra koji od 2001. pruža usluge na područjima poslovanja, osobnog rasta i razvoja, sporta i umjetnosti i designa, te na taj način pokriva gotovo čitavu lepezu ljudskog djelovanja. IMPULS svoju pažnju usmjeruje na postizanje izvrsnosti u komunikaciji i ponašanju, učinkovitost i istraživanje najmodernijih svjetskih metodologija u primijenjenoj psihologiji na kojima bazira spomenute vrijednosti.
index.htmlpregled školskih aktivnosti
Info ZadarKratak pregled aktualnih događanja u gradu Zadru, vremenska prognoza, plan grada, red vožnje trajekata i autobusa, knjižnice - pregled kataloga, te ostale korisne informacije vezane uz Zadar i Zadarsku županiju.
Infokatedra - Centar za obrazovanjeStranice Infokatedre - Centra za obrazovanje sadrže kompletnu ponudu usluga obrazovanja sa detaljnim opisima svih programa, seminara i treninga. Sa naslovne stranice moguće je prijaviti se na listu primatelja newsletter-a, pretražiti site tražilicom i ispuniti anketu. Online kontakt obrascem omogućena je prijava putem weba. Stranice su izrađene na hrvatskom CMS sustavu XsiteNews koji pruža fleksibilnost promjene sadržaja sa bilo koje lokacije gdje se korisnik može spojiti na internet.
Informatička abecedaInformatička pismenost je danas podrazumna. Uz klasična znanja potrebito je osposobiti se za uporabu, razvoj i razumijevanje informatičke tehnologije. Sadržaj ovih stranica zamišljen je kao nadogradnja početnicima, te obuhvaća većinu elemenata informatičke tehnologije uz opis njihovog načela rada. Stoga nema sadržaje kao MSOffice i slične. Materijali nikad neće bit završeni zbog same prirode informatike, ali bi autoru sigurno pomogla bilo kakva podrška i pomoć. Ne može se sve sam. Iako je izvornik na http://www.ktf-split.hr/informatika/, autora je veselilo da može uspostavit 'izhr' domenu. Hrvatsko je Hrvatsko.
INSTITUT ZA HRVATSKI JEZIK I JEZIKOSLOVLJE
Integrator Centar - managenent, metode, poslovne tehnilogijeNa ovim stranicama pronaći ćete pregled usluga i proizvoda, kojima je zajedničko: UNAPREĐENJE I RAZVOJ POSLOVANJA. Stranice su sa flash navigacijom, implementiran CMS za održavanje linkova, novosti i nekih tekstova.
Integrator Centar - managenent, metode, poslovne tehnilogijeNa ovim stranicama pronaći ćete pregled usluga i proizvoda, kojima je zajedničko: UNAPREĐENJE I RAZVOJ POSLOVANJA. Stranice su sa flash navigacijom, implementiran CMS za održavanje linkova, novosti i nekih tekstova.
interijeri.comTvrtke i pojedinci koji se bave uređenjem interijera mogu zatražiti predstavljanje svojih proizvoda ili BESPLATNO uvrštavanje u popis pojedinaca ili tvrtki.
iNtermezzzoboris vian on-line
Internet zajednica naselja ŠpanskoPodizanje svijesti o urbanoj kulturi i životu kako u naselju Špansko, tako i u gradu Zagrebu. Ujedno i prostor za razmjenu iskustava i efektivno rješavanje problema, kao i podizanje kvalitete življenja. Redovit dotok vijesti o kulturnim i ostalim događanjima.
iSkola::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: iSkola je naziv za e-aplikaciju, Internet školski imenik. Roditelji pomoću iSkole mogu vidjeti u svako doba i na bilo kojem mjestu, gdje postoji pristup Internetu, ocjene svoje djece. Korištenje je vrlo jednostavno, a mogu je koristiti sve hrvatske škole, bez naknade. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Isus Krist je Put, Istina i Život
Ivan Merz i mladiNeslužbeni site blaženog Ivana Merza namijenjen mladima na kojem osim novosti i informacija vezanih za bl. Ivana Merza možete pročitati novosti iz kršćanskog života, chatati, te mnoštvo ostalih stvari.
ivica kolumbić - galerija slikaKratka biografija i izložba slika i crteža Ivice Kolumbića. Stranice se ažuriraju sa novoizrađenim slikama. Ivica Kolumbić -diplomirao slikarstvo na Švicarskoj akademiji "Assenza" iz Dornacha.
Ivora - škola informatikestranice škole informatike Ivora, zamišljene da pomognu posjetiteljima kao i polaznicima škole da se što bolje informiraju.
Ivora - škola informatike, VaraždinIvora -škola informatike. Pregled radova, novosti, cms modul.
IX. gimnazijaŠkolske stranice koje sadrže opće informacije o školi, učenicima i svim aktivnostima koje se provode u školi.
Izložba na javnom wc-uSve o izložbi na javnom WC-u.
JabučnjakPrvi, najveći i trenutno jedini Macintosh portal u Hrvatskoj. Potpuno nekomercijalan i nezavisan, preko 400 uredno registriranih članova, bogata baza znanja i informacija, stručna podrška novim korisnicima i gomila popratnih sadržaja. Nastao kao projekt Udruge darovitih informatičara. P.S. Toliko je popularan u Mac komuni da su ga zavidni i jalni pokušali i sabotirati! :-)
jadran.boban.illustration
Jadranbrod.com hrvatski brodograđevni portalMjesto okupljanja prijatelja brodogradnje sa svim sadržajima specijaliztiranog portala. Svakodnevno se objavljuje pregled pisanja medija o brodogradnji, pomorstvu i srodnim temama uz aktivnu mailing listu s popisom članaka koja se šalje "pretplatnicima" ponedjeljkom, srijedom i petkom.
Jankica OnlineInteraktivni sadržaji za nastavu zemljopisa i povijesti u osnovnoj školi.
Jasna Barišić - galerija slikaGalerija slika renomirane umjetnice iz Zadra.
jedva minus dva [online tečajevi]mali priručnika kako napraviti svoje prve osobne stranice podjeljeno u kategorije HTML, DREAMWEAVER, JAVASCRIPT, FLASH, PHOTOSHOP...
John DeNardisAmerički likovni umjetnik trajno nastanjen u Hrvatskoj. Full flash site, bogata galerija starih i novih radova, kontakt obrazac
JOTI - Jamboree on the InternetOve stranice napravljene su specijalno za akciju JOTI u kojoj je cilj napravit što više kontakata sa izviđačima diljem svijeta. Kontakti se upisuju u bazu i automatski, povezvanjem baze s Flash apletom, prikazuju na stranicama na karti svijeta. Tu je još i knjiga gostiju, galerija slika, web kamera, JavaChat (za one koji nemaju IRC i sl. JOTI (Jamboree on the Internet) je međunarodni izviđački susret na Internetu koji se održava svake godine treći vikend u listopadu. To je službena akcija Svjetske izviđačke organizacije (WOSM – World Organization of Scout Movement). Tog vikenda se tisuće izviđača iz cijeloga svijeta nađu i međusobno komuniciraju uz pomoć Interneta. Komunikacija se odvija pretežno putem elektronske pošte i "chat" programa IRC (eng. Internet Relay Chat). Susret traje svih 48 sati.
ka-pasUhvaćeni odrazi svjetlosti u prostoru koji me okružuje
Kan Trace kennelUzgajivačnica pasa KAN TRACE. Ponosni vlasnik europskog šampiona 2004. godine.
KaraulaSlužbene stranice posljednjeg filma Rajka Grlića su jedne od rijetkih službenih stranica, ionako rijetkih, hrvatskih filmova. Sadržavaju sve informacije o filmu, kao i fotografije, glazbu, filmske isječke, komentare iz medija itd.
Kardio.hrSluzbene stranice Hrvatskog kardiološkog društva.
Karo Modern Art / Romeo StancicSlike, Digital Art
karteGradova.comPortal karteGradova.com nudi interaktivne vektorske karte Hrvatske, Rijeke, Zadra, Splita, Osijeka, Pule, Dubrovnika i Šibenika. Posjetitelji se besplatno mogu reklamirati upisom svoje lokacije na karte. Osnovna ideja projekta je pružiti korisniku pouzdan prikaz svake lokacije u Hrvatskoj kroz razne web servise u svakom trenutku.
Kartelo virtualno učilišteOsam verificiranih programa osposobljavanja i usavršavanja 100% na daljinu! Izdavaštvo CD-ROM e-learninga 30 naslova, online tečajevi 30-etak naslova, download knjige 30-etak naslova. Vlastiti razvoj e-learning sustava online i offline eKartelo Powered. Besplatni online tečaj HTML i CSS. Demo online tečajevi
Katedra Kanonskog pravaStranice kanonskog prava napravljene su s ciljem da pomognu studentima KBF-a u razumjevanju i učenju kanonskog prava. Ovdje možete saznati nešto o našoj katedri, o povijesti, predavaćima i možete dobiti mnoštvo korisnih informacija vezanih u kanonsko pravo.
Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u ZagrebuSlužbene web stranice Katoličkog bogoslovnig fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Kazalište Mala scena
Kazalište Mala scenarezervirajte ulaznice online
Kazalište Marina DržićaIako ne službena stranica, bila bi dobar predstavnik Kazališta Marina Držića.
Kazalište ViroviticaSlužbene web stranice Kazališta Virovitica, s pregledom svih predstava, detaljnim biografijama glumaca i bogatom foto galerijom.
Kašmir prometWeb stranice izdavačke kuće Kašmir promet sa implemntiranim web shopom programiranim u ASP.NET-u. Izdajemo knjige za djecu i mladež.
Kemijski odsjek PMF-aInformacijski servis Kemijskog odjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu
KiSTOvo je peta godina kako KiST pokušava popraviti raspoloženje ljudima koji ga posjete. Čini to, uvjereni smo, najvećom bazom karikatura na HR web prostoru. Ono s čim se posebno ponosimo je to da nijedna karikatura nije objavljena bez znanja autora, dakle nema krađe. Ukoliko smo vam u ovih pet godina izmamili koji osmjeh na lice, onda smo postigli cilj i to nas čini sretnima.
Klub trudnica Beba-EvaKlub je organiziran kao neprofitabilna nevladina udruga kojoj je cilj educirati i pomoći trudnicama, budućim majkama i očevima, ali i roditeljima općenito. Uz pomoć osoblja budući roditelji se kroz tečajeve, radionice i vježbe pripremaju za porod i njegu novorođenčeta. Osoblje kluba i sami osnivači su ljudi koji su dugo u struci te žele nesebično podijeliti svoje znanje onima kojima je to najpotrebnije, budućim roditeljima. Vrata kluba su otvorena za sve ljude dobre volje, a koji misle da mogu pomoći ili nešto naučiti. Dobro nam došli!
KnjigiceKnjigice su internet servis za podrsku ucenicima i studentima. Nude usluge razmjene literature, ponudu i potraznju instrukcija za skole i fakultete, ponudu i potraznju stanova i studentskih soba te uslugu podjele troskova pri prijevozu. Jedini su servis takve vrste u Hrvatskoj.
Knjigovodstvo s bilanciranjemStranica je namjenjena učenicima srednje ekonomske škole za bolje svladavanje nastvnog gradiva iz predmeta Knjigovodstvo s bilanciranjem i bolje pripreme za školske i kontrolne zadaće te pripreme za županijska i državna natjecanja
Književni krug SplitWeb stranice i web knjižara koja ih podupire omogućavaju on line prodaju knjiga iz ponude Književnog kruga. Aplikacija u pozadini omogućava samostalno ažuriranje knjiga u ponudi (cijene, opisi, naslovi,...) kao i stranice "novosti".
Knjižnica KoprivnicaKnjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica kulturno je i informacijsko središte Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.
Knjižnica Vladimira Nazora
komikazeJedinstveni regionalni portal mreže autorskog stripa "Komikaze" koji se gradi od 2002. i okuplja oko 90 autora/ica iz 15 zemalja. «KOMIKAZE» su mreža za širenje strip aktivnosti na World Wide Webu te elektronsku i fanzinsku distribuciju stripova mladih autora iz različitih zemalja jugoistočne Evrope i šire. Cilj je «Komikaza» povezati strip aktiviste balkanske regije i Evrope radi razmjene informacija i konkretnih strip proizvoda. Na taj način stvara se mreža strip elektronske distribucije. Logičan sljedeći korak je izdavanje «Komikazinih» autora/ica u tisku. Izložbe i radionice su dio prezentacije i popularizacije stripa-autora/ica kao i sondiranje novih talenata. U kontekstu skupne akcije za organizaciju (nenaoružanog) otpora protiv progresivne globalizacije ukusa i porastu institucionalizirane umjetničke produkcije, projekt Komikaze u strateškoj povezanosti s Autonomnom tvornicom kulture, pretstavlja slobodno i altruistično djelovanje umjetnika iz različitih geo-strateških područja, koje povezuje neovisan i beskompromisan stav, nazvan alternativnim u odnosu na postojeću umjetničku praksu koja dominira.Prostorni prioriteti događanja vezani su za neprofitne autonomne zone kulture. 1.- PROJEKTNA DOKUMENTACIJA: http://www.jedinstvo.hr/pmwiki/pmwiki.php?n=Komikaze.Arhiva 2.- 14 BROJEVA STRIP WEBZINA: http://www.jedinstvo.hr/komikaze/
Koncertna dvorana Vatroslava LisinskogDvorana je nazvana po skladatelju Vatroslavu Lisinskom (Zagreb, 1819-1854), autoru prve hrvatske opere Ljubav i zloba (1846). Otvorena je 1973. godine i od trenutka otvaranja, to je istinski hram glazbe. Izvanredno estetski i akustički oblikovana, okrilje je znamenitim simfonijskim orkestrima, poznatim dirigentima i solistima, kao i mnogim međunarodnim skupovima, kongresima i simpozijima. Posjetitelji uz pregled kalendara događanja, fotografija i tehničkih opisa pojedinih prostora imaju mogućnost on-line izbora sjedala, rezervacije i kupovine ulaznica za koncerte, kao i intuitivnog pregledavanja baze podataka umjetnika, njihovih biografija i fotografija, izvedenih djela, ciklusa i koncerata održanih u posljednjih 5 godina. Gotovo sve informacije o programima su ujedno i linkovi, što olakšava navigaciju i pronalaženje svih povezanih podataka. Stranice se od 1998. godine svakodnevno obnavljaju i ažuriraju.
konoba TONI DolPredstavljanje konobe Toni u Dolu na Braču. Uz to sadrži i zanimljive galerije i osnovne informacije o nekim zanimljivostima otoka Brača.
Konture.com - časopis za suvremenu poeziju s likovnom galerijomwww.konture.com prva je hrvatska on-line (isključivo) književna publikacija. Projekt je pokrenut privatnom inicijativom potkraj 2000., a objavljen u svibnju 2001. Izlazi prosječno 3-4 puta godišnje. Časopis je razvio i vlastitu virtualnu likovnu galeriju http://gallery.konture.com, podržava zanimljive cyber projekte, surađuje s umjetnicima u mediju Internetu različitih orijentacija, a odnedavna je i član međunarodnog umjetničkog aktivizma za suradnju umjetnika i promicanje umjetnosti u mediju Internetu, Webizam. Časopis je dobitnik nekoliko nagrada, djeluje posve neovisno i isključivo volonterski.
Kopački ritTrojezični site (Hr, En, Magyar), s fotografijama i informacijama koje prikazuju životinjsko i biljno bogatstvo Kopačkog rita.
Koprivnički IvanecStranice mladeži Koprivničkog Ivanca
KorollyMalo je gradova u svijetu koji , poput Pule, kroz svakodnevnicu suvremenog kulturnog, gospodarskog i turističkog središta pronose odjeke avantura drevnih moreplovaca, mit i legendu, tragove vječitih putovanja... Dobrodošlicom prozirnih obala što grad i okolicu obavijaju dužinom od 192 kilometra, bujnim pokrovom beskrajnih varijacija zelene boje, mnogim kulturno-povijesnim znamenitostima, te raznolikom ponudom zabave, športa i rekreacije, Pula potvrđuje trajnu znatiželju svojih neprebrojanih gostiju.
KOSSP "Zagreb"Stranica o školovanju pasa, kinološkim sportovima, spasilačkim akcijama sa psima i brojnim drugim aktivnostima kinološkog volonterskog kluba
Kratis galerijaGalerija kratis / Supersajt by skin29
Krešine fotografijeFotografije Krešimira Varge.
Križ životaWeb stranica vjerskog sadržaja kojoj je prvotni cilj: izgradnja unutarcrkvenog dijaloga, izgradnja dijaloga sa svijetom i ostalim kršćanskim crkvama i vjerskim zajednicama, suradnja s mladima i rad za mlade, aktiviranje laika u Crkvi, razmišljanje o problemima i ostalim temama unutar Crkve i društva itd.
KUD "Sklad" ĐakovoSve o kulturno umjetničkom društvu "Sklad" iz Đakova.
KUD SKLAD ĐAKOVONa stranica možete vidjeti sve o KUD-u Sklad iz Đakova.
Kuglana2Multimedijski centar Kuglana2 u Koprivnici. Skin29 kvaliteta.
Kuglana2Web stranice Multimedijskog centra Kuglana2 u Koprivnici. Namijenjene su urbanim, (ne nužno) mladim ljudima koji vole filmove, knjige, izložbe, koncerte i dobru glazbu. Program kluba, najave, retrovizor, stars@the K2 bar, SMS i e-mail liste, fotogalerija, top liste i nagradne igre dio su sadržaja koji se svakodnevno ažurira.
Kulturna baština Vele LukeOve stranice nastale su iz želje da se pokaže bogatstvo života ljudi Vele Luke, njihova kulturna i sportska duhovnost i ljepota, željeli smo prikazati našu povijest i kulturnu baštinu sačuvanu u crkvama i kapelama. U izoliranosti života na otoku naš čovjek se okrenuo istraživanju vlastite osobnosti pa se malo koja sredina može pohvaliti tolikim brojem umjetnika, likovnih, glazbenih, dramskih, pjesnicima i sportašima. Želimo svu tu ljepotu približiti našim mještanima, Velolučanima raseljenima po Hrvatskoj i cijelom svijetu, kao i svim prijateljima Vele Luke koji su posjetili "našu valu" i osjetili njene ljepote i gostoprimstvo naših ljudi.
Kulturni centar Centra KaptolInfo stranice o radu i proteklim događajima održanim u Kulturnom centru
Kulturni centar RavnicaKulturni centar Ravnica
Kulturno informativni centarProgram kulturno informativnog centra: KIC art kino, galerija Forum, Foto galerija KIC klub, tribine ...
Kupus.netKupus.net je nacionalni portal za kulturu i nekulturu.
KviskotekaInteraktivni web tiskane verzije Kviskoteke
laki startŠkole vožnje
Lanico d.o.o.Lanico d.o.o. je škola stranih jezika sa sjedištem u Osijeku koja od 1996. godine organizira tečajeve stranih jezika za djecu i odrasle na području Osječko-baranjske županije.
Legalis - hrvatski pravni portalLegalis je portal pravne struke i svih onih koji se za prava i pravnih pitanja iz bilo kojih razloga dotiču i za njih zanimaju. Zamišljen je kao virtualno mjesto susreta, druženja i razmjene informacija te mjesto zbližavanja, upoznavanja i jačanja povjerenja između pravnika, nevladinih organizacija i pojedinaca kroz međusoban kontakt i upoznavanje s programima idejama i aktivnostima. Legalis je namjenjen i otvoren svima, a prvenstveno pravnoj struci, studentima prava te svim građanima koji se u svom životu i radu dotiču prava i pravnih pitanja. Legalis obuhvaća sve osobine modernih Internet portala te sadrži dnevne vijesti iz pravne sfere, forum grupe, zbirku zakona i dokumenta, najveću zbirku pravnih i srodnih linkova, chat, pretraživač sadržaja radi lakšeg snalaženja, arhivu objavljenih vijesti te druge korisne dodatke
LektireLektire za srednju i osnovnu školu
Likovna kultura - metodički centarMetodika nastave likovne kulture u razrednoj nastavi. Nastavne jedinice, stručni tekstovi, metodički savjeti, praktični primjeri, analize, reprodukcije, e-zine "Učimo gledati" i drugo.
Likovna kultura - metodički centar za nastavnikeStranice o likovnoj kulturi u nastavi s metodičkim uputama i materijalima za nastavnike. Metodički savjeti, reprodukcije za nastavu, predložene nastavne jedinice, likovni pojmovnik, stručni tekstovi, predloženi izvedbeni program, stranice za djecu, kalendar događanja, linkovi na europske stranice za učitelje, online testovi, forum, ankete.
List osječkih studenataStudentski web-portal Sveučilišta J.J. Strossmayera iz Osijeka koji svakodnevno informira osječke studente o događanjima u studentskoj svakodnevici - o ispitima, predavanjima, kulturnim i sportskim zbivanjima u kojima sudjeluju studenti i koji studente zanimaju.
Ljerka NjeršPredstavljamo Vam neke od najpoznatijih radova poznate umjetnice Ljerke Njerš.
Ljiljana Markota Lola : akademska slikaricaStranice akademska slikarice Ljiljane Markote Lole.
Logotip.com.hrPrva hrvatska Internet stranica sa bazom logotipa domaćih tvrtki, obrta, udruga i državnih institucija u vektorskom formatu.
Logotip.com.hrPrva hrvatska Internet baza logotipa domaćih tvrtki u vektorskim formatima.
LORI - Lezbijska organizacija RijekaCilj udruge je osvješćivanje zajednice o prisutnosti lezbijki u društvu, informiranje i senzibiliziranje javnosti te promicanje tolerancije i prihvaćanja osoba istospolne seksualne orijentacije.
LOS-ONLINELOS-ONLINE je jedini studentski portal Osječkog sveučilišta, kojeg rade novinari Lista Osječkih Studenata (LOS). Sadrži vijesti, najave, priče, fotografije, odnosno sve što je vezano za studentski život. Dođite i vidite što ima novoga u studentskom životu i pročitajte kako razmišljaju budući akademski građani.
Lutkarski studio Kvak
lux - svjetlo u vašem životuStranica namjenjena duhovnom razvoju preko kojih ljudima približavam razne duhovne i ostale tehnike s kojima mogu poboljšati svoj duhovni život ali i psiho - fizičko zdravlje. Na njima možete naći neke od slijedećih tema: reiki, bioenergija, magija, talismani, opisi utjecaja planeta, uzašli majstori, afirmacije i pozitivno razmišljanje, meditacija, masaža, vitamini i minerali, citati i s vremenom neke druge teme jer često dodajem nove tekstove.
M.G.Taylor - sluzbena stranica hrvatskog iluzioniste, voditelja i producentastranica nudi informacije o M.G.Taylorovim iluzionistickim programima te produkcijama njegove kompanije "Dogadjaji", kao i scenskim pirotehnickim i specijalnim efektima koje M.G.Taylor kreira za druge izvodjace. Tu je i online-shop za merchandise, brojne fotografije sa predstava i turneja, kao i poseban poklon-objasnjeni trik za posjetitelje. Stranica se osim na hrvatskom jeziku prezentira i na njemackom ili engleskom jeziku.
Mag informatikaStranice informatičkog centra Mag na kojima je moguće nači sve informacije vezane za proizvodnju softvera, informatičko obrazovanje te izradu web stranica tvrtke Mag informatika.
Magnetizam - multimedijalni moduliGlavni cilj ovog projekta Instituta za fiziku je na praktičan način pokazati sve prednosti korištenja digitane multimedije u izradi modernih obrazovnih sadržaja. Ovim projektom smo htjeli pokazati kako računalo, koje omogućava potpunu integraciju svih postojećih medijskih formata, pruža kvalitativno nove mogućnosti u prikazivanju sadržaja i interakcije s korisnikom. Osim crteža, animacija i video-klipova “Multimedijalni moduli” obiluju interaktivnim simulacijama.
marani - edukacijom do sigurnosti - poduka vožnjeMarani - edukacijom do sigurnosti - "Trening Sistemi Vožnje" je skupni naziv za grupu treninga vožnje koje provodimo u Republici Hrvatskoj. Zadatak Treninga sigurne vožnje, kao dopunskog obrazovnog programa za vozače automobila, je pospješiti proces "vozačkog sazrijevanja". Osnovni nam je cilj – u sigurnim uvjetima simulirati stvarne opasnosti, iskustveno spojiti vozilo i Vas, kao vozača, u jedno te Vas dovesti do spoznaje što zajedno možete, kao i ( što je možda još i važnije) što ne možete!
Marani - središte za dodatnu edukaciju vozačaPosjetiteljima redizajniranih Marani stranica nudi se bogata ponuda edukacijskih sadržaja koji je podijeljen u sljedeće cjeline: programi sigurne vožnje, programi napredne vožnje, korporativni eventi, terenska vožnja, Vi i Vaš auto, trening 1na1, biciklisti i kondicijska vožnja. Uz navedene programe Marani nudi mogućnost organizacije i provedbe prezentacija vozila, testiranja vozila, pa čak i ekskluzivnih VIP prijevoza.
Marija BistricaSlužbene stranice općine na kojima posjetitelji mogu naći sve informacije o događanjima te pojedinosti o svim subjektima s područja općine Marija Bistrica.
mario lalich photographypersonal photography site
MARIO-VETERINA , VETERINARSKA AMBULANTAVeterinarska ambulanta za male i velike životinje.
marko prpicCrtacki (slikarski) portfolio...
MARRUBIUMMarrubium je stranica male obiteljske uzgajivačnice Britanskih kratkodlakih mačaka, sa velikom ljubavlju prema tim divnim stvorenjima.
MARRUBIUMMarrubium je stranica male obiteljske uzgajivačnice Britanskih kratkodlakih mačaka, sa velikom ljubavlju prema tim divnim stvorenjima.
Maskare - KarnevalWeb stranice posvecene maskarama, Karnevalu Rijeka - Opatija - Lovran.
Masmedia.hrIzdavačka kuća MASMEDIA iz Zagreba bavi se izdavanjem stručnih knjiga, CD-ROM-ova i časopisa, organizacijom stručnih skupova, te poslovnim uslugama. Na stranicama www.masmedia.hr može se naručiti sva izdanja MASMEDIJE, pretplatiti na časopise te prijaviti na tekuće skupove u organizaciji MASMEDIJE.
Masovno ubijanjeParalela između industrijskih farmi i nacističkih koncentracijskih logora.
Math.eMatematički elektronski časopis za učenike i studente
math.eMatematički elektronski časopis za učenike i studente. Izdaje Hrvatsko matematičko društvo.
MausoleumFlash interaktivni portfolio poznatog zagrebackog ilustratora Kresimir Certic - Misch
MaxL NetKorisni i ini sadržaji za studente Filozofije!
MaxL NetKorisni i ini sadržaji za studente Filozofije!
MCeran fantasy artStranica fantasy ilustratora Milivoja Ćerana. Prikazane su ilustracije objavljene na engleskom i američkom tržištu kao i ilustracije objavljene u Hrvatskoj. Osim fantasya tu su i dječja ilustracija (bajke) i srednji vijek.
Međunarodno humanitrano pravoStranice govore o nastanku, konvencijama, ugovorima kršenju i nekim općim pitanjima vezanim uz međunarodno humanitarno pravo ili ratno pravo. Obzirom da se ova tema tiče svih ljudi, a ne samo pravnika, stranice na jednostavan i jasan način pokušavaju ovu temu približiti čim većem broju korisnika.
MedenaOsobna stranica Daniele Vuković na kojoj se mogu razgledati slikarski radovi, uživati u haiku poeziji, dobroj umjetničkoj fotografiji te saznati ponešto o kulturnom životu grada Novske.
Medicinska naklada
Medicinska škola Ante Kuzmanića ZadarWEB stranice Medicinske škole koje pored informiranja, za svoju osnovu imaju promicanje korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u školi. Stranice vodi i uređuje Novinarska WEB redakcija škole, a u kojoj se nalazi tesetak nastavnika i tridesetak učenika! Stranice se vode i na engleskom jeziku!
MEDICINSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U SPLITU
Medicinski fakultet u ZagrebuNaše web mjesto primarno je namijenjeno studentima i nastavnicima Medicinskog fakulteta u Zagrebu, ali i svim posjetiteljima zainteresiranim za naš Fakultet i za biomedicinsku tematiku. Pokrivena su sva područja djelatnosti Medicinskog fakulteta - od brojnih i detaljnih nastavnih (dodiplomskih i poslijediplomskih) informacija i sadržaja, znanstvene djelatnosti, studentskog života, preko ustroja, popisa djelatnika, povijesti, sve do aktualnih novosti i ležernijih sadržaja vezanih uz izvanfakultetske aktivnosti naših nastavnika i studenata. Zanimljivi linkovi i adrese, telefonski brojevi, tražilice, korisni programi i online alati, slanje i primanje e-maila, također su uključeni u naše sadržaje. Nastavnici našeg fakulteta izradili su 100-tinjak nastavnih sadržaja i nekoliko e-learning tečajeva. Na stranicama se nalaze i cjelovite monografije i priručnici («Medical School, Zagreb», «Upisni postupak na Medicinskom fakultetu u Zagrebu», «Program stalnog medicinskog usavršavanja»), a moguće je čitati i on-line verziju našeg časopisa «mef.hr». MedIntra je zaštićeni interaktivni dio Fakultetskog Intraneta, koji korisnicima dopušta interaktivni rad. Najposjećeniji su Forumi (opći i specijalizirani), raspored zauzeća dvorana, chat i ankete. S velikim ponosom ističemo da web stvaraju i održavaju isključivo nastavnici, studenti i zaposlenici našeg Fakulteta. U sklopu weba je i skraćena verzija na engleskom jeziku, te web sjedište Studija medicine na engleskom jeziku. Stranice se svakodnevno osvježavaju, pa dnevno prosječno bilježimo više od 2000 posjeta sa 75 000 «hitova».
Medre izrekeMedre izreke
Međunarodni dječji festival ŠibenikMeđunarodni Dječji Festival prvi je put održan 1958 . godine, kao realizacija inicijative i angažmana nekolicine zaljubljenika u umjetnost za djecu, ali se ubrzo prometnuo u veliki i složeni festivalski mehanizam od međunarodnog značaja.
Metropola kultureStranice udruge Otvoreni krug-Društva protiv kontaminacije koje je u veljači 2004. u Rijeci pokrenulo kampanju da se grad kandidira za Europsku metropolu kulture.
mi3dot.org :: hrvatski dizajnerski portalMi3dot se bavi temama iz područja dizajna (od grafičkog i web dizajna do advertisinga), umjetnosti i fotografije. Nudi veliku interakciju s posjetiteljima koji sami mogu sudjelovati u stvaranju sadržaja pisanjem vijesti i komentara na njih, stvarati bazu svojih radova (portfolio) koja je svima dostupna i pregledna, komentirati i ocjenjivati tuđe radove te aktivno sudjelovati u svim temama foruma. Osim vijesti, galerija radova (podijeljenih po kategorijama: dizajn, digital art, web dizajn, fotografija, non digital art, flash, animacije, wallpapers, 3d, foto-manipulacije, application skins) te galerije odabranih siteova, na portalu se nalaze i tutoriali za razne programe i programiranje, kolumne, interviewi i dizajnerske tematske radionice. Posjetitelji mogu i sve te ostale sadržaje komentirati, kao i pokretati nove teme i pitanja na forumu koji je, također, podijeljen u kategorije dostupne i razumljive svima.
Mihoci.com || Fotografija i digitalna umjetnostFotografija, digitalna manipulacija slika i digitalna umjetnost.
MikešlandWeb stranice Umjetničke organizacije Mikešland iz Virovitice. Na stranicama se može pronaći on-line izdanje Gradskog vodiča Virovitica s opsežnim pregedom kulturnih, sportskih i zabavnih događanja u Virovitici. U svakom on-line broju nalaze se ekološki, povijesni i slični tekstovi o Gradu.
Mikro knjiga HrvatskaMikro knjiga je prva i najstarija izdavačka kuća informatičke literature na području EX-YU. Za pripremu naših knjiga osigurali smo licence vodećih američkih i britanskih izdavača, kompetentan redakcijski tim, iskusno osoblje u odjelu za pripremu tiska, kvalitetnu opremu i suradnju s jednom od najuglednijih tiskara u Hrvatskoj.
MikrokinoFilmski portal usmjeren prvenstveno na kratko- i srednje-metražne filmove, te na hrv. igrane i ine filmove; također zahvaća tematiku filma općenito
MirkoBeović.comOnline galerija fotografija hrvatskog fotografa Mirka Beovića.
Moderna vremena InfoInfo-servis o knjiškoj produkciji hrvatskih nakladnika - vijesti, razgovori, pregledi noviteta, interaktivni servisi...
Moderna vremena InfoPrvenstvena uloga portala za knjigu & kulturu "Moderna vremena Info" jest redovito i brzo informiranje najšire čitateljske publike u Hrvatskoj o aktivnostima hrvatskih autora i nakladnika, o njihovim novim izdanjima i izdanjima u pripremi, promocijama i sveukupnoj nakladničkoj problematici. U sklopu portala pokrenute su i autorske info stranice, zamišljene kao koristan izvor informacija o hrvatskim autorima, a koje bi preko portala Moderna vremena Info postale dostupne svim ljubiteljima pisane riječi, u nas i u svijetu, te ujedno omogućile autorima da stvore vlastiti prezentacijski prostor na webu u skladu s vremenom i trendovima u kojem živimo. Na sličan način osmišljene su i stranice hrvatskih nakladnika, s osnovnim podacima o nakladniku i njegovim izdanjima. Tzv. magazinski dio portala svakodnevno donosi vijesti & najave, kolumne, razgovore, teme i srodne sadržaje.
Morph at StudioWeb i Grafički dizajn by Morph at Studio, Olympus C-150 photography!
Mrežna knjižnica "Miljenko Stojić"Hrvatski književnik, novinar i bogoslovac predstavlja svoja osobna djela i Mrežne adrese vrijednih stranica sa svih područja ljudskoga i religioznoga djelovanja
MuckoWeb stranice poznatog akademskog slikara Željka Mucka su više nego virtualna monografija ili on-line katalog autora. Decentan dizajn i jednostavna navigacija stavljaju u prvi plan slike, što je i smisao ovih stranica.
MultiLetMultimedijalni priručnik s vježbama iz osnove teorije letenja i upravljanja zrakoplovom.
Mundimitar, stari hrvatski grad.U molizanskim Apeninima, sagrađena na vrhovima brežuljaka, leže tri sela sa nekih tri tisuće stanovnika koji su hrvatskog porijekla, i danas još govore jezikom stare domovine. Postoje divergentna mišljenja o vremenu naše seobe i o razlozima koji su uvjetovali doseljavanje slavena u južnu Italiju.....
Music Istra-medjunarodna ljetna pijanistička i violinistička školaTerra magica - glazbeni festival i međunarodna ljetna škola klavira i violine u Poreču.
Musicistra, Istra terra magicaPrezentacija programa festivala folklora Zlatna sopela te glazbenog festivala Terra magica
Muzejski dokumentacijski centar
Nacionalni park Plitvička jezeraSlužbeni digitalni vodič kroz Nacionalni park Plitvička jezera, jednu od najljepših prirodnih vrijednosti Europe. Sadrži kompletan prirodoslovni vodič kroz Park sa mnoštvom informacija prezentiranih u 2 jezika na preko 214 jedinstvenih ekrana, gotovo 200 digitalnih fotografija, 50 minuta titlovanog video zapisa, te dvadesetak različitih interaktivnih elemenata kao što su panoramske slike, 4 interaktivne digitalne karte, igrice edukativno-zabavnog karaktera, sustav za upite, elektronske razglednice, itd. Projekat, kroz kojeg danas mjesečno prolazi preko 50,000 jedinstvenih posjetitelja iz cijelog svijeta, zamišljen je tako da kroz posebno izrađen sustav navigacije pruža maksimalnu jednostavnost korištenja posjetiteljima, a svaku je stranicu moguće poslati direktno na email, zapamtiti u pregledniku ili je posebno uobličenu isprintati na korisnikov pisač.
Narodno učilišteNARODNO UČILIŠTE, ustanova za obrazovanje i kulturu, djeluje od1945. godine. Od tada do danas stotine tisuća sudionika sudjelovalo je u brojnim programima i različitim oblicima obrazovanja. Tijekom dugogodišnjeg rada stekla su se znanja i iskustva u obrazovanju i prepoznatljiva kvaliteta programa. Na novim, redizajniranim, web stranicama možete pronaći sve potrebne informacije o mogućnostima upisa na tečajeve i verificirane programe, kao i direktno prijaviti se na iste. Stranice su izrađene koristeći m:web sustav za samostalno upravljanje web sadržajem.
Nastava matematike u srednjoj školiKao što i sam naslov kaže, na stranici se nalaze materijali vezani uz Nastavu matematike u SŠ: Zadaci za vježbu, zadaci za domaću zadaću, upute za izradu seminarskih radova, pripreme za maturante za uspješno polaganje mature, mala galerija slika vezanih uz nastavu matematike, aktivnost školske planinarske sekcije, članci sa stručnih skupova i predavanja te zadaci za pripremu ispita za polaznike Obrazovanja odraslih... Za početak toliko. Nadam se da ćete pronaći nešto korisno za sebe. Dragi moji, nalazite se na www stranici namijenjenoj vama.
NedWireless - Udruga korisnika bežičnih sustava NedelišćeNEDWireless je neprofitna Udruga građana, vođena od strane nekoliko entuzijasta koji su pomoću javne frekvencije, i opreme koja to omogućava razvili bežičnu mrežu.
Netiquette uputePravila lijepog ponašanja na internetu.
NeuronNEURON CONSULT is a consulting office active in the field of civil engineering with services as design, supervision, cost estimation, project management and expertise covering structures like: bridges, tunnels, subways, light rail and different other structural engineering units.
Nevenka ArbanasPrikaz radova akademske slikarice Nevenke Arbanas.
NKG-ZAGREBRadi se stranice jedna zagrebačke gimnazije (Nadbiskupska klasična gimnazija) u sklopu koje se nalazi i zvjezdarnica
NLP HrvatskaStranice NLP Hrvatska - udruge predavača neuro-lingvističkog programiranja posvećene su obrazovanju na području međuljudske komunikacije
Novi blaženik Katoličke CrkveNa ovim stranicama može se pronaći sve o Ivanu Merzu našem novom blaženiku Katoličke Crkve.
Obnovljivi i neobnovljivi izvori energijeOpis pojedinih izvora energije.
Od prvoga do četvrtog - Ines FalakOd prvoga do četvrtog - Autor: Ines Falak, učiteljica razredne nastave, Osnovna škola "Tin Ujević", Zagreb, Hrvatska. Stranice nastale na temelju iskustva u radu s djecom kako bi bile poticaj za suradnju među učiteljima i drugima koji se bave istim područjem. Obuhvaćaju prezentaciju mojih udžbenika, vježbenica, zbirke zadataka i nastavnih listića iz matematike i hrvatskog jezika, radne materijale (tekstualne i slikovne) za učitelje i učenike (kvizovi) iz te preporuku stručne literature.
ODLIKAŠI.hrPortal znanja Odlikaši.hr centralno je mjesto za informacije o školstvu, obrazovanju i edukaciji u Hrvatskoj, prvenstveno namijenjen naprednim učenicima. Ovdje ćete pronaći mnoštvo informacija o mogućnostima školovanja, stipendiranja, profesionalnoj pomoći itd. Također, ovdje možete vidjeti kako učenici u Hrvatskoj predstavljaju svoje radove, interese i aktivnosti te surađuju na različitim projektima. Na portalu se nude različiti servisi za učenike (webmail, forum, chat...) kao i zabavni sadržaji.
ODRED IZVIĐAČA DRAVA OSIJEKStranice odreda izviđača DRAVA Osijek.
Odsjek za povijest umjetnosti
Omega sustav učenja na daljinuSustav učenja na daljinu (e-learning) Filozofskog fakulteta u Zagrebu, preko 2300 studenata, više od 100 predavača, 150+ kolegija koji su unutar sustava. Zasnovan na open-source rješenju Moodle (najveća instalacija Moodle sustava u RH).
OPĆA BOLNICA DUBROVNIKSLUŽBENE STRANICE OPĆE BOLNICE DUBROVNIK
OS FightersOSF (OpenSource Fighters) je nastao u kolovozu 2005. To je tim programera koji žele podjeliti svoje znanje sa ostalim ljudima. Naš cilj je da pomažemo programerima i drugim ljudima kako napraviti open source software i kako ga korisno iskoristiti. Svi mi imamo pristup raznim informacijama, linkovima, i software-om povezanim s open source-om. Ukratko: Human knowledge belongs to The world!
Osijek OnlineOsijek Online je neovisni gradski portal, neizbjezni online medij koji svakodnevno objavljuje svjeze vijesti iz regije. Petnaestak kolumnista vrlo azurno objavljuje svoje uratke iz gotovo svih podrucja. Neobicno zivahan, tekstualni forum bez dlake na jeziku, mjesto za objavljivanje mp3 ica lokalnih glazbenika, you name it... nema cega nema. Najposjeceniji portal u istocnim zupanijama. Uporno odrzavan i osvjezavan iskljucivo iz privatnih fondova entuzijasta
Osnovna skola "Knez Mislav" Kastel SucuracSkolska stranica sa zaimljivostima iz zivota skole. Na stranici se nalaze svi potrebni podaci o nacinu funkcioniranja te upravljanja istom.
Osnovna Talijanska škola u PorečuStranice postavljene 2006. početkom godine, namijenjene učenicima, roditeljima i široj zajednici
Osnovna Škola Nikola Tesla RijekaMaštovito izrađene stranice u HTML-u u obliku dviju dječjih školskih ploča, sa informacijama o školi, kulturnim aktivnostima, povijet škole, priznanja, knjigom dojmova (i ostalog), kontak informacijama itd.
Osnovna škola Ivane Brliž-MažuranićOsnovna škola Ivane Brliž-Mažuranić Virovitica na Internetu!
Osnovna škola oca Petra Perice - MakarskaWeb stranice osnovne škole koje su zapravo izlog onoga što škola je i čime se učenici i djelatnici škole bave...
Osnovna škola PujankiWeb stranice bilježe od 1996. godine neke aktivnosti Škole. Osim propisanih redovitih programa, Škola nudi mnogo izvannastavnih i izvanškolskih programa i međunarodnih projekata. U prošlosti je zabilježila i neka događanja za institucije koje tada nisu imale svoje servere: UNICEF, UNESCO, HBK, Ministartsvo prosvjete i športa. Iako slabije kvalitete, one prikazuju razvoj Interneta u Hrvatskoj.
Osnovna škola Škurinje RijekaOsnovna škola Škurinje Rijeka jedna je od većih škola grada Rijeke, smještena u trgovački razvijenom i stanovništvom izuzetnom prostoru grada. Ispred nas pruža se predivan pogled na Kvarnerski zaljev sa jedne strane omeđen najvećim otokom Krk, a iznad Opatije iz mora "iznikli" obronci Ćićarije i Učke. Izuzetno je vidjeti suncem okupanu Učku, Kvarnerski zaljev obilat neverama i tramontanama, a zimi "bijelu kapu" Učke i zdrav "dah" bure Primorsko-goranske županije.
Osnovna škola ŠKURINJE RIJEKAOsnovna škola Škurinje Rijeka jedna je od većih škola grada Rijeke, smještena u trgovački razvijenom i stanovništvom izuzetnom prostoru grada. Ispred nas pruža se predivan pogled na Kvarnerski zaljev sa jedne strane omeđen najvećim otokom Krk, a iznad Opatije iz mora "iznikli" obronci Ćićarije i Učke. Izuzetno je vidjeti suncem okupanu Učku, Kvarnerski zaljev obilat neverama i tramontanama, a zimi "bijelu kapu" Učke i zdrav "dah" bure Primorsko-goranske županije.
Osnovna škola, ViktorovacOsnovna škola, Viktorovac
Osobna stranica familije JandrićOsobne stranice familije Jandric, sve što ste ikada željeli znati o Jandrićima.
Ozren Bilan Audio SitePregled knjiga: Akustika prostorija Sustavi ozvučenja Literatura za studente stručnih studija Sveučilišta u Splitu, elektroakustika Pitanja i odgovori iz područja elektroakustike
OŠ Ante Kovačića - ZlatarWeb stranica Osnovne škole Ante Kovačića - Zlatar.
OŠ Ante Kovačića, ZlatarWeb-stranica zlatarske OŠ Ante Kovačića.
OŠ KanfanarInternet stranice osnovne škole Petra Studenca kanfanar
Parabureaudesign studio parabureau - portfolio web site
Parlament mladihProjekt uključivanja mladih u lokalnu upravu: "Općine i ostale teritorijalne jedinice omogućit će adekvatne institucionalne uvjete za sudjelovanje mladih u donošenju odluka i raspravama o problemima od njihova interesa, ...omogućit će i podržati vijeća mladih koja funkcioniraju kao strukture aktivnog sudjelovanja."
Pazinski kolegij - klasična gimnazijaInternet portal klasične gimnazije, osnovni kod portala su u cijelosti napisali sami učenici, koji uređuju vijesti i dizajn. Site sadržava projekte Kulturna baština Istre, Crkva u Istri i Arheološka kart Istre također su dijelo učenika, galeriju sa 3700 slika, bogato posjećen forum, školski list u PDF-u, te dodatne projekte koji su rad učenika...
Pčelari čazmeStranica sadrži, informacije o pčelarenju. Cijelokupna stranica je izrađena u FLASH-u
PekasPhoto galerija fotografijaPekasPhoto je internet shop galerija fotografija mladog zagrebačkog fotografa Krune Pekasa. Fotografije najčešće prate tematiku prirode, krajolika, cvijeća, životinja, arhitekture, ljudi i gradova.
phobossve o astronomiji
Photography by Bojan Bonifacicna stranicama se nalaze moje osobne fotografije raspodjeljene u desetak kategorija i nesto o meni kao autoru fotografija... gotovo svakodnevno dodajem nove fotografije tako da najnovije budu na pocetku radi lakseg pracenja
Photonatura.com.hrStranice grupe autora zaljubljenika u prirodu i fotografiju.
php hrvatskaphp.com.hr je u potpunosti neprofitalan, edukativni site koja se bavi smjernicama za učenje najpopularnijeg serverskog jezika.
pisaća mašinaStranica za razvoj i promicanje pisane riječi.
Pisaća mašinaLiterarna kreativna zajednica. Prijavite vašu priču, pjesmu ili neke druge forme umotvorinu i podjelite je s drugima. Komentirajte i ocijenite! Postojimo već 4 godine i u arhivi trenutno imamo više od 4300 radova.
Plavi svijet Institut za istraživanje i zaštitu moraStranice organizacije koja vodi najduže istraživanje dobrih dupina u Mediteranu. Na stranicama su prezentirane brojne stručne i znanstvene informacije o lošinjskim dobrim dupinima- jedinoj poznatoj rezidentnoj zajednici dupina u Jadranu te informacije o projektima uspostave Lošinjskog edukacijskog centra o moru, mutimedijskog i interaktivnog edukacijskog centra, Lošinjskog rezervata za dupine - prvog takvog rezervata u Mediteranu te telemetrijskog praćenja morskih kornjača. Također, mnoštvo informacija o dupinima, morskom okolišu i kako se uključiti u akciju "Usvojite dupina".
PLIVAmed.net stručni medicinski portal
Poezija onlineOve godine je pet godina online postojanja projekta,kako stvari financijski stoje-vrlo lako moguce i zadnja.Do petoljetke smo dogurali. Zivio socijalizam i drug Tito! :) Kako sam vise umoran od opisivanja stranica koje ionako ne sluzi nikome i nicemu, najbolje je da svratite, sami pogledate i prosudite o cemu se radi i cemu sluzi (ako sluzi cemu). HTnet ima stalni link na nas, Iskon ima stalni link na nas, a i mnogi drugi online prostori. Kolika je posjecenost stranica mozete pogledati na www.poezijaonline.com/stats (ako to uopce nekoga zanima). Zivili vi meni 100 godina.
Poliklinika CiTOWeb stranice poliklinike Cito, jedne od najsuvremenijih i najopremljenijih poliklinika za ginekologiju i opstetriciju u RH. Na stranicama možete naći savjete za žene, odgovore na često postavljana pitanja, možete uputiti on-line upit liječniku te on-line rezervirati pregled.
Popuši mi luluSve o lulama, duhanima za lule, kulturi pušenja i uživanja duhana
Portal Hrvatske svemirske agencijeOvo je web portal Hrvatske svemirske agencije. Udruga je osnovana u cilju promicanja, razvitka i unapređenja astronomije kao znanstvene discipline koja je u Hrvatskoj nedovoljno popularizirana. Osnovne djelatnosti udruge su: - planiranje rada, okupljanje članova i razmjena iskustva na području astronomije, planetologije, astronautike i drugih znanosti kojima se bavi Udruga. - znanstveno-istraživačka aktivnost . - informiranje javnosti o novostima u područjima kojima se bavi Udruga. - održavanje vlastite web stranice kao oblika elektroničkog časopisa. - jačanje suradnje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj. - razvijanje programa međunarodne suradnje.
Portal zagrebačkog naselja LaništeLaniste.net je portal namijenjen razvoju informacijske mikro zajednice na nivou naselja i informatičkoj podršci i edukaciji za mještane. Pogoni ga autorski PHP CMS (Content management system) i u skoroj budućnosti bi trebao biti podržan lokalnom informatičkom radionicom čija bi primarna namjena bila daljnji razvoj portala i umrežavanje susjednih naselja u nezavisnu bežičnu mrežu FWA (Fixed wireless access). "...do 01.02.2006 planiramo uspostaviti sustav internet prodaje i dostave za sva maloprodajna mjesta u naselju kroz naš sustav "IPCCD" (Internet PC cash desk") koji će besplatno moći koristiti svi članovi portala, mještani, a maloprodajna mjesta izvan naselja za predviđenu naknadu..."
Poslovna IzvrsnostPoslovna izvrsnost d.o.o. mlada je tvrtka vođena od strane dugogodišnjih stručnjaka s područja poslovnih edukacija. Osnovna djelatnost tvrtke je organizacija i izvođenje seminara, treninga i radionica na području menadžmenta, prodaje, marketinga i poslovnih komunikacija.
POSLOVNA ZNANJA
Poslovna škola DelfinRadionice menadžerske edukacije, kolumna Srićologija, literatura za menadžere, konferencije i stručni skupovi, Klub menadžera-delfina
Povrce.comPrvi strucni poljoprivredni portal specijaliziran za povrce. Sve o povrcu na jednom mjestu. Stranice imaju stručno-edukativni, informativni i marketinški sadržaj. Vise o tome na http://www.povrce.com/index.cgi?P=ona&L=H
Pravni fakultet u OsijekuStranice Pravnog fakulteta u Osijeku
PravokutnikPravokutnik je prvi i jedini e-zine studenata prava u Zagrebu. Pokrenuli su ga studenti kako bi poboljšali komunikaciju i razmjenu informacija. Stranica sadrži tekstove iz područja studentskog života, skripte, oglase i druge zanimljive informacije. Forum Pravokutnika jedan je od pet najposjećenijih hrvatskih studentskih foruma.
Prehrambeno-biotehnološki fakultetNove web stranice Fakulteta omogućavaju svim djelatnicima da sudjeluju u stvaranju i uređivanju sadržaja stranica, ovisno o grupi korisnika kojoj pripadaju te o dodijeljenim uredničkim pravima. Kako bi se olakšalo održavanje sadržaja te smanjilo vrijeme potrebno za edukaciju korisnika, stranice se mogu ažurirati direktno kroz javno sučelje (front end editing). Na primjer, profesori i asistenti mogu samostalno i lako ubacivati nastavne materijale za predmete te administrirati vlastiti profil (životopis, kontakt podatke i sl.). Uz to, stranice pružaju i informacije o samoj organizaciji fakulteta, znanstvenom i stručnom radu, službama na Fakultetu te ostalom korisnom sadržaju.
Presto edukacijski centarŠkola stranih jezika, instrukcije, pripreme za fakultete.
Presto edukacijski centarPresto edukacijski centar, uvijek nudi više. Škola stranih jezika, instrukcije, pripreme za fakultete, brzo čitanje i drugi programi visoke kvalitete po povoljnim cijenama.
Presto edukacijski centarOn-line škola stranih jezika i language community. Audio i video fileovi, testiranje znanja, chat, forum, oglasnik i dr.
Priča o bicikluStranica je izrađena povodom prve izložbe "Priča o biciklu" u rujnu 2003. Izložba govori o nastanku bicikla i njegovom razvoju kroz povijest. Izložba se održava svake godine u rujnu.
Price.net Portal ljubitelja ptica i prirodeOsim što želimo okupiti ornitologe amatere na jednom mjestu cilj nam je promovirati birdwatching kulturu te upoznati javnost s bogatstvom hrvatske ornitofaune.
Prijatelji životinjaPortal koji se bavi pravima i zaštitom životinja. Na stranici se nalazi preko 700 članaka i preko 2000 fotografija, a tu su i video snimke, adresar, peticije, ankete, recepti, nagradna igra, izjava tjedna... te svakodnevne vijesti. Na web stranici možete naći popis literature i recenzije knjiga, web katalog, reakcije i zahtjevi Udruge te preko 200 održanih akcija i kampanji popraćenih fotografijama. Tu je također i velika baza najčešćih pitanja i odgovora, oglasnik za udomljavanje, vodič etičke kupnje, a donacije se mogu uplatiti i pomoću kreditnih kartica. Na stranici se pojedinac može informirati kako se može aktivirati i pomoći životinjama u svakodnevnom životu.
Prijatelji životinjaPrijatelji životinja bore se protiv mučenja, ubijanja i eksploatacije svih životinja, jer životinje nisu namijenjene ljudskoj koristi, kao što crni ljudi nisu namijenjeni bijelima ili žene muškarcima.
Prijatelji životinjaStranica udruge Prijatelji životinja, neprofitn udruge, osnovane s ciljem promoviranja zaštite i prava životinja te vegetarijanstva kao etički, ekološki i zdravstveno prihvatljivog životnog stila. Prijatelji životinja imali su preko stotinu kampanja i akcija, kojima skreću pozornost na patnje životinja i sve su vidljive na web stranici uz obilje informacija vezanih za prava životinja. Uz redovite vijesti i stalne rubrike, na stranici se mogu naći ankete, nagradne igre, foto i video galerije i tako dalje.
PrijemniSkripte za pripremu prijemnih ispita na fakultetima
Prirodoslovni muzej RijekaSlužbene stranice Prirodoslovnog muzeja u Rijeci, kompletno napravljene u naprednoj Flash tehnologiji, sa administracijskim sustavom za uređivanje sadržaja, a cijelokupni sadržaj je dostupan na hrvatskom i engleskom jeziku. Na stranicama je opisana cjelokupna djelatnost muzeja, te pregled svih stalnih postava muzeja. Stranice imaju fotogaleriju,novosti,web shop, pretraživač knjižnice muzeja... Stranice je dizajnirala i izradila firma Revolucija iz Zagreba
Privatni dječji vrtić "DJEČJA IGRA"Na ovoj veseloj stranici možete saznati sve o privatnom dječjem vrtiću "Dječja igra", o redovnim i športskim programima, o skupinama, o upisima u vrtić, o događanjima u i izvan vrtića. Posjetite bogatu galeriju fotografija ili kutak za roditelje. Uz dječji vrtić tu je Igraonica Mali princ i Disko Žirafa u kojima možete organizirati dječji rođendan ili zabavu.
Programi, besplatni softwareKratki opisi korisnih programa.
Programiranje.netStručan programerski site za programere i one koji to žele postati. Vijesti, tutoriali, vodiči, forum, IRC kanal. Koprodukcija Željka Mitrovića i dizajnerskog studija Dvotočka iz Zagreba.
Prostor Duha"Prostor Duha" je hrvatska verzija irskog molitvenog sitea "Sacred Space", koji je dostupan na dvadeset svjetskih jezika. Stranica omogućava kršćaninu da se online meditacijom nad biblijskim odlomkom, svakodnevno približi Bogu kroz desetak minuta, sjedeći za svojim osobnim računalom.
PRVA HRVATSKA STRANICA O BOHUMILU HRABALUPrva stranica na hrvatskom jeziku posvećena češkom piscu Bohumilu Hrabalu.
Psiho test, besplatni testovi ličnosti i inteligencijeProvjereno besplatni online testovi ličnosti i IQ-a.
Psihologija, linkovi na skripte i predavanja; znanstveni radovi, psiho testovi...Isključivo korisni linkovi nalaze se na ovoj stranici namijenjenoj prije svega studentima psihologije, kao i svima koje zanima psihologija ili pak traze informacije o centrima za psihološku pomoć. Najzastupljenije teme su neuroznanost i psihometrija. Posjetitelji osim pretraživanja knjižnica i znanstvenih radova imaju mogućnost dodavanja novih linkova u knjigu gostiju. Linkoteka se kontinuirano nadograđuje.
PU Pupoljak, OtokDječji vrtć u Slavoniji, informacije, aktivnosti i aktualnosti.
Pula kroz povijestMalo je gradova u svijetu koji , poput Pule, kroz svakodnevnicu suvremenog kulturnog, gospodarskog i turističkog središta pronose odjeke avantura drevnih moreplovaca, mit i legendu, tragove vječitih putovanja... Dobrodošlicom prozirnih obala što grad i okolicu obavijaju dužinom od 192 kilometra, bujnim pokrovom beskrajnih varijacija zelene boje, mnogim kulturno-povijesnim znamenitostima, te raznolikom ponudom zabave, športa i rekreacije, Pula potvrđuje trajnu znatiželju svojih neprebrojanih gostiju.
Pusi mi luluSve o zaboravljenim lulama,aromatiziranim i nearomatiziranim duhanima za lule
QueerZagreb FMPod službenim nazivom Queer Zagreb FM , festival ponovo kreće u avanturu poqueeravanja (hetero)normirane nam stvarnosti. Queer Zagreb FM reflektira nenormirane identitete kroz umjetnost, predstavlja drugačiji pogled na identitete kroz ritam i sliku...
Racunari i Mreze1. Web design 2. Razvoj Software-a 3. Odrzavanje Hardware-a 4. Racunarske mreze 5. Telefonske mreze 6. Audio mreze 7. Google novosti
RačunalstvoStranice za nastavnike informatike i učenike prvih i drugih razreda srednjih škola. Stranice sadrže obilje nastavnog materijala, popisa korisnih veza i literature i sl. Uz ostalo postoje gotove prezentacije u PowerPoint formatu koje nastavnici mogu rabiti u nastavi. Za potpuni uvid u sadržaj potrebno se registrirati.
Ravnica - Centar kulturne razmjeneRavnica - Centar kulturne razmjene / Istra
Razred 4BStranica posvećena 4.b razredu Opće Gimnazije, Osijek (generacija 02/03).
Razvoj djeceStranica za roditelje i sve koji podižu djecu i bave se djecom svih uzrasta, od rođenja do adolescencije. Stranica je podijeljena na dijelove prema dobnim skupinama: trudnoća i porod, bebe i mališani, predškolsko dijete, dijete školske dobi i adolescencija. Svaki dio nudi niz članaka o podizanju i specifičnostima djece u toj dobi, uz savjete roditeljima. Također sadrži internet-knjižaru s najboljim hrvatskim knjigama za roditelje i stručnjake iz područja dječjeg razvoja. Svaki članak upućuje na pojedinu knjigu koja daje više informacija po danom pitanju.
Rašan Web StraniceNajbolje mjesto gdje možete da započnete svoje surfanje. 100% besplatna, bez reklama. IZDVAJAMO: velika galerija xxx-passworda koji se obnavljaju svaki tjedan, mjesto gdje možete da šaljete i objavljujte svoje fotografije, chat, oglasi, send SMS, savjeti & trikovi za uspješniji rad sa vašim računalom, forum, toplista, tutoriali, nagradna igra, vicevi, softver, igre, linkovi, internet zarada, izrada internet stranica, promocija obrtnika i poduzeća, zanimljivosti, ... . Dođite i sudjelujte kod uređivanja i dodavanja noviteta.
RažanacRažanac je mjesto smješteno na dalmatinskom dijelu velebitskog kanala, zimi poznato po iznimno jakoj buri, ljeti po čistom moru i zraku, a također i poznato po dobroj ribi i domaćem vinu.
RegočTvrtka Regoč d.o.o. osnovana je 1996. godine u Zagrebu. Osnovna djelatnost poduzeća je opremanje dječjih igrališta, vrtića i javnih parkova. Od 1996. godine ekskluzivni smo zastupnici njemačke firme Eibe, a 2003. godine ponudu smo proširili na vodena igrala i vodene tobogana za djecu i odrasle u suradnji sa nizozemskim proizvođačima Van Egdom i Aquadrolics.
RegočTvrtka Regoč d.o.o. osnovana je 1996. godine u Zagrebu. Osnovna djelatnost poduzeća je opremanje dječjih igrališta, vrtića i javnih parkova. Od 1996. godine ekskluzivni smo zastupnici njemačke firme eibe, a 2003. godine ponudu smo proširili na vodena igrala i vodene tobogana za djecu i odrasle u suradnji sa nizozemskim proizvođačima Van Egdom i Aquadrolics.
Rezervat LiburnaRezervat Liburna - uzgoj, zaštita i očuvanje sitnog primorskog i kvarnersko- istarskog magarca kao dijela prirodne kulturne baštine Istre i Kvarnera. Svojim radom Udruga doprinosi i uključuje se u očuvanje biološke raznolikosti u Hrvatskoj uz promicanje važnosti očuvanja prirodne kulturne baštine u odgoju i obrazovanju mladih.
RGG
Rhodesian Ridgeback YEKE YEKE kennelPasmina Rhodesian Ridgeback, opis pasmine, standard, povijest, mnoštvo slika, pedigree, YEKE YEKE uzgajivačnica pasa, najave legla
RivaOn - Obrazovni portal srednjih škola Zadarske županijeNa stranicama donosimo sve vijesti, informacije i događanaj u srednjim školama Zadarske županije, ako i gradovima Županije. Stranice uređuju i pišu Učeničke redakcije RivaOn svih 22 srednje škole Zadarske županije, a kako bi informirale i poticale srednjoškolske učenike i nastavnike na korištenje suvremenih informacijsko-komunikacijskih tehnologija u nastavnom i izvannastavnom obrazovnom procesu
Riznica DharmeMistična duhovnost na pragu 21. stoljeća
Roberto Stepic PhotographyFotografije Hrvatske te ujedno fotgrafije sportskih manifestacija u Hrvatskoj
RODAPortal udruge RODA mjesto je na kojem roditelji i budući roditelji mogu dobiti informacije vezane uz sve aspekte roditeljstva. Portal je i mjesto preko kojeg RODA promovira svoju viziju i ciljeve, te obavještava građane o svom radu.
Romano BaričevićWeb stranice genijalnog hrvatskog akademskog slikara Baričević Romana / Supersajt by skin29
Romano BaričevićRomano Baričević. Akademski slikar. Umjetnik. Ležeran u životu - ozbiljan u web promociji. Skin29 kvaliteta.
Roses Of EvilWeb stranica o hrvatskom piscu Ernie Deskovic.
Rotaract klub VaraždinSlužbene stranice Rotaract kluba Varaždin, članice međunarodne organizacije Rotaract, koja promiče prijateljstvo i bolju povezanost mladih ljudi diljem svijeta, međunarodnu toleranciju i mir.
salt and pepaKolumne i ostali blog sadržaji mladog Zagrebčanina.
Savez izviđača ZagrebaStranice su portalnog tipa. Stranice se ne mogu uzeti same za sebe nego se moraju promatrati u kompletu sa stranicama Odreda, članicama SIZa, koji su svoje stranice dobili na serveru (linkovi s lijeve strane). Predviđeno je da Odredi sami popunjavaju sadržaj svojih stranica (podaci o odredu, novosti, aktivnosti, galerije slika...), a onda se ti podatci prikazuju i na glavnoj stranici SIZa. Koliko administratori pojedinih Odreda budu aktivni u popunjavanju sadržaja svojih stranica, toliko će napredovati i SIZove stranice. Za stranice je posebno isprogramiran CMS (Content Management System) u ASPu koji omogućuje takvu objavu i razmjenu informacija između Odredskih i SIZovih stranica.
SciFi CentarNajveći hrvatski webring posvećen znanstvenoj fantastici.
ScoutPark - Web Hrvatskih izviđačaSve o izviđačima u Hrvatskoj.
ScoutPark - Web Portal Hrvatskih IzviđačaStranice s novostima i podacima za članove Saveza Izviđača Hrvatske. Stranicama u zadnjih godinu dana nije mijenjan dizajn, ali su im dodane mnoge novosti: baza (izviđačkih) igara, chat (koji se povezuje na glavni svjetski izviđački chat server ScoutLink), novi Forum potpuno preveden na hrvatski, nove kolumniste, mogućnost slanja E-razglednica, te naš program u Flashu za jednostavno učenje signalizacije (pod linkom signalizacija :). Ono što se ne vidi je promjena CMS dijela koji je poboljšan kako u sigurnosnom smislu tako i u mogućnostima. Od starih stvari koje još uvijek nudimo su svi podaci o izviđačima u Hrvatskoj, novosti, akcije, te Board, knjiga gostiju i baza pjesama. Naglašavamo da smo mi jedni od rijetkih koji sadržaj svojih stranica već 2 godine nudimo i korisnicima ručnih računala, a opširnije o tome može se pročitati na stranicama http://mobile.scoutpark.net.
ScoutPark MobileMobilna verzija portala hrvatskih izviđača ScoutPark - http://www.scoutpark.net. Naglašavamo da smo mi jedni od rijetkih koji sadržaj svojih stranica već 2 godine nudimo i korisnicima ručnih računala, a opširnije o tome može se pročitati na našim stranicama.
Servis Računala SplitSevis računala, Škola računala, Prijevodi, Zabava
Sestrinski edukacijski magazinSestrinski edukacijski magazin je prvi elektronski časopis za medicinske sestre - tehničare u Republici Hrvatskoj. Sadržaj uključuje stručne članke, novosti, kolumne i interaktivni forum za međusobnu komunikaciju.
Sestrinski edukacijski magazinSestrinski edukacijski magazin je namijenjen svim medicinskim sestrama i tehničarima u RH, te predstavlja prvi takav portal internet časopis u Hrvatskoj. Kao online izdanje pruža novosti, zanimljivosti i najave iz profesije sestrinstva. Osim informativnog dijela sadrži i edukacijski dio sa stručnim člancima iz znanosti sestrinstva i medicine. Za bolju međusobnu komunikaciju zaobilazeći prostorne barijere namijenjen je interaktivni forum namijenjen svim aktualnim temama zanimljivih sadržajima za medicinske sestre.
SEZAMStranice za seksualnu edukaciju mladih.
SGCroatiaStargate portal - redovite vijesti iz Stargate svijeta, recenzije i sadržaji epizoda, biografije likova, članci o rasama, brodovima, tehnologijama...
SIC - Međunarodni obrazovni centarSve na jednom mjestu o studiranju u SAD-u: - Informacije o akademskim programima i institucijama - Pomoć u procesu prijave - Informacije o stipendijama i ostalim oblicima financijske pomoći - Sve o testovima: TOEFL, GMAT, GRE i SAT SIC - «Vaš vodič u obrazovanju» Vam nudi: - Savjetodavnu pomoć obrazovnih savjetnika - Korištenje biblioteke, periodike i Internet Corner-a
SIGURNOST I ZAŠTITA ZDRAVLJA U HRVATSKOJProučavanje suvremenih načina provedbe mjera zaštite na radu i zaštite od požara. Plasman računalnog programa za vođenje propisanih evidencija iz zaštite na radu i zaštite od požara. Ekonomika zaštite na radu, usklađenje s Europskim propisima iz oblasti sigurnosti.
Sigurnost@zemris - Operacijski sustavi 2Portal izuzetno bogat materijalima iz svijeta kriptografije i računalne sigurnosti. Sadržaj portala vezan je uz algoritme za kriptiranje, protokole, digitalni potpis, elektronički novac, pametne kartice, PKI, mrežnu sigurnost, zalihosne spremnike i brojne druge teme primarno usmjerene računalnoj sigurnosti.
Sindikat hrvatskih učiteljaPreokrenimo Hrvatsku - za znanje i kvalitetno obrazovanje! Službene stranice Sindikata hrvatskih učitelja.
skarabejonline muzej odbačenih i zaboravljenih obiteljskih fotografija
skarabej - online muzej starih obiteljskih fotografijaonline muzej starih obiteljskih fotografija
SKIGSKIG - Studio Kreativni Ideja Gunja jeste školska izvan nastavna aktivnost koja je uz pomoć donacija postala jedna od naj poznatijih i najkvalitetih školsko novinarski grupa u Hrvatskoj. Naše stranice koristimo za promociju našeg rada što u obliku vijestil, što u obliku radijski emisija koje tamo postavljamo te promoviramo naše pisane i novinarske radove.
SKIGSKIG - Studio Kreativni Ideja Gunja jeste školska izvan nastavna aktivnost koja je uz pomoć donacija postala jedna od naj poznatijih i najkvalitetih školsko novinarski grupa u Hrvatskoj. Naše stranice koristimo za promociju našeg rada što u obliku vijestil, što u obliku radijski emisija koje tamo postavljamo te promoviramo naše pisane i novinarske radove.
Skin29Skin29 - dizajn grafičkih i multimedijskih sadržaja
skin29Dizajn i produkcija interaktivnih multimedijskih sadržaja.
Skolska web stranica OS dr. Jure Turica, GospicStranice sadrze sve ono sto inace stranice koje drze do sebe sadrze. Mogu se saznati sve vazne novosti u vezi zivota u skoli i gradu, pojedini segmenti skolskog zivota a o svim se temama mogu voditi polemike u odlicno dizajniranom forumu. Sav trud koji su administratori ulozili svakako je vidljiv na ovim stranicama.
Skolske sestre franjevkeStranice o povijest, zivotu, radu, djelovanju i prisutnosti Školskih sestara Franjevaka Splitske Provincije. Stranica je postavljenja prilikom proslave 100 godina prisutnosti sestara u Splitu. Prve sestre dolaze davne 1904. godine.
Službebe stranice konferencije 9th Adriatic Meeting - Particle Physics and UniverseStanice sadrže informacije o konferenciji 9th Adriatic Meeting - Particle Physics and Universe, te ujedno služe kao prezentacija Dubrovnika kao mjesta održavanja.
Službene stranice grada JastrebarskoSlužbene stranice Jastrebarskog, malog gradića od oko 7000 stanovnika u središnjem dijelu Hrvatske.
Službene stranice klarinetista Mihaela PaaraSlužbene stranice hrvatskog klarinetista Mihaela Paara. Preglednom i minuciozno osmišljenom site-u na dispoziciji su svi relevantni podaci o ovome interpretu i autoru najmlađe generacije koji se, unazad nekoliko godina, uspio svrstati u red najperspektivnijih hrvatskih klarinetista. Životopis, repertoar, kalendar, multimedija, kritike, diskografija, multimedija, galerija i autorska djela, kao i sve popratne informacije (kontakt, mapa, linkovi, info, newsletter) posjetiteljima stoje na raspolaganju u hrvatskoj i engleskoj verziji. Stranice, zamišljene kao snažna virtualna monografija ili "one man portal", teže postizanju sklada između bogatstva sadržaja i načina na koji se isti prezentira, tj. grafičko-formalnih i programsko-softwarskih rješenja.
Službene stranice Medicinskog fakulteta u ZagrebuWeb Medicinskog fakulteta www.mef.hr zaživio je u sadašnjem obliku početkom ak. god. 2001./02. Nastao je kao plod timskog rada u kojem je sudjelovalo 70-tak nastavnika, studenata i zaposlenika Medicinskog fakulteta u Zagrebu. S velikim ponosom ističemo da u osmišljavanju, izradi i održavanju weba nema vanjskih suradnika, te da nitko od sudionika nije školovani «kompjutorsko-informatički» profesionalac, već smo grupa «običnih» medicinara, studenata, profesora, fizičara, pravnika i sl. Web-stranice primarno su namijenjene studentima i nastavnicima Medicinskog fakulteta, ali i svim posjetiteljima zainteresiranim za naš Fakultet i za biomedicinsku tematiku. Pokrivena su sva područja djelatnosti Medicinskog fakulteta - od brojnih i detaljnih nastavnih (dodiplomskih i poslijediplomskih) informacija i sadržaja (što je glavna djelatnost Fakulteta), znanstvene djelatnosti, studentskog života, preko ustroja, popisa djelatnika, povijesti, sve do aktualnih novosti i ležernijih sadržaja vezanih uz izvanfakultetske aktivnosti naših nastavnika i studenata. Zanimljivi linkovi i adrese, telefonski brojevi, tražilice, korisni programi i online alati, ulazak u shell putem weba, slanje i primanje e-maila također su uključeni u naše sadržaje. Na stranicama se nalaze i cjelovite monografije i priručnici poput primjerice «Medical School, Zagreb», «Upisni postupak na Medicinskom fakultetu u Zagrebu», «Program stalnog medicinskog usavršavanja», «Doktorski poslijediplomski studij - Biomedicina i zdravstvo», a moguće je čitati i online verziju našeg časopisa «mef.hr». Napravljena je i skraćena verzija web-mjesta na engleskom jeziku. U sklopu www.mef.hr objavljeno je stotinjak web nastavnih materijala od PowerPoint prezentacija, preko animacija, simulacija i filmova, pa sve do cjelovitih e-kolegija (http://www.mef.hr/edumed/). Od nastanka 2001. pa do danas, veličina sadržaja koji se nalaze u okviru domene www.mef.hr povećala se oko 15 puta (od oko 480 MB na današnjih oko 7 GB). Ukupni mjesečni broj „hitova“ (broj obraćanja serveru) popeo se na brojku od oko 3 500 000! Pri izradi naših stranica pridržavamo se preporuka koje za web stranice medicinskog sadržaja propisuje međunarodna "Helth on the Net Organisation". Vrlo smo ponosni što smo prvi u Hrvatskoj (studeni 2001.) na našu početnu stranicu smjeli istaknuti "oznaku HON-koda" kojom se potvrđuje da naše stranice udovoljavaju visokim HON standardima (http://www.hon.ch/HONcode/Conduct.html?HONConduct615478). Zahvaljujući poštivanju standarada, naše stranice ušle su među najbolje ocijenjene stranice hrvatskog web-prostora s obzirom na pouzdanost i vjerodostojnost. "Ranking.com" (web-mjesto koje se bavi rangiranjem oko 900 000 svjetskih internet stranica), od 500 rangiranih web-mjesta u Hrvatskoj, svrstava naš www.mef.hr prema ukupnim kriterijima na 16. mjesto (http://scripts.trafficranking.com/scripts/trafficranking/report_country.aspx), a u kategoriji vjerodostojnosti i pouzdanosti, jedinima u Hrvatskoj dodijeljuje najvišu ocjenu 6 (od 10). Interaktivni web (http://web.mef.hr/) omogućuje sinkronu i asinkronu komunikaciju studenata i nastavnika. Postoji opći studentski forum i nekoliko specijaliziranih web-foruma za studente, nastavnike, pojedine kolegije, liječničke udruge i tečajeve trajne edukacije (http://www.mef.hr/prijedlozi/ ). Tu je zatim chat, elektronska ploča (whiteboard), adresar, ankete (http://web.mef.hr/novosti/glasovanje/ ), zajednički kalendari (http://web.mef.hr/novosti/kalendar/ ), galerija slika (http://web.mef.hr/galerija/ ), pojmovnik, automatski podsjetnih na e-mail ili SMS, zbirka linkova, zbirka 100-tinjak interktivnih online alata (http://web.mef.hr/tutor/alati/), e-mail liste, pa čak i skupina „glavolomki“ i šah za razbibrigu (http://www.mef.hr/alati/on_line_alati/zabava/ ). Nastavnicima je na raspolaganju više složenih alata (LMS) za izradu e-tečajeva (http://web.mef.hr/tutor/). Neki su već u službenoj uporabi u trajnoj edukaciji liječnika i poslijediplomskoj nastavi. Tu je i poslovna aplikacija, rezervacija dvorana (http://web.mef.hr/intra/) koja je postala službenim sustavom Fakulteta za upravljanje dvoranama.
Službene stranice Zagrebačkog folklornog ansamblaWeb stranica međunarodno poznatog folklornog ansambla
smokovic.com
software.hrPredstavljanje tvrtki i pojedinaca koji proizvode ili zastupaju proizvođaće software-a i usluga vezanih uz software, a nalaze se u Republici Hrvatskoj.
SOS Dječje selo HrvatskaSOS-Dječja sela brinu se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i izobrazbu neophodnu za slobodan razvoj ličnosti.
Specijalna bolnica SalusSpecijalna bolnica za urološke i kirurške bolesti je jedna od 2 privatne bolnice na teritoriju R.Hrvatske. Vrhunski opremljena sa 2 kirurške sale nudi uz klasične i laparoskopske operativne zahvate, kao i hospitalizaciju u svojim apartmanima. Zavirite u operacijsku salu, pitajte liječnike, dogovorite pregled on-line.
Spisateljica Evica KraljićPoezija i proza spisateljice Evice Kraljić
Split.info - Portal grada SplitaNezavisni portal grada Splita nudi svojim posjetiteljima svakodnevne novosti iz grada i regije, servisne informacije, forum, foto galeriju, razglednice, oglasnik... Građanima Splita i okolice omogućeno je otvaranje besplatne email adrese, te web adrese.
Splitski FestivalFestival na Internetu predstavljen je kroz sva događanja koja su festivalu prethodila, koja su se dogodila kroz tri večeri, a i pripreme za sljedeći festival su već počele. Preslušavanje finalnih pjesama, predstavljanje dizajna pozornice, knjiga gostiju, forum, nagradne igre itd. sve su ono što ove stranice obogaćuju i čine bitnim dijelom festivalskog događaja.
splitski.portalSplitski.portal je projekt Udruge za promociju mladih "Splitski portal" iz Splita. Osim vodiča društvenog života grada pod Marjanom, splitski.portal ima i iznimno posjećen forum i bogatu fotogaleriju, niz reportaža, putopisa... Pravi je dokaz da se kvalitetnom internet inicijativom, mogu pokrenuti odlične stvari i u "offline" svijetu.
SQL & Developer user grupaSQL & Developer user grupa djeluje u sklopu udruga HUPRO (Hrvatska udruga programera) i INETA (The International .NET Association), a u suradnji s najvećim informatićkim kućama u Dalmaciji, pod pokroviteljstvom Microsoft Hrvatska, FESB Split i NET Media. User grupa predstavlja jedinstveno mjesto na kojem se mogu prikazati vlastita rješenja, a jednako tako i na primjerima iz prakse vidjeti na koji način tvrtke uspješno koriste najnovije tehnologije. Zanimljivi sadržaji, najave sastanaka, forme za prijedlog sadržaja, prijave za sudjelovanje itd. dio su Internet stranica SQL & Developer user grupe.
Srednja škola kneza Branimira - BenkovacStranice predstavljaju učenike i djelatnike Srednje škole kneza Branimira, te život grada Benkovca i okolice.
Srednja škola Vela LukaStranica informira o maloj otočkoj srednjoj školi i daje podatke o aktivnostima škole tijekom školske godine
stanka gjuric-web performanceosobna stranica pjesnikinje
STANKA GJURIĆ - web performanceStanka Gjurić - Official web site
Star Trek CentarNajstariji je i najveći hrvatski Star Trek site, utemeljen 1999. godine. Naša baza podataka broji nekoliko tisuća članaka o raznim temama iz Star Treka, ali i o najnovijim znanstvenim dostignućima, astronomiji i istraživanju svemira. Ukoliko tražite detaljne sadržaje preko 700 epizoda, njihove recenzije, sadržaje i recenzije filmova, članke o desecima bitaka, stotinama klasa brodova, šatlova i postaja, ali i pojedinačnih letjelica onda je STC pravo mjesto za vas. Tu je i gotovo 1000 članaka o likovima i vrstama iz Star Treka, kao i brojni eseiji o tehnologiji, naoružanju, pojavama, interijerima, dizajnu, zakonima, govorima, sporazumima, standardnim postupcima (kao što su postupci za samouništenje broda, izbacivanje warp jezgre i sl.), odorama, činovima itd. Valja izdvojiti i uratke o najčešćim nelogičnostima u Star Treku, kategorije posvećene igrama i knjigama Star Trek tematike, brojne članke o glumcima i produkciji, kao o odjeljke posvećene humoru i parodijama. Tu su i nezaobilazna kronologija i riječnik Star Trek pojmova, te kategorija Kolumne. U dijelu posvećenom znanosti možete pronaći brojne podatke o svemiru u kojem živimo, kao i o najnovijim znanstvenim spoznajama. Tu se nalazi i obimno poglavlje koje se bavi poviješću svemirskih letova, počevši od Sputnjika, preko programa Mercury, Gemini, Apollo, Vostok, Vashod, Syouz, space shuttle programa, pa sve do Međunarodne svemirske postaje i priprema za povratak na Mjesec i let na mars. Možete saznati tko je bio Jurij Gagarin, zbog čega je važan Neil Armstrong i čime se bavio Werner von Braun. Posebno su zanimljivi članci o stvarnim brodovima po kojima su Star Trek broidovi dobili ime, a posebice oni o Enterpriseu i Voyageru. Nezaobilazni elementi sitea su i forum, chat i download sekcija. STC je uvijek aktualan, a to se posebice očituje kroz vijesti, koje u stopu prate sva događanja iz svijeta Star Treka i šire. Za sve fanove, ali i za one koji će to tek postati - pridružite se, očekujemo vas s povjerenjem.
STEPSTUDENTSKA STRANICA
STEP - studentski portalStranica sadrži velik broj aktualnih studentskih informacija i mnoge stvari vezane uz krščanske temelje studentskog evanđeoskog pokreta (step)
Stomatološka poliklinika ZagrebSlužbene stranice stomatološke poliklinke Zagreb
stranica akademske slikarice zdenke kobaslićStranica je u potpunosti rađena sa Flashom a prikazuje njene radove i ponudu
Stranica udruge Hrvatskih Braniteljastranica služi za podrobne informacije o pravima Hrvatskih Branitelja svim Hrvatskim Braniteljima. jednako tako služi i za dnevne novosti političke, gospodarske,iz područja znanosti,crne kronike,svih zanimljivosti , isto tako služi i za upoznavanje šire javnosti o djelovanju ove udruge,njenim kreativnostima i svemu što se zbiva na ovim prostorima.jedina stranica Hrvatskih Branitelja u Hrvatskoj koja nudi i chat, forum i knjigu gostiju. posjeta ovoj stranici je iznenađujuće dobra,mada mi koji smo je kreirali smatramo da se na njoj treba još mnogo poraditi. istina je da isključivo volonterski radimo ovo već više godina i želimo da sve skupa svakim danom što bolje izgleda nadamo se da će tako i biti. poštovanje
Stranice cisco akademije tehničkog veleučilišta u zagrebu
Stranice drugog D jezične gimnazije Vladimira Nazora Zadar
Stranice Etnografskog muzeja u ZagrebuStranice Etnografskog muzeja u Zagrebu postavljene su od 1.8. 2003. godine i od tada ih redovito ažuriramo novim podacima o našoj djelatnosti. Stranice su nastale sa svrhom predstavljanja Muzeja kao institucije koja prikuplja, čuva i predstavlja etnografsku baštinu. Stranice se mogu pretražiti na hrvatskom i engleskom jeziku i sadrže opće informacije, informacije o Muzeju, njegovim zbirkama, izložbama, edukativnoj djelatnosti, stručno-znanstvenom radu, suvenirnici, donacijama i linkovima na srodne institucije u Europi. Unutar ponuđenog sadržaja postoje i podteme koje su međusobno povezane tako da korisnike upoznajemo s našom djelatnosti i prema publici i s našim radom u Muzeju.
Stranice o pasmini MOPSSve što vas je oduvijek zanimalo o pasmini MOPS, savjeti, prehrana, bolesti...
Stranice OŠ Petra Kružića KlisInformativne stranice Osnovne Škole Petra Kružića iz Klisa. Napravljena u sklopu natječaja login@europe 2004.
Stranice Privatne Srednje Ekonomske Škole "Katarina Zrinski"
Stranice Veleučilišta u ZagrebuRadi se o službenim stranicama na kojima rade studenti od prosle godine. PS: Ja sam prijavio stranicu od svog odjela ali bilo bi dobro kad bi se kao cjelina uzele u obzir: http://web.vtszg.hr/elo/ http://web.vtszg.hr/ino/ http://web.vtszg.hr/ -kao pocetna
Strategic Action ProgrammePriority Actions Programme/Regional Activity Centre (PAP/RAC) je dio United Nations Environment Programme (UNEP), tj. velika mreža stručnjaka i institucija mediterana. Omogućen je pristup informacijama o pilot projektima, njihovom uspjehu i publikacijama.
STROJARI .com - Strojarstvo, racunala, automobili,opticke iluzije...Na stranici 4d. razreda strojarskih tehnicara naci cete mnoge teme iz podrucja strojarstva,autocad crteza,racunala,optickih iluzija,automobila,motora ali i dobro se zabaviti.
student.fsb.hrRadi se o studentskim stranicama na fakultetu strojarstva i brodogradnje, stranice su u razvoju.
student.fsb.hrStudentske stranice Fakulteta Strojarstva i Brodogradnje u Zagrebu.
StudentNetStudentNet je portal za studente i mlade, pokretač projekta je udruga StudentNet Media. Glavna svrha portala je poticanje aktivnosti, ideja i kritičkog razmišljanja među studentskom populacijom i mladima, te omogućavanje interakcije i razmjene mišljenja. Studentnet je otvoren za sve vrste suradnje, kako sa pojedincima, studentima, potencijalnim novinarima ili čitačima, tako i sa studentskim ili drugim udrugama, skupinama ili institucijama. Osim na predavanjima, studenti veliki dio vremena provode i u kantinama, u «svojim» kafićima, u menzama...osim učenja, sastavni dio studija su i ljudi koje susrećemo, upoznajemo, pijemo s njima kave i komentiramo svijet oko nas. Pokušali smo zato stvoriti jedno takvo mjesto,virtualnu «kantinu».. Želja nam je da ovo postane "mjesto" na kojem će se okupljati mladi ljudi različitih interesa i svojim interesima oblikovati sadržaje. Kao što je studentski centar u 20. st. bio duša akademskog i kulturnog života, u 21.st. se on, u skladu sa napretkom tehnologije i širenjem weba, mora preseliti na internet - ali ne mora izgubiti dušu...Zato vas čekamo na www.studentnet.hr...
Studentska stranicaMoje osobne stranice kroz koje pomazem kolegama studentima na studiju
Studentski debatni klub In FlagrantiWeb-stranice studenskog debatnog kluba In Flagranti, koji uspješno djeluje već niz godina, a njegovi članovi osvajaju brojne turnire u Europi i svijetu.
STUDIO ARTLESSUmjetnička organizacija koja producira i organizira umjetnička događanja, festivale, filmove, kazališne predstave, izložbe, u područjusuvremene umjetnosti i teorije. Djelovanje studia ima i akcijski karakter jer pokreće događanja i producira umjetnička događanja od vitalnog značenja za javni interes.
Svaki studentFlash navigacija, chat, dinamički sadržaji, CMS s dinamičkim newsletterom, vijestima o gradovima, ljudima i studentskim centrima po cijeloj hrvatskoj (i šire).
Svetište Majke Božje BistričkeHrvatski narod s posebnim žarom štuje lik Majke Božje i odavna je s ljubavlju naziva - Kraljica Hrvata. Najveće marijansko svetište u Hrvatskoj je Marija Bistrica, smještena u pitomoj dolini Hrvatskog zagorja nadomak glavnog grada Zagreba.
Sveučilište u ZadruPrve stranice ponovno pokrenuzog zadarskog sveučilišta 1396-2002
Svjetlosno ZagađenjeMisao vodilja bila je napraviti lagane, brze, pregledne i kvalitetne stranice namjenjene razumijevanju problematike svjetlosnog zagadjenja, na nacin da pruze brze, efikasne i tocne informacije, te kao takove omoguce svakom posjetitelju, razumijevanje problematike te da ga senzibiliziraju da promijeni svijet svojim, vlastitim, radom-(pismo odgovornima, "Istra, tamo gdje se vide zvijezde")
Svjetlosno zagađenje - LightPollutionInternet stranice koje se bave sve više rastućim problemom svjetlosnog zagađenja!
SŠ ZlatarWeb-stranica Srednje škole Zlatar
TANGOCROATIAOsobne stranice najboljih hrvatskih plesača i učitelja argentinskog tanga, koje vas na izuzetno informativan i pregledan način uvode u čarobni svijet ove u svijetu sve zastupljenije subkulture, informirajući vas istovremeno o svim relevantnim tango događanjima u Hrvatskoj.
Tatjana PoliteoOnline galerija ak. slikarice Tatjane Politeo
Teatar EXITSlužbene stranice Teatra EXIT. Nije nam bilo cilj postati kazališna institucija- to nam se dogodilo (ponekad se pitamo je li to dobro?). Neki kažu da je Exit postalo «kultno» kazalište. Kako to ostati? I opstati?... Želimo trajati, isprobavati, istraživati, postavljati pitanja i sebi i drugima ne tražeći odgovore... Želimo osvjetljavati život i podići ga iznad života... unatoč i usprkos... dobrodošli
Teatar.hrVirtualni dom hrvatskog kazališta & središnje informacijsko mjesto o kazlištu uopće na hrvatskom jeziku
TEB poslovno savjetovanje
Tebe tražimStranica o kršćanskoj duhovnosti. Razne teme iz vjerskog života. Razmjena iskustava putem interneta. Forum, chat, molitveni lanac i još mnogo toga!
Tehnička škola ViroviticaTehnička škola osnovana je još 1951. godine, nakon prestanka rada Tehničke škole u Belišću. Tada su dva razredna odjela iz Belišća prešla u Viroviticu, te je škola zepočela s obrazovanjem učenika u području rada obrade drva za zanimanje drvodjeljski tehničar. Od 1951. godine škola kontinuirano radi i postiže odlične rezultate – mnogi tehničari, kasnije kvalitetni stručnjaci u drvnoj industriji bili su učenici ove škole. 1991. godine, diobom Centra za odgoj i usmjereno obrazovanje, škola nastavlja s radom kao Tehnička škola i proširuje područje rada, te obrazuje učenike osim za zanimanje drvodjeljski tehničar i za zanimanja strojarski tehničar i elektrotehničar. 1995. godine upisuje se i I. razred u obrazovnom programu poljoprivrede za zanimanje poljoprivredni tehničar – u školi se tada izvodila nastava u 4 obrazovna programa s ukupno 13 razrednih odjela. 1996. godine u Tehničkoj školi uvodi se novi program šumarstva koji obrazuje učenike za zanimanje šumarski tehničar, a godinu dana kasnije, 1997., u Tehničku školu prelazi iz Strukovne škole II. razred programa medicinska sestra-tehničar. 1999. godine radi slabog interesa škola ne upisuje učenike u program poljoprivrede za zanimanje poljoprivredni tehničar i time se praktički gasi ovaj obrazovni program. Danas se nastava u Tehničkoj školi izvodi u 7 različitih programa: 1. Drvodjeljski tehničar....................1 razredni odjel 2. Drvodjeljski tehničar-dizajner...........3 razredna odjela 3. Strojarski tehničar......................3 razredna odjela 4. Računalni tehničar u strojarstvu.........1 razredni odjel 5. Elektrotehničar..........................4 razredna odjela 6. Šumarski tehničar........................4 razredna odjela 7. Medicinska sestra-tehničar...............4 razredna odjela
Tehnološki park -Impulsni centar VaraždinTehnološki park je mjesto na kojem se povezuju stručnjaci i poduzetnici koji žele ostvariti svoje gospodarske ciljeve temeljene na novim tehnologijama.
Teklić onlineTeklić online tjedna je online inačica popularnog časopisa za kulturu i kvalitetu življenja.
Telekomunikacijski portalPrvi nezavisni i neovisni telekomunikacijski portal. Portal koji sagledava stvari u liberalizaciji u RH sa realne strane i strane struke. Osnivač je telekom stručnjak sa područja fikne, mobilne i satelistke telefonije.
TepkaPrirodne domaće rakije Tepka. Decentno, jasno, fino. Skin29 kvaliteta.
Terra nekretnineNaš cilj je pružati brzu i kvalitetnu uslugu te našim korisnicima ponuditi veliki izbor nekretnina za primjerenu cijenu. Na taj način želimo osigurati da kupci odnosno prodavatelji dobiju nivo usluge, vrijednost i zadovoljstvo koje zadovoljava njihova očekivanja.
The Best in HeritageProdubljena "case study" prezentacija, pomno izabranih najuspješnijih projekata u međunarodnim razmjerima. Bilo da su nagrađeni kao najbolji, međunarodnim, evropskim, ili nacionalnim nagradama, ili su izabrani kao znano izvrsne, - oni ilustriraju najbolje dosege struke u protekloj godini. Organizator će im samo omogućiti da se predstave, ali nema namjeru ponovo ih vrednovati ili dodjeljivati nagrade. Riječ je o namjeri da se predstavi kvaliteta, ma o čemu da je riječ s područja baštine.
Tjelesni odgoj na Fakultetu elektrotehnike i računarstva
Toxiclab.orgDomaca web komuna za webmastere
TOZ Penkala d.d.Web stranice TOZ-a Penkale d.d., tvornice olovaka. školskog i uredskog pribora iz Zagreba. Obrazovni dio stranica posvećen predškolskom i osnovnoškolskom uzrastu posjetitelja se nalazi u sekcijama Zanimljivosti i Dječji kutak.
Tošina web stranicaOsobna web prezentacija, čiji je vlasnik profesor tjelesnog odgoja i stranicu je posvećena uglavnom temi tjelesnog vježbanja i zdravlja! Prezentacija je namjinjena prije svega učenicima, kolegama profesorima ali i širem krugu čitatelja zainteresiranih za informacije o utjecaju tjelesnog vježbanja na zdravlje čovjeka! Na stranici ima nekoliko bugova koji su posljedica nemogućnosti direktnog slanja na server Kineziološkog fakulteta (nedostaje par slika), što će biti riješeno za tjedan dana, kada ću je osobno uručiti adiministratoru na Kif-u. Prezentacija je bogata humorom i velikim brojem informacija!
Tr3xblablabla
TražilicaTražilica je web pretraživač nastao u okviru projekta CRO-GRID. Pretražuje se web prostor Hrvatske te posebno web prostori skupina domena vezanih uz Vladu, Medije i akademsku zajednicu (na primjer, Sveučilište u Splitu). Kroz znanstveno-tehnološki projekt CRO-GRID stalno se radi na usavršavanju tehnika pretraživanja i funkcionalnosti Tražilice.
Trianguli zonaweb site glazbenog projekta trianguli zona ivana kapeca i andreja jakuša
TZE WebStranica školskog razreda, namjenjena z zabavu, obrazovanje! Forum, slike, chat...
TZK FFZGKatedra za kineziologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, namjenjena studentima za pregledavanje sadržaja i obavijesti i ostalih stvari vezanih uz nastavu.
TZR onlineStranica Tehničara za računalstvo Strukovne škole iz Đurđevca (2.b). Stranica sadrži mnoge servise kao što je forum i oglasi. Najavljujemo daljni razvoj weba te prelazak na php tehnologiju krajem godine.
Učenički Dom Luke BotićaSve što želite znati o našem domu i životu naših učenika u domu.
Učilište AlgebraStranice Učilišta Algebra sastoje se od ponude seminara, programa obrazovanja, specijalističke IT edukacije i informatičkih usluga kojima se bavimo. Svi seminari iz ponude detaljno su opisani i popraćeni primjerima s nastave. Stranice su povezane s lokalnim sustavom Učilišta radi ažurnog prikaza rasporeda i termina edukacije. Putem e-learning dijela web stranica polaznici mogu kupovati i pohađati interaktivne seminare, čak i korištenjem 56K modema. Seminari se mogu naručiti putem weba, a po primljenoj uplati polaznik dobiva svoj jedinstveni username i password kojim može pristupati određenim seminarima. Posebno naglašavamo da su ponuđeni e-seminari u potpunosti razvijeni u Algebri, prema međunarodnim standardima učenja na daljinu (dostupno i preko http://elearning.algebra.hr). Interakcija s predavačima obavlja se putem foruma koji bilježi svakodnevni porast korisnika. Osim učenja kroz e-learning seminare, svi zainteresirani mogu testirati svoje znanje poznavanja IT alata ili operacijskih sustava korištenjem "On-line ispita". Svaki polaznik koji uspješno položi jedan od ispita, poštom dobiva "diplomu" o položenom testu. Ovaj dio weba koristi se i za predtestiranje znanja polaznika koji žele upisati seminare višeg stupnja složenosti. Radi što lakše prijave seminara i certifikacijskih ispita, na webu postoji mogućnost istoga, a polaznici bivaju kontaktirani najkasnije 24 sata nakon zaprimljenog upita. Pojedini dijelovi web stranica prevedeni su na engleski i njemački jezik.
Ucitelji.comEdukativna stranica namijenjena učiteljima, roditeljima i djeci predškolskog i školskog uzrasta. Osnovu stranice čini baza podataka s nastavnim listićima, ispitima i vježbama koje učitelji razmjenjuju međusobno. Postavljeno je sve za pripravnike koji trebaju polagati stručni ispit (literatura, zakoni, pravilnici). Za djecu su postavljene razne edukativne igrice (matematika, priroda)...i još niz drugih sadržaja.
Udruga Capoeira Angola Zagreb
Udruga korisnika bežičnih sustava - VGWirelessStotinjak članova ove male bežične velikogoričke informatičke udruge veselit će se ukoliko dođe na vidi top 100 :)
Udruga Mladi Akcija i KulturaOvo su stranice udruke Mladi AKcija i Kultura koje svojim informacijama želi privući što više mladih ljudi na razmišljanje i istraživanje svojih mogućnosti.
Udruga Mladi Akcija i KulturaStranice Udruge "Mladi akcija i kultura" udruge za promicanje kultura i prava mladih.. Stranica osim novosti o radu udruge, donosi najave koncerata i kazalistnih predstava, te je cilj ponuditi mladim umjetnicima svih kultura mogucnost naci gazu, nastup, izlozbu..
UDRUGA PROFESIONALNIH PLESNIH UMJETNIKA "PULS"PROMOVIRAJU PLESNU UMJETNOST INFORMIRAJU O PRODUCIRANIM PREDSTAVAMA I SEMINARIMA; MOGUČNOST PRIJAVE U UDRUGU I PODACI O UDRUZI
Udruga Svjetlo malo i grupa FidesWeb stranice su promotivne stranice Udruge za promicanje kršćanske duhovnosti i moralnih vrednota "Svjetlo malo" i grupe Fides. Na njima se mogu dobiti informacije o aktivnosti Udruge, te o nastupima grupe Fides, najpopularnije grupe popularne duhovne glazbe u Hrvatskoj...
Udruga za britanske ovčarske pasmineStranica koja svima koji žele saznati nešto više o britanskim ovčarskim pasminama u Hrvatskoj pruža niz korisnih i aktualnih informacija: standard, baza pedigrea,informacije i rezultati izložbi, uzgajatelji i vlasnici, parnjaci, legla... i još mnogo toga !
Učenički dom ViroviticaInternet stranice Učeničkog doma u Virovitici
Učimo gledati - likovna kultura za djecu i mladeWeb-udžbenik iz likovne kulture kroz koji korisnika vode interaktivni likovi. Korisnik može proći kvizove znanja kako bi provjerio koliko je toga usvojio, koliko je naučio gledati i vidjeti. Tu je i praktični dio nastave: program "Arhitektura kvadrata" u kojem korisnik može izraditi i potpisati vlastite slike on-line. Napokon, tu je i Forum za sve poruke, pitanja i mišljenja.
UFPCroatia
umjetnicki nakit gabrijela kozaric+kategorija "zabava, moda i glazba"
Umjetnine OnLineUmjetnine OnLine - Portal namjenjen kataloškoj prodaji slika, antikviteta, suvenira ... Pregled novosti vezanih uz umjetnost, pregled izložbi, baza biografija umjetnika, forum, mali oglasnik...
Una terraPod geslom Ogolimo probleme okoliša do kraja početkom godine 2004. ostvarili smo dugogodišnju težnju i realizirali ideju o pokretanju časopisa. Očuvanje prirode i okoliša za buduće naraštaje mora biti u središtu pozornosti svih nas, a održivi razvoj temeljni je preduvjet za to. Jer ovo je naš Jedini Planet, Jedna Zemlja, Una terra, kao što kaže ime našeg časopisa.
uppu puls
uppu puls
uppu puls
Varaždinska biskupijaSlužbena web stranica Varaždinske biskupije, koja je prvenstveno namijenjena informiranju šire javnosti o vjerskim zbivanjima na području ove mlade i najsjevernije hrvatske biskupije. Stoga se prema potrebi i nekoliko puta u danu ažurira najavama, vijestima i izvještajima, jer je riječ o "Tiskovnom uredu Varaždinske biskupije na internetu", kojim se služe ostali mediji, posebice svjetovni. Osim najvažnijih zbivanja, web stranica predstavlja i općenito pastoralno djelovanje raznih biskupijskih ureda i tijela. Želja je i putem ovog sve raširenijeg medija naviještati Radosnu vijest ljubavi i spasenja svim ljudima
Vatrogasci.comNezavisni portal Hrvatskog vatrogastva kao prvi i jedini portal ovog tipa, nudi novosti iz vatrogasnih postrojbi (intervencije, takmičenja, skupovi i sl) na području Hrvatske. Tu je također i forum, te najveća zbirka linkova na stranice o Vatrogastvu u Hrvata.
Vegetarijanski priručnikInformativna i korisna stranica na hrvatskom jeziku koja vodi kroz sve aspekte vegetarijanstva, potpisana od strane stručnjaka i ljudi s dugogodišnjim iskustvom koje je bezmesna prehrana učinila zdravijim i zadovoljnijim osobama.
VeritasVeritas - Magnificat anima mea Dominum - Rete Marianum Croaticum - Hrvatska marijanska mreža
Vernov portalPortal koji pruža studentima, predavačima i administrativnom osoblju maksimalne mogućnosti informiranja i komunikacije. Predavači i studeti imaju svoje vlastite portale (potrebna lozinka). NAPOMENA: ZA POTREBE OVOG NATJEČAJA RECENZENTIMA MOŽEMO OTVORITI PRIVREMENE KORISNIČKE RAČUNE.
VETERINARSKA AMBULANTA "NOVO BRESTJE" dooStranica veterinarske aaaambulante Novo Brestje doo sadrži kratak opis rada u istoj i pomoć vlasnicima kućnih ljubimaca.
Veterinarska ambulanta za male životinje NOAStranica Veterinarske ambulante za male životinje NOA napravljene su u svrhu promocije suvremeno opremljene veterinarske ambulante sa stručnim osobljem.
Vidi Wireless HvarStranica neprofitne Udruga Vidi Wireless Hvar koja djeluje na podrucju grada Hvara.
VII a razredWeb stranice VII a razreda Osnovne škole Ante Kovačića Zlatar.
Virtualna SDRVirtualna SDR je projekt oživljavanja riječkog identiteta.
Virtualna SDRVirtualna SDR je projekt oživljavanja riječkog identiteta.
Visoka učiteljska škola u PetrinjiStranica je portal Visoke učiteljske škole u Petrinji s novostima, foto galerijama i drugim potrebnim sadržajima.
Vitamini.hrVitamini.hr, portal je koji obrađuje teme s područja nutricionizma, dodataka prehrani, prevencije bolesti i očuvanja zdravlja. Zakoračivši u treću godinu postojanja portal Vitamini.hr osvanuo je u novom ruhu i sa znatnim tehničkim unaprijeđenjem. Baziran je na najnovijoj Microsoft-ovoj tehnologiji - .NET.
Vjeronauk i katehezaVjeronauk i kateheza - stranice nastale na satovima vjeronauka u OŠ Voltino, Vinkovačka 1, Zagreb i promotivno se daju u javnost radi poticanja suradnje među stručnjacima s područja religiozne pedagogije, s namjerom da se vjerski odgoj i obrazovanje (vjeronauk) više i kvalitetnije prezentira, posebno danas, preko Interneta.
Vjeronauk i MultimedijaVjeronauk, multimedija, prigodno, razmišljanja, članci, radovi i ostvarenja učenika i mladih, forum mladih, knjiga gostiju, ankete te posebno portal sa radovima i ostvarenjima učenika u osnovnim i srednjoj školi....i još mnogo drugih zanimljivosti... prof. Josip Aničić
Vjeronauk za srednju školu, pripreme, razmišljanja, učenički radovi...Vjeronauk, pripreme, Božić, Uskrs,...Radove učenika, razmišljanja... sve popraćeno glazbom...Stranice su još uvijek u izradi. Želim još dodati povijest, glazbu, meditacije, ankete i iznenađenje koje radim u php-u koje su u pripremei i mnoštvo fotografija...Stranice sam sve samostalno izrađivao; kao potrebe mojih učenika kojima predajem i njihove radove; i SVE ljude dobre volje. Završio sam filozofsko - teološki fakultet u Zagrebu! Pax et bonum!
Vojska.netUz scenarije i modove za Steel Panthers, Medieval: Total War, Hearts of Iron i Europa Universalis 2 stranice sadrže golemu količinu podataka iz vojne povijesti koji razbijaju mnoge mitove i zablude.
Vrtić Sisak NoviVrtić Sisak Novi
vukovi HRStranica Udruženja za zaštitu vukova Hrvatske. Sadrži vijesti i zanimljivosti o ugroženim životinjskim vrstama, s naglaskom na velike predatore
Vukovi HrvatskeInternet stranica Udruženja za zaštitu vukova Hrvatske. Vijesti i zanimljivosti iz svijeta vukova i ostalih divljih životinja, poglavito velikih zvijeri.
Web stranice GDK GavellaNove web stranice Gradskog dramskog kazališta Gavella.
Web stranice Instituta prometa i vezaWeb stranice Instituta prometa i veza sadrže informacije o ovoj znanstveno istraživačkoj organizaciji, zanimljivosti iz prometne struke te informacije o relaliziranim prometnim studijama, projektima i elaboratima.
Web stranice OŠ "Mladost" iz OsijekaNa ovim stranicama možete pronaći neke (osnovne) podatke o školi i djelatnicima, te pogledati što se to događa kod nas ... Dođite, bez ustručavanja ...
www.alexanderpieri.netStranica se jos radi. Trebamo jos dodavat linkove novih radova koje su trenutno u izradi kao; www.dubrovnikiff.org i jos par web projekta koje radim u Cheshkoj.
www.bbb.beamint.comStranica izbora interviewa sa svjetskim i domaćim ličnostima, objavljenih u desetak stranih i pet domaćih listova. Uz naslovnicu su četiri linka. Klikom na prvi je PREDGOVOR knjizi, na drugi informacija o mnei kao autoru s nekoliko portreta u razmaku od 12 goidna, u kojem razdoblju su razgvoori objavljeni. klikom na link FOTOALBUM lista se slide-show od 70 odabranih sugovornika. Zatim narudžbenica za knjigu i posljendje - bogata knjiga gostiju, od gotovo 5.000 posjetilaca stranice.
www.denis-latin.comOsobna web stranica Denisa Latina omogućit će posjetiteljima da saznaju njegova osobna stajališta o nekim ključnim političkim i društvenim pitanjima koje nije u prilici iznijeti u svojoj emisiji. Posjetitelji su pozvani da sudjeluju u forumu, te da svojim komentarima, prijedlozima i osobnim pričama reagiraju na sadržaj web stranice, kao i emisije Denisa Latina. Samo na stranici www.denis-latin.com svake srijede u tjednu posjetitelji će imati priliku čitati ekskluzivnu kolumnu Denisa Latina.
www.mindgraphic.netStranica se jos radi. Trebamo jos dodavat linkove novih radova koje su trenutno u izradi kao; www.dubrovnikiff.org i jos par web projekta koje radim u Cheshkoj.
www.nasrazred.tkInternet stranice 3.c razreda Medicinske škole Varaždin!!!
www.ODLIKASI.hrPortal Odlikasi.hr osmišljen je kao centralni informativni virtualni prostor namijenjen odličnim i naprednim učenicima u Republici Hrvatskoj. Cilj nam je omogućiti razmjenu znanja kroz usluge portala Odlikaši.hr kao središnjeg mjesta na kojem mogu dobiti različite informacije vezane uz školstvo i obrazovanje te obrazovne institucije u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, stipendije.. Učenici na portalu mogu razmijeniti svoja iskustva, predstaviti svoje radove, školske i izvanškolske aktivnosti, uz međusobnu komunikaciju i suradnju na različitim projektima.
www.petraseveljevic.comwww.petraseveljevic.com je stranica sa slikama mlade zagrebacke slikarice Petre Seveljevic, koju je izradio Ivan Radman slikar i arhitekt. Stranica je koncentrirana iskljucivo na slikama koje su nastale u proteklih 6 godina i kratkoj biografiji Petre Seveljevic.
www.rosesofevil.comStranica je o knjizevnom i ostalom radu jednog pisca.
www.skolica.orgSKOLICA je nova web-stranica koji uredjuju ucenici dvojezicne nastave (na hrvatskom i srpskom jeziku) iz Belog Manastira. Zamisljena je kao mjesto na kojem mozete procitati (i objaviti) price, pjesme ili razlicite novosti vezane za skolu i obrazovanje ucenika. Naime, odavno se osjeca potreba za mjestom gdje ce nadareni ucenici moci objaviti svoje pjesme, sastave, radove ili skolske zadace i testove te pokrenuti diskusiju o njima; mjesto na kojem ce roditelji moci iznijeti probleme vezane uz obrazovanje svoje djece, predlagati svoja rjesenja a sve u cilju poboljsanja rada u skolama. Isto tako, kao najodgovorniji u obrazovnom procesu nastavnici ce se moci obratiti ucenicima i roditeljima, iznijeti svoje stavove i probleme, i upoznati javnost s njima. Geografski, SKOLICA je predviđena za stanovnike hrvatskog i srpskog govornog područja.
www.veterina-brestje.hrveterinarska ambulanta,pet shop,ljekarna i uzgajivačnica labradora.
xlpixelPredstavljanje rada na podrucju multimedijske umjetnosti.
Yeke Yeke RidgebacksStranica je posvećena pasmini Rhodesian Ridgeback. Interesira li Vas povijest, standard i karakteristike ove pasmine nalazite se na pravom mjestu. U okviru stranice možete naći i vijesti iz naše uzgajivačnice Yeke Yeke.
Zadar snova 06Web site Zadra snova 06, internacionalnog festivala suvremenog kazalista.
Zadar snova 06zadar snova - internacionalni festival suvremenog kazalista
ZADARSKA PRIVATNA GIMNAZIJA S PRAVOM JAVNOSTIWeb stranice Zadarske privatne gimnazije napravljene su prvenstveno kako bi omogućili učenicima, njihovim roditeljima i profesorima uvid u događanja u školi. Od rubrika svakako bi izdvojili web imenik za roditelje, forum, on line raspored sati...Sa zanimljivim vijestima stranice su namijenjene i ostalim posjetiteljima kako bi vidjeli što se sve dešava u našoj školi.
Zadruga "Poduzetnička Mreža"centar za promicanje i razvitak poduzetništva
ZAGORJEPUBLICStranice sadrže pet osnovnih kategorija koje se bave ingormacijama o Krapinsko-zagorskoj županij, kulturi,planinarenju, turizmu i nekretnunama
ZAGORJEPUBLICStranice sadrže pet osnovnih kategorija koje se bave ingormacijama o Krapinsko-zagorskoj županij, kulturi,planinarenju, turizmu i nekretnunama
Zagreb Film Festivalslužbene stranice filmskog festivala u Zagrebu.
Zagreb Film FestivalSlužbene stranice Zagreb FIlm Festivala.
Zagrebačka filharmonijaStranice Zagrebačke filharmonije na hrvatskom i engleskom jeziku donose aktualnosti o koncertima i programu te informacije o pretplati, gostovanjima, diregentima i orkestru.
Zagrebačka škola ekonomije i managementaZagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) je visoka škola s pravom javnosti osnovana 2002. godine. Na našim web stranicama mogu se naći: informacije o četverogodišnjem studiju ekonomije i managementa, informacije o studiju uz rad, novosti u "Executive Education", novosti u radu Japanskog centra pri ZŠEM-u, aktivne studentske stranice s forumima i aktivnostima debatnog kluba, itd. ZŠEM ima sreću da od svog samog početka cijelu nastavu može bazirati na intenzivnom korištenju ICT-a. Tako preko "Portala za nastavnike", odnosno "Portala za studente" možemo kao profesor ili student pristupiti svim premetima koji su pripremljeni pomoću coursware alata WebCT-a. Preko WebCT-a može se doći do: predavanja, vježbi, seminara, on-line testova, kalendara, foruma, itd. Ovako pripremljena nastava u velikoj mjeri je prilagođena za asinkrono daljinsko obrazovanje. Posebnost naših web stranica je i verzija na ruskom jeziku.
Zajednica Dobrog PastiraStranice su vjerskog, katoličkog, sadržaja i služe obrazovanju i kulturi vjere u našem narodu.
Zaklada "prof. Zlata Bartl"Svrha (misija) Zaklade "prof. Zlata Bartl" promicanje je i poticanje stvaralačkog i inovativnog znanstvenoistraživačkog rada među visokoobrazovanim mladim ljudima, osobito u tehničko-tehnološkoj oblasti, kojom se bavila prof. Zlata Bartl. Ona je sa svojim suradnicima davne 1959. g. osmislila univerzalni dodatak jelima – Vegetu, koja je postala jedna od najpoznatijih hrvatskih marki proizvoda. Zaklada “prof. Zlata Bartl” utemeljena je s ciljem da u Hrvatskoj potakne mlade ljude, studente dodiplomskih i poslijediplomskih studija, na inovativan i istraživački rad. Investicija u razvoj ljudskih potencijala je dugoročno najisplativija. Vjerujemo da će najtalentiraniji studenti svojim radom i predanošću višestruko vratiti uložena sredstva, ne samo donatorima Zaklade, nego i društvu u cjelini.
Zaklada Zlata BartlWeb stranice Zaklade Zlata Bartl / Supersajt by skin29
Zal KoppOsobne stranice Zal Koppa, na kojima objavjluje svoju ljubavnu poeziju i poeziju prijatelja. Također, na stranicama možete pročitati razmišljanja pjesnika o njegovom rodnom gradu Osijeku, kojeg svakodnevno susreće na "starom " mjestu, u svom srcu.
Zavičajni klub "Stajnica"Stranice zavičajnog kluba "Stajnica"
Zavičajna zbirka općine dražZavičajna zbirka kraja koji je bogat po tradiciji i kulturi.
Zavičajni klub StajnicaStranice Zavičajnog kluba Stajnica
ZAVOD ZA ISPITIVANJE KVALITETE
Zaštita.com.hrJedinstveni portal o problemima zaštite. Obrađujemo teme iz područja zaštite na radu, zaštite od požara, zaštite okoliša, tjelesne zaštite i tehničke zaštite i općenito iz sigurnosti. Prenosimo vijesti iz gospodarstva i struke. Pružamo mogućnost reklamiranja tvrtki i proizvoda u vidu poslovnog adresara, kataloga proizvoda, bannera i sponzoriranih članaka.
Zdravstveno veleučilišteWeb stranica najstarijega Hrvatskog veleučilišta sa studijem sestrinstva i fizioterapije
ZenyogaZenyoga udruga neprofitna je organizacija posvećena vježbanju, proučavanju i podučavanju discipline zenyoge.
zgbkaos graffiti magazinzgbkaos magazin prati aktualnosti na graffiti sceni kako u zemlji tako i inozemstvu. pod graffiti scenu smatramo aerosol art i street art aktivnosti, kako legalne tako i ilegalne.
Zivot u seluZivot na selu onakav kakav u stvarnosti je.
ZNANJE BEZ GRANICAZajedničke strukovno-edukativne stranice Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar i Srednje zdravstvene šole Ljubljana. Na stranicama učenici i strukovni voditelji timov, a kroz cjelokupan projekt "Znanje bez granica", promiču korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija u obrazovanju, kao i on-line učenje.
Zoran Kalinić - Autorski radovi
zrakoplovstvo.netJedini portal u RH namijenjen zrakoplovstvu...
Zrinska garda ČakovecUdruga građana "Zrinska garda Čakovec", koja promiče povijesnu i kulturnu ostavštinu velikih hrvatskih obitelji Zrinski i Frankopan, utemeljila je počasnu postrojbu sastavljenu od 20-tak snažnih mladića, koji su u vrlo kratko vrijeme od godinu dana postali atrakcija na svim važnijim kulturnim i društvenim zbivanjima od Čakovca do Vukovara i Dubrovnika. Web stranica predstavlja samu Udrugu, počasnu postrojbu i važnije nastupe ...
[..:: Programeri.org ::..] - mjesto dostojno programeraStranica za programere... Najnovije IT vijesti, članci, vodiči, primjeri (na hrvatskom jeziku). Do sada preko 300tinjak uploadanih file-ova, preko 200 članova, 10 000 posjeta, preko 30 programerskih jezika...
Šibenska katedralaJedinstvenost Šibenske katedrale prikazana je kroz fotografije njenih interijera, exterijera, kupole, krstionice, poznate 71 glave te virtualne prikaze i galeriju slika.
Škola Barmena NekicbarologyStranica je izrađena dijelom u HTML-u a dio u Flash-u. Nekicbarology ima mogučnost unosa novih sadržaja u "Galeriju", " Novosti", "Recepti" i "Anketa". Polaznici škole dobivaju i lozinku za razmjenu i pregled recepata.
Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar - Međunarodni studij menadžmenta u zdravstvuLMHS je međunarodni studij managamenta u zdravstvu, čiji je cilj obrazovati i osposobiti generacije stručnjaka koji će unaprijediti kvalitetu zdravstva.
Škola vožnje Corsa ViškovoStranice škole vožnje Corsa Viškovo, sve o obuci za A i B kategoriju, stranice i na čakavskom ...Obuka za A kategoriju i na nasem chopperu...Obuka za B kategoriju na novim vozilima chevrolet Kalos....
Škole vožnje Laki startŠkole vožnje! Svi oblici osposobljavanja vozača. Redovne autoškole, škole sigurne vožnje, škole sportske vožnje...
Španjolsko-hrvatsko-španjolski besplatni online rječnikNa ovim stranicama se može naći prvi *besplatni online* španjolsko-hrvatsko-španjolski rječnik. Rječnik se kontinuirano nadopunjuje novim prijevodima, a prijevode mogu predlagati i krajnji korisnici.
Željko MuckoVrhunski koprivnički akademski slikar Željko Mucko onlajn / Supersajt by skin29
Župa KanfanarStranice župe svetog Silvestra u Kanfanaru
Župa Marije kraljice i sv. Jurja-DavorSlužbene stranice župe Marije kraljice i sv. Jurja iz Davora
Župa Uznesenja BDM, ZlatarWeb-stranica zlatarske župe Uznesenja Blažene Djevice Marije.
Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije - ZlatarWeb stranica zlatarske župe Uznsenja Blažene Djevice Marije.
Župne stranice župe Sv. Msteja, Zagreb-DugaveSluzbene stranice Rimokatoličke župe Sv. Mateja, Zagreb - Dugave
 

Hrvatska, Svijet, Zanimljivosti, Računala, Znanost, Automobili, Sport, Financije i posao, Zdravlje i medicina, Kultura, Showbiz

WEB-SMS, Forum, Kafić, Romanse, Razglednice, Oglasnik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.