Žiri je odlučio o najboljim hrvatskim stranicama. Pogledaj pobjednike.

Riječ organizatora

Razmišljati izvan zadanog okvira

Ono što nas kao kompaniju pokreće je kultura u kojoj se potiče inovativnost i razmišljanje "izvan zadanog okvira"

piše: mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle

Već nekoliko godina u ovo predbožićno vrijeme Vidi proglašava dobitnike nagrada za najinovativnije kompanije u području visokih tehnologija. Ericsson Nikola Tesla ovaj je projekt prepoznao još kada je on bio u svojim stvaralačkim počecima te ga svih ovih godina iskreno podržavamo. Nije riječ samo o financijskim sredstvima koja se u taj projekt ulažu, ili znanju i ekspertizi naših stručnjaka koji pridonose razvoju projekta kroz rad u žiriju ili kroz partnersku razmjenu mišljenja, nego i mnogo više.

Danas je Ericsson Nikola Tesla najveći hrvatski izvoznik znanja, čijih 1650 uglavnom visokoobrazovanih stručnjaka aktivno sudjeluje u stvaranju svjetskih trendova u ICT industriji. Shvatili smo da su naše uloga i odgovornost za razvoj društva najveće upravo u području gdje smo najjači i možemo dati najviše, a to su upravo informacijskokomunikacijske tehnologije. U tom kontekstu Ericsson Nikola Tesla, kao dio globalne Ericssonove korporacije, ima ulogu inicijatora promjena, počevši od toga da aktivno djeluje po pitanju velike svjetske teme kao što je održivi razvoj (utjecaj na resurse, energiju i sigurnost); nadalje, kombiniranjem svog kumuliranog znanja u telekomunikacijskoj industriji možemo čak i bolje definirati našu ulogu u kreiranju budućih trendova; te, konačno, već je sada izvjesno da je naša industrija motor razvoja svih društvenih struktura pa su u tom kontekstu zamjetni pozitivni učinci korištenja ICT tehnologija. Kroz takvo djelovanje kompanija osigurava dodane vrijednosti te vrlo pozitivno utječe na ukupan razvoj društva. Kratko rečeno, naša inovativnost nije svrha sama sebi nego je riječ o osnaživanju ljudi, poslovanja i društva s ciljem pozitivnog utjecaja na ljude i zajednicu kroz veću kvalitetu života, bolje rezultate te čuvanje resursa i okoliša.

Kada to imamo na umu onda postaje sasvim jasno zašto Ericsson Nikola Tesla kroz projekt e-novation želi potaknuti stvaranje inovativne klime u području ICT-a te na taj način, kao društveno odgovorna kompanija, dati svoj obol razvoju hrvatskog ICT-a kao preduvjeta stvaranja prosperitetnog gospodarstva te istinskog društva znanja.