Premijerkina web nagrada 2010

Dodijeljena Premijerkina web nagrada za 2010. godinu

Račune za sadržaje na Internetu plaćaju vam drugi. Taj tehnološki web kocept tvrtke Knopso osvojio je najviše priznanje za internetska rješenja u Republici Hrvatskoj, Premijerkinu web nagradu

Zagreb - 16. prosinca 2010. - U zagrebačkom hotelu Regent Esplanade danas je pred više od 150 uzvanika iz gospodarskog, znanstvenog, kulturnog, medijskog i javnog života, po deveti puta za redom dodijeljena Premijerkina web nagrada, najviše hrvatsko internet priznanje. Ovogodišnju nagradu dobila je tvrtka Knopso d.o.o. za svoje istoimeno web rješenje.

Ideja da netko drugi umjesto nas plaća naše narudžbe na Internetu zaista spada u područje genijalnosti. No upravo takav projekt osmislila je tvrtka Knopso. Rješenje se već koristi u nekoliko projekata u hrvatskom web prostoru a za njega su zainteresirani i poznati inozemni izdavači. Putem Knopsa račune plaćamo čitajući oglase, dok se oglašivači brinu za plaćanje računa u stvarnom novcu. Knopso pri tome ne traži privatne podatke od korisnika. Projekt je uz Premijerkinu web nagradu dobio i Srebrno Teslino jaje u kategoriji malih i srednjih tvrtki na natječaju E-novation 2010. godine, natječaju za visokotehnološke inovacije.

Premijerkinu web nagradu dodjeljuje predsjednica Vlade Republike Hrvatske prema preporuci izdavačke kuće Vidi, a ova nagrada se već 9 godina dodjeljuje za posebna postignuća ostvarena na području naprednog iskorištavanja weba te izvoza inovativnih informatičkih rješenja kao konkurentnog proizvoda na svjetskom tržištu.

Prvu Premijerovu web nagradu 2002. godine dobila je web stranica MojPosao.net, za uspješnost u razvoju tržišta radne snage u Hrvatskoj. Prošlogodišnju Premijerkinu web nagradu Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor dodijelila je Fakultetu elektrotehnike i računarstva za web projekt CADIAL -  sustav za inteligentno pretraživanje dokumenata.

Kompletan Vidi Awards službeni katalog zajedno sa popisom i opisima svih Vidi e-novation dobitnika za godinu 2010. možete pročitati u cjelovitom digitalnom obliku na web adresi: www.vidi.hr/katalog/