Pobjednici 2010

Blogovi i community servisi su dobrim dijelom zamijenjeni Facebookom i Twitterom pa je gužva u kategoriji nešto manja nego do sada. Kreatori blogova i community servisa morali bi odlučiti koja je njihova ciljana publika i u tome bi morali biti vrlo precizni osobito stoga što se natječu s daleko većima i jačima. Veliku pažnju treba uložiti u tri temeljna parametra koja čine kvalitetnu web stranicu i koja su osnov našeg ocjenjivanja; atraktivan, originalan i redovito osvježavani sadržaj; kvalitetna tehnička izvedba web stranice, uredan, učinkovit i jedinstven vizualni izgled stranice. Promotrite te tri kategorije i prijavljene kandidate i biti će jasno koliko puno prijavljenih pada na samom početku.

Marko Rakar,
predsjednik žirija

Najbolji u kategoriji

VelikaBritanija.net

Blog koji se bavi svime što ima veze s Velikom Britanijom. Redovito je ažuriran, solidno tehnički izveden. Implementirane su brojne web 2.0 funkcije kao što je tagging, RSS, mogućnost komentiranja objavljenih članaka. Sadržaje je moguće pratiti i putem Facebooka i Twittera. Odlična pomoć za planiranje putovanja.

Dadilje.net

Sjajna ideja za community. Vrlo jasno definirana publika, dosta sadržaja. Web stranica koja će vam riješiti problem.

Coolinarika

Školski primjer kakav uspješan community servis treba biti. Web je tehnički i dizajnerski dobro odrađen, ima puno sadržaja, a zajednica je velika i aktivna.

Tražilo

Foto blog vrlo sličan jako popularnim tumblr blogovima. Redovno ažuriran, sjajan i atraktivan odabir fotografija.

Creative Mess

Vrlo zanimljiv i lako dostupan sadržaj, česti postovi i zanimljivi komentari čine dobar blog. I upravo zato što ovaj blog ima sve te elemente treba ga istaknuti. I svakodnevno posjećivati.

BeepHome

Dobar web, i dobro izabrana niša čine ovaj servis zanimljivim. Stranica je solidno napravljena, dizajn je prosječan, uporabljivost je dobra. Zapravo je sve na svom mjestu.

Blogologija by Tomislav Buzz Buza

Jedan od rijetkih izvrsnih techno-blogova. Sve što želite znati o blogiranju možete saznati od Tomislava.

Ključ 13 – najbolji domaći video podcast

Naslov samog bloga dobro opisuje stranicu; najbolji domaći video podcast. Pravo web utočište za svakog "sam svoj majstora".

Manjgura.hr

Mjesto za svakoga koga zanimaju odnosi s javnošću uz dobru interakciju s Facebookom.

Tehnofobija

Još jedan tehno blog, o svemu i svačemu, osobito onome što ima puno tipki.