Pobjednici 2010

Prilikom donošenja odluke posebno smo obratili pozornost da se stranica brzo učitava te da je vizualno jasna i pregledna na različitim rezolucijama ekrana.Važan kriterij bio je i da stranica ima dobro riješenu navigaciju za uređaje za zaslonom koji su osjetljivi na dodir i za one koji to nisu (dovoljno velika polja za dodir prstima, smislenu navigaciju izbornikom smjera, pregledne kategorije). Također, uz zadržavanje dizajna originalne stranice, dobar mobilni dizajn mora voditi računa i o elementima poput okolnog osvjetljenja, dovoljnog kontrasta i čitljivosti stranice u neprilagođenim uvjetima (npr. kada je telefon izložen suncu i ekran jedva vidljiv). Žiri je ocjenjivao i upotrebljivost stranice koja se koristi s mobitela, a tu prednost naravno imaju informacije koje su doista korisne u svakom trenutku.

Ivan Skender,
predsjednik žirija

Najbolji u kategoriji

Croatia Airlines

Stranicu odlikuju svi elementi koje smo naglasili kao vrlo važne prilikom definiranja kriterija. Vizualno je vrlo jednostavna te iznimno upotrebljiva za korisnika. Prilagođena je različitim mobilnim preglednicima, a testiranje na različitim uređajima potvrdilo je uniformnu jednostavnost korištenja. Brzo učitavanje jedna je od važnih karakteristika, kao i jednostavna navigacija. Vjerujemo da će se stranica i dalje razvijati i postati standard za putnike prilikom korištenja usluga Croatia Airlinesa.

Zato dizajn

Mobilne stranice dizajnerskih studija trebale bi biti krajnje informativne. Na početnoj stranici mora biti jasna poruka što točno rade i kako ih se može kontaktirati.

Grad Jastrebarsko

Jasno dizajnirana i korisnički orijentirana stranica. Navigacija je pozicionirana na vrhu, što u ovom slučaju nije greška. Koristit će ga ili turisti zbog informacija ili građani zbog informacija i kontakata.

Jaska.hr

Jasno prikazan sadržaj, ažurne vijesti, jasna navigacija. Potrebno je omogućiti i prikaz bez fotografija. Jasnije bi bilo da su ponovili navigaciju na dnu, nego komunicirali "prethodna" i "slijedeća".

Zadarski katalog

Tražilica za pretraživanje poslovnih subjekata u Zadru i okolici. Jako korisno za sve Zadrane i posjetitelje Zadra.

Svijet kulture

Vodič kroz koncertna, kazališna i ostala kulturna događanja. Korisno za sve ljubitelje kulture.

SpinakerGraphics

Stranica ima jasnu i dobru navigaciju. Za ovaj tip stranice važno je da odmah na naslovnici ima kontakt broj. Vizualno dopadljiv site, ali sumnjamo da netko ide pregledavati cijeli book studija preko mobitela.

Sanjarica

Simpatičan site koji pruža brzu razonodu na dohvat ruke. Dizajn je jednostavan, no stranica bi mogla biti i sadržajno bogatija.

Maggare.com

Stranica ima dobar dizajn, no fontovi, navigacijski elementi i linkovi su presitni te je ostavljen veliki prostor za oglase. Mobilna prilagodba sučelja trebala bi biti bolja.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje

Stranica je prilagođena "low end" telefonima što je prednost s obzirom na ciljanu skupinu: sadržava šture informacije.