Pobjednici 2010

Internetske stranice Vladinih organizacija i državnih institucija, prije svega trebale bi biti uslužne. Danas to više ne znači samo dati informaciju, nego dati je brzo, jednostavno i atraktivno. Nominirane stranice u velikoj su mjeri sadržajne, dobrim dijelom i grafički atraktivne. Međutim, nedovoljno su iskorištene sve mogućnosti današnjeg internetskog okružja. Slabo se prihvaćaju dominantne tehnologije u svijetu poput videoprezentacije i Youtube kanala te podrške uživo, a ne samo upita elektroničkom poštom. Čast iznimkama koje su s razlogom među najboljim ovogodišnjim stranicama.

Renato Kunić,
predsjednik žirija

Najbolji u kategoriji

Srce.hr

Uoči 40. godišnjice Sveučilišnoga računskog centra njihova internetska stranica zaslužila je titulu Najbolja od najboljih u ovoj kategoriji. Iako je na prvi pogled pomalo šarena, ipak se odlikuje čistim dizajnom, preglednošću i sadržajnošću. Na njoj se lako pronalaze sve relevantne ili tražene informacije. Pohvalno je što su prisutni i na Facebooku. Upravo su to razlozi zbog kojih je stekla naklonost svih članova žirija.

Ministarstvo unutarnjih poslova RH

Redizajnirane stranice MUP-a ogledni su primjer što bi sve trebale sadržavati suvremene stranice, posebno veseli otvaranje Youtube kanala i Facebook stranice.

Gradska plinara Zagreb – Opskrba d.o.o.

Osim dizajna i jednostavnosti stranice Gradske plinare Zagreb okrenute su korisnicima, ne samo informativnošću već i uslužnošću.

Grad Sisak

Iako pomalo blijedog dizajna, stranice grada Siska prije svega su ažurne.

Obiteljski centar Virovitičko – podravske županije

Sadržajem i dizajnom stranica prilagođena djelatnosti Obiteljskog centra Virovitičkopodravske županije.

Hrvatski novčarski zavod

Iako su još u testnoj fazi najjači adut stranica Hrvatskoga novčarskog zavoda jest grafički dizajn. Naravno, uskoro očekujemo implementaciju interaktivnosti.

Culturenet.hr

Preglednosti kulturnih događaja koji se mogu pratiti i preko Facebooka i Twittera.

Ministarstvo uprave RH

Stranice Ministarstva uprave među boljim su vladinim stranicama, prije svega zbog dobrog spoja jednostavnosti i sadržajnosti.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje

Iako na prvi pogled izgleda da su pretrpane informacijama, na stranicama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje one su pregledno usustavljene.

Hrvatska lutrija

Atraktivna i interaktivna stranica koja, osim informacija za igrače, nudi mogućnost uplata i igranja igara na sreću.