Kako smo žirirali

Još jedan element izbora najboljih web stranica s kojim se jako ponosimo je potpuna objektivnost, odnosno nepristranost. VIDI medijska kuća ne utječe na rezultate žirija već samo otvara natječaj, okuplja žirije te im daje osnovne upute za evaluaciju, prati regularnost izbora i objavljuje dobitnike te promovira cijelokupan hrvatski web. Mi smo jedini natječaj takve vrste koji potpuno otvoreno prezentira sustav evaluiranja kako se nebi otvarale sumnje u neobjetkivnu selekciju. VIDI se kao organizator ovog natječaja odrekao prijavljivanja svojih web servisa u sustav izbora i nagrađivanja.
Ovako su glasile upute žiriju za glasovanje za izbor najboljih web stranica u regiji za godinu 2010 

DIO UPUTA ŽIRIJU VIDI WEB TOP 100 za godinu 2010

U nastavku teksta su kratke upute kako biste se mogli upoznati s onim što bih vas očekivalo tijekom narednih nekoliko tjedana.
Izdavačka kuća Vidi rezultate Vašeg žiriranja smatrat će u potpunosti konačnima i neće ni na koji način utjecati na Vašu odluku osim ukoliko se Vašim izborom krše neka od osnovnih pravila Vidi Web Top 100 natječaja (npr. sukob interesa, stranice koje propagiraju rasizam, pornografiju, bilo koji oblik mržnje temeljene na nacionalnoj osnovi, ili web stranica nije u funkciji i sl.)

Nominacije su zaključene u ponedjeljak 23. studenog u 12,00 sati
Kako bismo vam olakšali posao, naš stručni tim će suziti izbor na 25-30 kandidata koji zaslužuju ulazak u užu konkurenciju (taj predizbor nije obvezan za vas, ali vam može olakšati selekciju, jer se tijekom proteklih godina u ovoj kategoriji znalo prijaviti i po nekoliko stotina stranica, pa proces selekcije postaje nepotrebno dugotrajan).
Ukoliko smatrate da u Hrvatskom web prostoru postoji neka stranica koja zaslužuje Vidi Web Top 100 uvrštenje, a nije nominirana i nije u ovim popisima, prema pravilima natječaja objavljenima na web-u Vaš stručni žiri ima pravo uvrstiti ga u natjecanje i VIDI neće to osporavati ukoliko se ne kosi sa gore navedenim osnovnim pravilima.

VAŽNO!
Molimo Vas da se prilikom selekcije postavite u ulogu korisnika. Osim sadržaja, vrlo je važno i korištenje novih tehnologija, interaktivnost, dvosmjerna komunikacija, a potom i multimedijalnost, dizajn i sve ostalo što jednu stranicu čini kompletnim servisom za što je namjenjena.
Prilikom formiranja žirija bilo bi poželjno da vodite računa o tome da je barem jedan član bolje upućen u nove tehnologije, mogućnosti koje Internet nudi te koliko su korištene na stranici.
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica slobodno nam se obratite na email ili telefon kako bi Vam pomogli u bilo kojoj fazi evaluacije ukoliko je potrebno.

Cilj natječaja je afirmacija hrvatskog weba ali i weba općenito kao napredne i neophodne tehnologije u službi napretka našeg društva te se pri izboru najboljih servisa treba ravnati prema tim ciljevima.